Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PODACA 2014

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
uluniak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) uluniak » 25.07.2014 20:55

Chociaz w tym roku jest odpoczynek od upalow, klima chyba poki co zbedna ;)
imhappy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) imhappy » 25.07.2014 21:16

:!: :!: :!: maniusc zajrzyj proszę na priv-a ja odliczam ...start 3 sierpień-nawet na tą dłuuugą podróż czekam tęsknie - pozdrowienia dla Mojego Kochanego Kierowcy
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 25.07.2014 22:45

Mikromir napisał(a):
luks napisał(a):To ja z cenami chyba was przebiję bo płacę 50 EUR za apartament 2 pokoje + kuchnia (wifi i klima w cenie) dla 5 osób :mrgreen: oczywiście w lipcu czyli teraz :boss:

Do tego o ile pamiętam stamtąd kawałek Jadranu widać... 8)
Do dziś nie mogę odżałować, że mi ten termin nie spasował u Twoich gospodarzy w zeszłym roku. A może to Ty mi ten apartman zająłeś, co?! :x :wink:
Też miałam niby to samo za tę samą cenę, tylko fajnego widoku mi brakowało...

Prawdopodobnie tak :D
Widoki z tarasu ....... spędzamy tu każdą wolną chwilę.... Peljesac, Hvar i zarys Brać .... nic tylko domace sączyć do późnych godzin, co zresztą robię :mrgreen:
Jutro fish picknik z Felun Jedan, plecy pieką po raz drugi a szykuje się plażowanie ....
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 25.07.2014 22:48

uluniak napisał(a):Chociaz w tym roku jest odpoczynek od upalow, klima chyba poki co zbedna ;)

dokładnie, ale warto mieć ją w pogotowiu...
Jak dla mnie to temperatury idealne 28-30 stopni
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 26.07.2014 19:18

po fishpickniku ..... było zaje..... polecam Felun Jedan. Cena po 120 kun od osoby, wycieczka na Peljesac (plażowanie 3 godziny) potem obiad z rybką i winem i w drodze na Hvar skoki do wody z górnego pokładu :boss: było naprawdę super, plecy znowu pieką jak cholera :evil:

ps. na Peljesac koniecznie bierzcie sprzęt do nurkowania, warto
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 26.07.2014 19:35

luks napisał(a):po fishpickniku ..... było zaje..... polecam Felun Jedan. Cena po 120 kun od osoby, wycieczka na Peljesac (plażowanie 3 godziny) potem obiad z rybką i winem i w drodze na Hvar skoki do wody z górnego pokładu :boss: było naprawdę super, plecy znowu pieką jak cholera :evil:

ps. na Peljesac koniecznie bierzcie sprzęt do nurkowania, warto

Felun Jedan to z Gradaca pływa?
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 26.07.2014 20:11

chyba tak ale zabiera wszystkich po drodze aż do Drvenika a zapisać i zapłacić można przy przystani w Podacy
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 26.07.2014 20:22

luks napisał(a):chyba tak ale zabiera wszystkich po drodze aż do Drvenika a zapisać i zapłacić można przy przystani w Podacy

a ile godzin trwa?
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 26.07.2014 20:25

około 8
Kuca
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kuca » 27.07.2014 21:10

Z grupką znajomych właśnie będziemy się wybierali na Korculę - koszt 220 kun.
Proszę powiedzieć jak to tam jest z posiłkami, napojami, alkoholem itp.
Czytałem że podobno ma być fuuul wszystkiego a tak naprawdę to jest jeden posiłek i alkohol do spróbowania, a napojów tylko jest bez limitu.

Ktoś powie coś więcej ? :)
signum69
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) signum69 » 27.07.2014 21:21

Kuca napisał(a):Z grupką znajomych właśnie będziemy się wybierali na Korculę - koszt 220 kun.
Czytałem że podobno ma być fuuul wszystkiego a tak naprawdę to jest jeden posiłek i alkohol do spróbowania, a napojów tylko jest bez limitu.

Przede wszystkim negocjuj cenę, 220 to trochę za dużo jak za makrelę , kubek rakiji i napoje.
Dużo zależy od organizatora jednak nie spodziewaj się zbyt wiele jeśli chodzi o menu. Przy oferowaniu takich rejsów sporo obiecują, Rzeczywistość często bywa rozczarowaniem- wiem to z autopsji :hut:
uluniak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) uluniak » 27.07.2014 21:33

Kuca napisał(a):Z grupką znajomych właśnie będziemy się wybierali na Korculę - koszt 220 kun.

Z Makarskiej są duzo tańsze fishpicniki np na Brač... skorzystam w przyszlym roku jak bedzie ladniejsze lato :)
Nam w podacy na plazy dziewczyny proponowaly super atrakcyjna last minute cene fishpicnicu malym zoranem za 120 kn podczas gdy normalna cena biletu bez last minute to 220 kn, okazalo sie to byc oczywiscie sciemą marketingową więc uważam że jeśli ktoś nie chce przepłacać warto przejrzec ceny wszystkich "przewoznikow"
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 27.07.2014 22:23

wybierzcie prom na własną rękę z Drvenika, wyjdzie dużo taniej a rybę zjecie na miejscu :wink: ja tak w zeszłym roku zrobiłem i nie żałuję, polecam natomiast fish picknik Peljesac-Hvar (80 zł od osoby wychodzi)
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 31.07.2014 13:24

właśnie 2 godziny temu włączyli prąd po 20 godzinach braku :mrgreen: wczoraj przeszły konkretne burze i ulewy, Studenac i kiosk zamknięte były z powodu braku prądu .... ciężko o zimne piwo :evil: a od rana lampa na niebie. Fajna sytuacja jak prąd włączyli i ludzie na plaży zaczęli klaskać :mrgreen:
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 31.07.2014 13:38

luks napisał(a):właśnie 2 godziny temu włączyli prąd po 20 godzinach braku :mrgreen: wczoraj przeszły konkretne burze i ulewy, Studenac i kiosk zamknięte były z powodu braku prądu .... ciężko o zimne piwo :evil: a od rana lampa na niebie. Fajna sytuacja jak prąd włączyli i ludzie na plaży zaczęli klaskać :mrgreen:

Pewno POLACY :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne