Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PODACA 2014

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sroqraf
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sroqraf » 06.07.2014 20:12

Witajcie, podpowiedzcie proszę jaki zakres cenowy za nocleg dla 2 osób obstawiać w połowie lipca? Od 14 rozpoczynam urlop i chcę rwać do HR. Obstawiam PAG lub coś niżej. 6-7 nocy.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 06.07.2014 20:18

Sroqraf napisał(a):Witajcie, podpowiedzcie proszę jaki zakres cenowy za nocleg dla 2 osób obstawiać w połowie lipca? Od 14 rozpoczynam urlop i chcę rwać do HR. Obstawiam PAG lub coś niżej. 6-7 nocy.

noclegi-w-chorwacji-ceny-od-2008-roku-do-dzis-t19195-960.html
pablokin
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablokin » 06.07.2014 20:29

Drogi kolego VONPLES nikt nie przesadza sprawdziłem na własnej skórze w Piątek wróciłem to dopiero początek sezonu i z miejscem krucho taka jest rzeczywistość nas było sześć osób oczywiście pojedyncze osoby zawsze się gdzieś wcisną ale nie oto chodzi.To nie jest już Podaca z przed kilku lat w tym miejscu rządzą praktycznie Czesi jest ich ogrom.
beakarp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beakarp » 06.07.2014 20:45

edenka napisał(a):Dziękuję za odpowiedź:) chodzi mi głównie o sklep z pieczywem lub piekarnię.Na śniadanie zakupy robi nasza młodzież, a jak mam słuchać jak to daaaaleko do sklepu....
no niestety, piekarnia jest tylko przy Studenacu, za to z dużym wyborem pieczywka, i z miłą, urodziwą sprzedającą:)
A warzywa i owoce "prosto z ogrodu" kupujemy przy drodze na płn plażę - pomidory po 9kn/kg boskie!
Elizasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizasz » 07.07.2014 11:36

beakarp napisał(a): no niestety, piekarnia jest tylko przy Studenacu, za to z dużym wyborem pieczywka, i z miłą, urodziwą sprzedającą:)

Nie ma już piekarni nad samym morzem? Mieliśmy tam kwatery 3 i 4 lata temu, wtedy była....
o, tu link do kwatery, a czerwony daszek jest/był od piekarni...
http://www.adriatic.hr/pl/chorwacja-dal ... /AS-2647-b
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 07.07.2014 11:39

Elizasz napisał(a):
beakarp napisał(a): no niestety, piekarnia jest tylko przy Studenacu, za to z dużym wyborem pieczywka, i z miłą, urodziwą sprzedającą:)

Nie ma już piekarni nad samym morzem? Mieliśmy tam kwatery 3 i 4 lata temu, wtedy była....
o, tu link do kwatery, a czerwony daszek jest/był od piekarni...
http://www.adriatic.hr/pl/chorwacja-dal ... /AS-2647-b

Elizasz, pamiętając Twoją relację też chciałam tam kupić pieczywo w ubiegłym roku - niestety, było nieczynne. :(
Elizasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizasz » 07.07.2014 11:42

Mikromir napisał(a):Elizasz, pamiętając Twoją relację też chciałam tam kupić pieczywo w ubiegłym roku - niestety, było nieczynne. :(

szkoda :(
beakarp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beakarp » 08.07.2014 14:42

Co to za wielki i opuszczony hotel straszy w Kapeciu nad zatoką ? Pieknie położony,z basenem, aż żal że taka ruina
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 08.07.2014 18:05

pablokin napisał(a):Drogi kolego VONPLES nikt nie przesadza sprawdziłem na własnej skórze w Piątek wróciłem to dopiero początek sezonu i z miejscem krucho taka jest rzeczywistość nas było sześć osób oczywiście pojedyncze osoby zawsze się gdzieś wcisną ale nie oto chodzi.To nie jest już Podaca z przed kilku lat w tym miejscu rządzą praktycznie Czesi jest ich ogrom.

Szanowny kolego pablokin......nas w ubiegłym roku było 7 osób w pierwszej połowie sierpnia i jakoś nam się udawało "wygospodarawać" miejsce na plaży!! Pewnie, że Podaca nie jest tą Podacą, z przed kilku lat. Mniej więcej od 2010 Czesi stanowią większość z nacji odpoczywających na plaży, no ale co zrobić. Podaca jakoś się nie rozrasta nowych apartamentów nie przybywa a co za tym idzie i miejsc noclegowych!! Jedno wiem bez względu na wszystko to znaczy ciasnotę na plaży, czeski bełkot dookoła, Podaca ma swój charakterystyczny i jedyny w swoim rodzaju klimat, z którego trudno się wyleczyć!! I tym może niekoniecznie optymistycznym akcentem kończę i pozdrawiam!! :papa:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 08.07.2014 18:49

Hej. Byłem w Podacy, w 2013 roku (pierwsze dwa tygodnie lipca)... jest tam wszystko czego Cromaniak potrzebuje... hehe... nie miałem problemów z miejscem na plaży, mieszkałem z Czechami i nie dawali mi spać. ogólnie było ok...ale więcej tam nie pojadę... pozdrov z Molunat
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 08.07.2014 18:50

klimat Molunat, chyba bardziej mi odpowiada...hehe... bardziej dziko...
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 08.07.2014 19:23

Podaca, jak Podaca... apartman, plaża, Studenac, kantor, Stara Podaca, Czesi...było fajnie, ale nic mnie nie urzekło żeby przyjeżdżać tam co rok... ciągnie mnie na jug... chyba zdradzę CRO i przyszłe wakacje w Czarnogórze... heheh
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 08.07.2014 19:56

slavko.v napisał(a):Podaca, jak Podaca... apartman, plaża, Studenac, kantor, Stara Podaca, Czesi...było fajnie, ale nic mnie nie urzekło żeby przyjeżdżać tam co rok... ciągnie mnie na jug... chyba zdradzę CRO i przyszłe wakacje w Czarnogórze... heheh

Mnie też ciągnie bardziej na południe.
Zastanawiam się na okolicą Mlini-Molunat-Cavtat lub Zatoką Kotorską
imhappy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) imhappy » 09.07.2014 23:12

witam-szczególnie" maniusc"-w villi jelena jestem do 15 sierpnia, apartament na najwyższym piętrze z większym balkonem, myślę że Ty będziesz po mnie. W Podacy jak i w Cro - po raz pierwszy. :D
imhappy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) imhappy » 09.07.2014 23:16

maniusc napisał(a):Primorski put 21
Villa Podaca
w 4 rodziny 4-osobowe
coś powiesz o tym miejscu?

Pozdrawiam-mogę potem napisać jak jest na miejscu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne