Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PODACA 2014

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
uluniak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) uluniak » 31.07.2014 16:50

Andzia* napisał(a):
luks napisał(a):właśnie 2 godziny temu włączyli prąd po 20 godzinach braku :mrgreen: wczoraj przeszły konkretne burze i ulewy, Studenac i kiosk zamknięte były z powodu braku prądu .... ciężko o zimne piwo :evil: a od rana lampa na niebie. Fajna sytuacja jak prąd włączyli i ludzie na plaży zaczęli klaskać :mrgreen:

Pewno POLACY :wink:

Czyli w polowie lipca mielismy calkiem udaną pogode w rakim razie - tylko jeden dzien calkowicie pochmurny ;) kropilo pare razy ale niegroźnie a z tego co widzę to się robią survivalowe wakacje :D
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 31.07.2014 17:27

Andzia* napisał(a):
luks napisał(a):właśnie 2 godziny temu włączyli prąd po 20 godzinach braku :mrgreen: wczoraj przeszły konkretne burze i ulewy, Studenac i kiosk zamknięte były z powodu braku prądu .... ciężko o zimne piwo :evil: a od rana lampa na niebie. Fajna sytuacja jak prąd włączyli i ludzie na plaży zaczęli klaskać :mrgreen:

...Polacy, to w samolocie i "u Rubika" ... :)
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 31.07.2014 17:55

36 godzin do wyjazdu....zazdroszczę "przygód"!!!!
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 31.07.2014 19:38

VONPLES napisał(a):36 godzin do wyjazdu....zazdroszczę "przygód"!!!!

a ja zazdroszczę urlopu bo mój w sobotę się kończy

ps. nie mam zbyt wielu doświadczeń z Cevapcici (chyba tak to się pisze) ale w Bistro Galeb jest mniamniuśne :oczko_usmiech:

Ostatni wieczór przy domace czas rozpocząć :oczko_usmiech:

Pozdro z Podacy !!!
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 31.07.2014 19:45

uluniak napisał(a):
Andzia* napisał(a):

Czyli w polowie lipca mielismy calkiem udaną pogode w rakim razie - tylko jeden dzien calkowicie pochmurny ;) kropilo pare razy ale niegroźnie a z tego co widzę to się robią survivalowe wakacje :D

Zawsze staram się szukać pozytywnych stron i tak też jest w tej sytuacji :D Ogólnie urlop bardzo udany, chociaż pogoda czasem zmienna :wink:
iriss
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iriss » 31.07.2014 19:51

Luks, a jak przykładowe ceny w tym Bistro? :)
Udanego ostatniego wieczoru a potem szerokiej drogi :)
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 31.07.2014 20:02

iriss napisał(a):Luks, a jak przykładowe ceny w tym Bistro? :)
Udanego ostatniego wieczoru a potem szerokiej drogi :)

cevapicici chyba 47 kun, pizza 40-50, piwo 13kun, lasagne też w granicach 40-50,

Dzięki :wink:
Jozzy22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozzy22 » 31.07.2014 20:23

nie zazdroszcze bez prądu to tak dziko troche.U nas (Stanići) od wczoraj wieczora nie było wody.
Dobrze,że w Jadranie było pod dostatkiem,hehe
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 31.07.2014 21:02

luks napisał(a):

ps. nie mam zbyt wielu doświadczeń z Cevapcici (chyba tak to się pisze) ale w Bistro Galeb jest mniamniuśne :oczko_usmiech:

Pozdro z Podacy !!!

No to wracając z "północnej" zamówię "cevapcici" :wink: ...zawsze zamawiam tam pizze..(jambo)...spokojnego powrotu do domu!!
Dario66
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario66 » 31.07.2014 22:07

Slawek65 napisał(a):Witam wszystkich zauroczonych Podacą i tych mniej zauroczonych.
Jestem swieżo po wakacjach w tej miejscowości....od 4 dni nie mogę dojśc do siebie.....może na początek wrzucę parę zdjęć a później pomyśle o dalszym ciągu.....spróbuję opisać Podacę swoimi oczami.......

widok z balkonu

Slawku daj namiar na to cudo natury,jade w ciemno 2/08 na dwa tygodnie-PIERWSZY RAZ chorwacja
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 01.08.2014 07:58

Dario66 napisał(a):
Slawek65 napisał(a):Witam wszystkich zauroczonych Podacą i tych mniej zauroczonych.
Jestem swieżo po wakacjach w tej miejscowości....od 4 dni nie mogę dojśc do siebie.....może na początek wrzucę parę zdjęć a później pomyśle o dalszym ciągu.....spróbuję opisać Podacę swoimi oczami.......

widok z balkonu

Slawku daj namiar na to cudo natury,jade w ciemno 2/08 na dwa tygodnie-PIERWSZY RAZ chorwacja

nie sądzę żeby tam były wolne miejsca w sezonie... :)
tez mi sie to podoba , ale ja jakby co to we wrześniu dopiero..
uluniak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) uluniak » 01.08.2014 16:16

luks napisał(a):

Pozdro z Podacy !!!

Jakby ktoś się wybieral do Bośni na wodospady Kravica, do Medjugorje tudzież do Mostaru to polecam wtedy sobie zrobić przystanek na ćevapčici. Nikt ich nie robi lepiej niż Bośniacy i pewnie bedą troszkę tańsze niż w Chorwacji :)
iriss
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iriss » 01.08.2014 17:57

Tak zachwalacie te ćevapčici, że na pewno spróbujemy :)

Vonples bezpiecznej podróży! :papa: i wyreguluj tam pogodę w Podacy, żeby słońce świeciło co najmniej do końca sierpnia :mrgreen:
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 01.08.2014 18:57

iriss napisał(a):Tak zachwalacie te ćevapčici, że na pewno spróbujemy :)

Vonples bezpiecznej podróży! :papa: i wyreguluj tam pogodę w Podacy, żeby słońce świeciło co najmniej do końca sierpnia :mrgreen:

A dziękuję bardzo!! A co do pogody w Podacy to nigdy w sierpniu przez ostatnie 4 lata mnie nie zawiodła :wink: Mam nadzieję, że teraz też będzie je lijepo vrijeme :lol:
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 01.08.2014 19:09

;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne