VONPLES napisał(a):Każdy ma prawo do swojej oceny. Każdy ma prawo do porównań, w końcu po to jest miedzy innymi to forum!! A komentarze raczej wynikały z subiektywnych doznań osób, które spędzały tam urlopy. Czy były pochlebne?? Jakoś z pełnym przekonaniem śmiem twierdzić, że nikt z piszących komentarze nie miał w tym "nijakiego" interesu, żeby starać się ubarwić swoje wrażenia z pobytów na siłę! Według mnie (i wcale nie pochlebiam) Podaca ma swój wyjątkowy klimat a to, że nie "kipi" nowoczesnością, to jest tylko jej plus. Wartość dodana to jej mieszkańcy, tak jak napisałaś "super ludzie", pomocni, uśmiechnięci, częstujący rakiją i wspaniałą kawą!! Mógłbym jeszcze pisać i pisać....ale zakończę początkiem tego pisania....."Każdy ma prawo do swojej oceny. Każdy ma prawo do porównań, w końcu po to jest miedzy innymi to forum!!" Za dwa tygodnie po raz piąty wyjeżdżam do Podacy i jestem pewny, że jak zawsze przeżyję cudowny czas!! Pozdrawiam życząc wszystkim wspaniałego wypoczynku w chorwackich klimatach
Mam podobne zdanie. Podaca spełnia moje oczekiwania ale nie nazwałbym jej spełnieniem moich marzeń, bo np. Brela jest wg mnie zdecydowanie ładniejsza. Za to Podaca dwukrotnie tańsza (jeżeli chodzi o nocleg), również z długim deptakiem (mogę rano pobiegać) i wg mnie przesadzone są uwagi o godzinach zapełnienia plaży, bo my przychodziliśmy w lipcu zeszłego roku około godziny 10.00 w 4 osoby i zawsze miejsce znajdowaliśmy. Jako miejscowość jest też świetną bazą wypadową na Korculę, do Dubrownika, Stonu czy Mostaru. Z uwagi na fakt, że jadę z 3 nastolatkami uważam, że Podaca jest świetnym kompromisem pomiędzy "zadupiem" a Makarską bo w 30-40 minut spaceru jesteśmy w znacznie większym i gwarniejszym Gradacu.
Podsumowując, dla mnie miejscowość na +, zresztą już jutro tam jadę
soliss napisał(a): jadąc do Podacy czytałam komentarze na tym forum i potem się zastanawiałam na jakiej podstawie są aż tak pochlebne (sama się na Podacę skusiłam po ich przeczytaniu) i z całym szacunkiem dla osób zakochanych w Podacy - myślę, że nie było warto.
maniusc napisał(a):8O
hmmmm.........
i co myśleć?
signum69 napisał(a): Pierwszy nasz pobyt w Cro był w 2001 roku w Biogradzie - wrażenia wspaniałe. Dwa lata temu zatrzymalismy się tam na chwilę chcąc odświerzyć wspomnienia i trwało to doslownie poł godziny- uciekliśmy z przekonaniem że to nie jest miejsce do którego chcemy wracać.
soliss napisał(a):Witam byliśmy w tym roku w Podacy ok 3 tygodni (czerwiec - lipiec)
Marek358 napisał(a):Być może są bardziej urokliwe miejsca w Cro, ale ja takich nie znam. Wszystkie dotychczasowe oceniam podobnie.
Mikromir napisał(a):Marek358 napisał(a):Być może są bardziej urokliwe miejsca w Cro, ale ja takich nie znam. Wszystkie dotychczasowe oceniam podobnie.
Ja znam. Ale z nich jest dalej do Mostaru, wodospadów Kravica, Pocitelj, Stonu, Dubrovnika i Sv.Ilija. A także do marketów, knajp i innych oznak cywilizacji
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne