Witam Podacomaniaków,
Jestem w Podacy od 03.08 i chciałbym w wielkim skrócie opisać mój pobyt ( żona i córka 11 lat), aby pokazać, że wszystko się da.
1 dzień - plaża w Podacy
2 dzień - plaża w Podacy
3 dzień - wyjazd na Hvar - Sucuraj, Hvar, Stari Grad ( lody i kawa rewelacja), Vrboska (pizza - cud malina), Ploce (żeby zaliczyć
) - wszystko od 05:45 do 21:00
4 dzień - plaża w Podacy
5 dzień - BiH - Blagaj, Mostar, Medjugorje ( tylko 0,5h), Wodospady Kravica - wszystko 14 h
6 dzień - plaża w Podacy
7 dzień - Korcula - prom z Sucuraj - od 07:30 do 16:30 - (lody Marco Polo - nie da się opisać
)
8 dzień plaża w Podacy
9 dzień - Dubrovnik (wjazd na SRD samochodem - kolejką dół-góra, potem Herceg Novi w Czarnogórze i znów Dubrovnik wieczorem - wszystko 19 h, jak nas właścicielka zobaczyła po powrocie to się przeżegnała (że żyjemy)
10 plaża w Podacy
11 dzień - tylko Mostar ( + zakupy (melony, arbuzy, lokum przepyszny obiad przy samym moście w Tima-Irma za psie pieniądze)
12 dzień Trogir + Split - wszystko 14 h
13 dzień - plaża w Podacy ( to właśnie dzisiaj)
14 dzień (jutro) - plaża w Podacy i spacer do Gradaca na owoce morza
15 dzień wyjazd do domu
W sumie wydałem 70 kun na parkingi - 50 w Dubrovniku wieczorem i 20 na Hvarze i 1 euro w Blagaj
To były wczasy tylko dla twardych, ale nie żałuję niczego, w sumie 1350 km na miejscu po Hr i BiH.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczegółami (ceny, gdzie parkować, co zjeść itd, służę pomocą)
Daj się
pozdrawiam