Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PODACA 2014

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 20.07.2014 15:23

imhappy napisał(a):
maniusc napisał(a):
imhappy napisał(a):witam-szczególnie" maniusc"-w villi jelena jestem do 15 sierpnia, apartament na najwyższym piętrze z większym balkonem, myślę że Ty będziesz po mnie. W Podacy jak i w Cro - po raz pierwszy. :D

Witaj
Bardzo interesują mnie Twoje relacje z pobytu! Już "wykupuję" subskrypcję! :)
Pozdrawiam z Łodzi :papa:

oj oj oj a ja właśnie rozmyślam skąd wezmę dostęp do netu będąc w Podacy i wychodzi mi, że nie wezmę i relacja powstanie dopiero po powrocie... :(

no to :(
iriss
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iriss » 20.07.2014 16:31

Zazdroszczę tym co już niedługo wyjeżdżają albo wręcz są na miejscu :) My poczekamy jeszcze 4 tygodnie...
Co do samej miejscowości to dla mnie Podaca jest tym czego szukałam: małym miasteczkiem bez straganów z duperelkami co dwa kroki obok których ciężko przejść z dziećmi ;) Jedziemy tam na błogie lenistwo i wypoczynek. Wycieczki też na pewno będą, ale jeszcze nie mamy sprecyzowanych kierunków. Marzyłby mi się fishpicnic, ale nie wiem czy moje dzieciaki dałyby radę (6l. i 3,5).
Tak czy inaczej już za 28 dni będę pakować ostatnie rzeczy i w drogę :D
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 20.07.2014 17:32

imhappy napisał(a):
maniusc napisał(a):
imhappy napisał(a):witam-szczególnie" maniusc"-w villi jelena jestem do 15 sierpnia, apartament na najwyższym piętrze z większym balkonem, myślę że Ty będziesz po mnie. W Podacy jak i w Cro - po raz pierwszy. :D

Witaj

oj oj oj a ja właśnie rozmyślam skąd wezmę dostęp do netu będąc w Podacy i wychodzi mi, że nie wezmę i relacja powstanie dopiero po powrocie... :(

a może: zestaw tele2 za 50kun 3GB 30dni :lol: nie da rady???
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 20.07.2014 17:33

iriss napisał(a):Zazdroszczę tym co już niedługo wyjeżdżają albo wręcz są na miejscu :) My poczekamy jeszcze 4 tygodnie...
Co do samej miejscowości to dla mnie Podaca jest tym czego szukałam: małym miasteczkiem bez straganów z duperelkami co dwa kroki obok których ciężko przejść z dziećmi ;) Jedziemy tam na błogie lenistwo i wypoczynek. Wycieczki też na pewno będą, ale jeszcze nie mamy sprecyzowanych kierunków. Marzyłby mi się fishpicnic, ale nie wiem czy moje dzieciaki dałyby radę (6l. i 3,5).
Tak czy inaczej już za 28 dni będę pakować ostatnie rzeczy i w drogę :D

a gdzie dokładnie będziesz stacjonować? pytam, bo ja też za 4 tygodnie... :)
signum69
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) signum69 » 20.07.2014 21:08

maniusc napisał(a):
imhappy napisał(a):
maniusc napisał(a):

Witaj

a może knajpa u Dragana przy Jadrance , jesteś klientem = masz wi-fi
pozdrawiam
uluniak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) uluniak » 20.07.2014 23:42

signum69 napisał(a):
maniusc napisał(a):
imhappy napisał(a):
maniusc napisał(a):

Witaj

a może knajpa u Dragana przy Jadrance , jesteś klientem = masz wi-fi
pozdrawiam

W knajpce "kod Bariše" tez przy konsumpcji czegokolwiek jest net, a knajpka znajduje sie przy jadrance prawie na przeciwko sklepu (wspominano o tym juz we wczesniejszych postach...ale zdziwiona jestem ze nie macie internetu, myslalam ze to juz jest standard, jeszcze za ta cenę...
signum69
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) signum69 » 21.07.2014 11:46

Pisałem u Dragana bo tak ma na imię właściciel ale oczywiście "kod Barise" to dokładnie to miejsce.
Jakiś czas temu w "naszych" apartamentach nie bylo wi-fi więc czesto korzystaliśmy przy okazji piwka ze strefy dostępu w tej knajpce.
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 21.07.2014 14:57

maniusc napisał(a):
luks napisał(a):Witam z Podacy
Pogoda super, morze cieplejsze niż rok temu. Jedyne co mi się nasuwa z minusów to węższa plaża północna niż w zeszłym roku, przez co miejsc faktycznie mało. Nie zmienia to jednak faktu, że widoki i doznania przednie. Dobrze znowu tu być :boss: Idę spożyć zasłużoną porcję napitku. :mrgreen:

daj fotki

niestety nie mam wystarczającego sprzętu na umieszczanie zdjęć :/
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 21.07.2014 15:03

dzisiaj od rana chmury i deszcz.... wykorzystaliśmy na wycieczkę do Omisia .... a tam ulewa .... prognoza pogody na jutro niestety podobna :/ Pozostaje taras z karlovacko i domace :oczko_usmiech: Chyba dam radę to przeżyć bo spiekłem wczoraj plecy na red color
ps. W Omisiu język polski słyszalny na każdym kroku.... jesteśmy u siebie 8)
iriss
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iriss » 21.07.2014 18:45

maniusc napisał(a):a gdzie dokładnie będziesz stacjonować? pytam, bo ja też za 4 tygodnie... :)

Będziemy na Hercegovackiej :)
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 21.07.2014 19:27

iriss napisał(a):
maniusc napisał(a):a gdzie dokładnie będziesz stacjonować? pytam, bo ja też za 4 tygodnie... :)

Będziemy na Hercegovackiej :)

My też na Hercegovackiej tylko, że od 2 do 13 sierpnia :wink:
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 21.07.2014 21:00

Pytanie do stałych bywalców. Czy Bośniacy wymagają od nas Zielonej Karty?
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 21.07.2014 21:28

maniusc napisał(a):Pytanie do stałych bywalców. Czy Bośniacy wymagają od nas Zielonej Karty?

sam jestem ciekaw bo zamierzam wybrać się do Ston a Aviva dała plamę i nie przysłała zielonej na czas.... nie wiem czy ryzykować bo dzisiaj za Makarską widziałem niezły dzwon czecha i chorwata ..... żal było patrzeć na czeską rodzinę..... (byli wszyscy cali ale auto do kasacji)
beakarp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beakarp » 21.07.2014 21:28

Wymagają:/ aczkolwiek nie w Neum. Przyznam się teraz ze z duszą na ramieniu pojechaliśmy do Mostaru bez ZK właśnie przez Neum....bo jak tu Mostaru nie zobaczyć będąc tak blisko? :hut:
Ale wycieczka udała się, powrót już normalnie, a w drodze powrotnej w Metkovicu nie pytali...

ps nam tez Aviva nawaliła z ZK :evil:
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 21.07.2014 21:46

beakarp napisał(a):Wymagają:/ aczkolwiek nie w Neum. Przyznam się teraz ze z duszą na ramieniu pojechaliśmy do Mostaru bez ZK właśnie przez Neum....bo jak tu Mostaru nie zobaczyć będąc tak blisko? :hut:
Ale wycieczka udała się, powrót już normalnie, a w drodze powrotnej w Metkovicu nie pytali...

ps nam tez Aviva nawaliła z ZK :evil:

dzwoniłem.... prosiłem... za każdym razem info że zk wysłana ....
W Mostarze na szczęście byliśmy w zeszłym roku, teraz chciałem półwysep zwiedzić...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne