Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PODACA 2014

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 17.07.2014 21:56

maniusc napisał(a):...ale w tym roku po 4 latach na Rabie "spróbuję" Podacy!
:lol:

I oczywiście nie znajdziesz w niej wyspy Rab... ale znajdziesz coś innego, też fajnego - jeśli tylko nie będziesz się kurczowo trzymał tego co było i szukał porównań. :)
Radosnego pobytu życzę. :papa:
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 17.07.2014 22:26

Mikromir napisał(a):
maniusc napisał(a):...ale w tym roku po 4 latach na Rabie "spróbuję" Podacy!
:lol:

I oczywiście nie znajdziesz w niej wyspy Rab... ale znajdziesz coś innego, też fajnego - jeśli tylko nie będziesz się kurczowo trzymał tego co było i szukał porównań. :)
Radosnego pobytu życzę. :papa:

ja jestem nastawiony na TAK, więc BĘDZIE DOBRZE! :)
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 18.07.2014 10:42

Witam , troszke oczytałem wątek , ale jest rozbudowany dość mocno..
mam pytanie do bywalców Podacy..
jak tam jest we wrześniu ? czy jest bardzo spokojnie , czy jest pusto na plażach , jak z knajpami , czy są pootwierane ? do tej pory byliśmy parę razy w Zivogosce Blato , tez superdziura..
i jeżeli ktoś mógłby podesłać pare namiarów na czyste kwatery z balkonami z których jest bezpośredni widok na morze byłbym zobowiązany..,
adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 18.07.2014 10:52

leszekmw napisał(a):Witam , troszke oczytałem wątek , ale jest rozbudowany dość mocno..
mam pytanie do bywalców Podacy..
jak tam jest we wrześniu ? czy jest bardzo spokojnie , czy jest pusto na plażach , jak z knajpami , czy są pootwierane ? do tej pory byliśmy parę razy w Zivogosce Blato , tez superdziura..
i jeżeli ktoś mógłby podesłać pare namiarów na czyste kwatery z balkonami z których jest bezpośredni widok na morze byłbym zobowiązany..,
adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Niestety od lat Podacę odwiedzam w sierpniu i z tego powodu nie mogę Ci nic napisać o wrześniowych jej urokach! Pozdrawiam :wink:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 18.07.2014 11:05

leszekmw napisał(a):i jeżeli ktoś mógłby podesłać pare namiarów na czyste kwatery z balkonami z których jest bezpośredni widok na morze byłbym zobowiązany..,

Niestety, takimi namiarami Cię nie poratuję, jednak myślę, że spokojnie można we wrześniu jechać w ciemno. W kalendarzach nawet tanich apartmanów widzę, że ostatnia dekada sierpnia jest często wolna, więc co dopiero mówić o wrześniu. Akurat w tej miejscowości bym się nie martwiła, że nie znajdę miejsc. Myślę, że we wrześniu będą tam luzy - to nie Brela ani Baśka Voda. Jeśli mogę polecić, to sugerowałabym poszukiwania przy plaży południowej - bliżej do Gradaca, jeśli zdecydujecie się na spacer promenadą, a tam wiele knajp, które będą jeszcze po sezonie czynne (nie wiem jak w Podacy). Ewentualnie można zerknąć na pobliski Brist, z którego będzie około 2km do Gradaca, a sama miejscowość malutka z masą domów przy samej plaży. Minus to disco Pineta przy promenadzie do Gradaca - nie należy się ulokować blisko tej knajpy, choć po sezonie może już nie dają czadu tak bardzo. :wink: Powodzenia.
uluniak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) uluniak » 18.07.2014 13:43

Rozmawialam z wlascicielka naszej kwatery, jest z Hercegowiny. Mowila ze zostaja w Podacy dopóty maja gosci a to w ostatnich latach jakos do polowy wrzesnia...ale u innych moze byc oczywiscie dluzej
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 18.07.2014 18:12

uluniak napisał(a):Rozmawialam z wlascicielka naszej kwatery, jest z Hercegowiny. Mowila ze zostaja w Podacy dopóty maja gosci a to w ostatnich latach jakos do polowy wrzesnia...ale u innych moze byc oczywiscie dluzej

uluniak....a na jakiej ulicy macie kwaterę??
uluniak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) uluniak » 18.07.2014 21:24

VONPLES napisał(a):
uluniak napisał(a):Rozmawialam z wlascicielka naszej kwatery, jest z Hercegowiny. Mowila ze zostaja w Podacy dopóty maja gosci a to w ostatnich latach jakos do polowy wrzesnia...ale u innych moze byc oczywiscie dluzej

uluniak....a na jakiej ulicy macie kwaterę??

Na ribarskiej
omoz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) omoz » 19.07.2014 13:55

Witam i pozdrawiam miłośników Podacy z greckiej wyspy Lefkada. Polecam, zupełnie inna bajka. Morze fantastyczne, plaże długie i puste. Pozdrawiam
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 19.07.2014 20:06

Witam z Podacy
Pogoda super, morze cieplejsze niż rok temu. Jedyne co mi się nasuwa z minusów to węższa plaża północna niż w zeszłym roku, przez co miejsc faktycznie mało. Nie zmienia to jednak faktu, że widoki i doznania przednie. Dobrze znowu tu być :boss: Idę spożyć zasłużoną porcję napitku. :mrgreen:
Slawek65
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slawek65 » 19.07.2014 20:41

Witam wszystkich zauroczonych Podacą i tych mniej zauroczonych.
Jestem swieżo po wakacjach w tej miejscowości....od 4 dni nie mogę dojśc do siebie.....może na początek wrzucę parę zdjęć a później pomyśle o dalszym ciągu.....spróbuję opisać Podacę swoimi oczami.......

widok z balkonu
Załączniki:
DSC01216.JPG
Slawek65
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slawek65 » 19.07.2014 21:07

a to plaża,którą mieliśmy dosłownie pod oknem.....szum morza wieczorem podczas degustacji rakiji ...bezcenne....
Dojście gołą stopą do plaży było tylko z posesji naszych właścicieli więc na plaży w szczytowych momentach było najwyżej pare osób .......polecam i służę namiarami........
Załączniki:
DSC01733.JPG
DSC01732.JPG
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 19.07.2014 22:34

luks napisał(a):Witam z Podacy
Pogoda super, morze cieplejsze niż rok temu. Jedyne co mi się nasuwa z minusów to węższa plaża północna niż w zeszłym roku, przez co miejsc faktycznie mało. Nie zmienia to jednak faktu, że widoki i doznania przednie. Dobrze znowu tu być :boss: Idę spożyć zasłużoną porcję napitku. :mrgreen:

daj fotki
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 20.07.2014 00:25

luks napisał(a):Witam z Podacy

A ja za 12 dni dopiero ...poczuję te przednie doznania i widoki :wink: Napitek oczywiście też będzie :lol:
imhappy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) imhappy » 20.07.2014 14:40

maniusc napisał(a):
imhappy napisał(a):witam-szczególnie" maniusc"-w villi jelena jestem do 15 sierpnia, apartament na najwyższym piętrze z większym balkonem, myślę że Ty będziesz po mnie. W Podacy jak i w Cro - po raz pierwszy. :D

Witaj
Bardzo interesują mnie Twoje relacje z pobytu! Już "wykupuję" subskrypcję! :)
Pozdrawiam z Łodzi :papa:

oj oj oj a ja właśnie rozmyślam skąd wezmę dostęp do netu będąc w Podacy i wychodzi mi, że nie wezmę i relacja powstanie dopiero po powrocie... :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne