Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PODACA 2014

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
beakarp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beakarp » 02.07.2014 09:37

My już 2gi dzień na miejscu :) Polacy w przewadze liczebnej, aczkolwiek tłumów na plaży nie ma. :wink: Jedyna "niedogodność" to komary żrące na tarasie, i, zwłaszcza w nocy :evil:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 02.07.2014 16:01

beakarp napisał(a):My już 2gi dzień na miejscu

To miłego pobytu... :)

Możesz przy okazji napisać jak się ta kwatera sprawdza w praktyce? Zgodna z opisem, etc.?
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 02.07.2014 21:21

Hej. Byłem w Podacy rok temu i wszystko było ok. Fajna wioseczka... Ale spotkało mnie coś niefajnego ze strony jednego z właścicieli... spotkał mnie w zasadzie jak wróciłem do Polski i przejrzałem skrzynkę e-mailowa... może kiedyś o tym napiszę... bo to chyba nikomu się nie zdarzyło...
signum69
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) signum69 » 03.07.2014 10:25

slavko.v napisał(a):Hej. Byłem w Podacy rok temu i wszystko było ok. Fajna wioseczka... Ale spotkało mnie coś niefajnego ze strony jednego z właścicieli... spotkał mnie w zasadzie jak wróciłem do Polski i przejrzałem skrzynkę e-mailowa... może kiedyś o tym napiszę... bo to chyba nikomu się nie zdarzyło...

Niezła zajawka do filmu sensacyjnego, napisz co Cie spotkało moze uchronisz kogoś przed podobnymi sytuacjami. A jesli nie mozesz bądź nie chcesz to nie wprowadzaj nowych wątkow afery podsłuchowej.

Na marginesie jeszcze 5 tygodni, dwa dni i stratujemy do Podaca, pozdrawiam :papa:
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 03.07.2014 10:30

beakarp napisał(a):My już 2gi dzień na miejscu :) Polacy w przewadze liczebnej, aczkolwiek tłumów na plaży nie ma. :wink: Jedyna "niedogodność" to komary żrące na tarasie, i, zwłaszcza w nocy :evil:

Ciekawe z tymi komarami, w tych rejonach praktycznie nigdy nie spotykałem tych wkurzających owadów, choć bywałem zawsze w sierpniu.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 03.07.2014 10:48

sneer napisał(a):
beakarp napisał(a):My już 2gi dzień na miejscu :) Polacy w przewadze liczebnej, aczkolwiek tłumów na plaży nie ma. :wink: Jedyna "niedogodność" to komary żrące na tarasie, i, zwłaszcza w nocy :evil:

Ciekawe z tymi komarami, w tych rejonach praktycznie nigdy nie spotykałem tych wkurzających owadów, choć bywałem zawsze w sierpniu.

Byliśmy pod koniec lipca i rzeczywiście nocami coś żarło. Mam wrażenie, że w trakcie sezonu i w miarę wzrostu temperatury liczba komarów spada. Wzrasta za to ilość os. :mrgreen:
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 03.07.2014 10:49

sneer napisał(a):

Ja też nie spotkałem się nigdy z komarami!! 4 razy byłem w sierpniu!!
beakarp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beakarp » 03.07.2014 18:37

Mikromir napisał(a):
beakarp napisał(a):My już 2gi dzień na miejscu

To miłego pobytu... :)

Możesz przy okazji napisać jak się ta kwatera sprawdza w praktyce? Zgodna z opisem, etc.?
Warunki ok, tzn zgodne z opisem. Duży taras, a nawet dwa przylegające do pokoju, z tarasu widać kawałek morza. Czysto i schludnie, przemiła właścicielka. Minusy: klima płatna dodatkowo 5e/doba, 4 kanały TV, brak czajnika /mamy na szczęście własny/, parkingu przy domu nie ma /parkujemy kilka domów dalej u siostry właścicielki. Generalnie jesteśmy zadowoleni :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 03.07.2014 18:44

beakarp napisał(a):
Mikromir napisał(a):Możesz przy okazji napisać jak się ta kwatera sprawdza w praktyce? Zgodna z opisem, etc.?

Warunki ok, tzn zgodne z opisem. Duży taras, a nawet dwa przylegające do pokoju, z tarasu widać kawałek morza. Czysto i schludnie, przemiła właścicielka. Minusy: klima płatna dodatkowo 5e/doba, 4 kanały TV, brak czajnika /mamy na szczęście własny/, parkingu przy domu nie ma /parkujemy kilka domów dalej u siostry właścicielki. Generalnie jesteśmy zadowoleni :)

Dziękuję za opis :)

A jak wygląda ilość ludzi na plaży na początku sezonu? Przygnębiająco, czy ok?
beakarp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beakarp » 03.07.2014 20:48

na plażę uczęszczamy ok 10, i bez problemu można znalezc miejscówkę w cieniu:) Na słońcu tez, zależy co kto lubi ;)...gospodyni twierdzi, że tak od 6.07 będzie znacznie więcej ludzi
pablokin
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablokin » 05.07.2014 23:01

P7030097.JPG
Komary są nie dużo ale są.Ludzi na plaży północnej dużo jak rano nie położysz ręcznika czy karimaty można zapomnieć o miejscu.
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 05.07.2014 23:32

pablokin napisał(a):
P7030097.JPG
Komary są nie dużo ale są.Ludzi na plaży północnej dużo jak rano nie położysz ręcznika czy karimaty można zapomnieć o miejscu.

od 4 lat ( w tym roku po raz 5) spędzam urlop w Podacy,,,nigdy nie "rezerwowałem" miejsca na plaży kładąc ręcznik czy karimatę....nie przesadzajmy, proszę!!
edenka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) edenka » 06.07.2014 07:22

Witam, ehhh zazdroszcze tym którzy juz na wczasach:), my sie meldujemyw Podacy za 2 tygodnie.Mam takie pytanie,bo "zwiedzałam' trochę główną ulicę 'chłopkiem" w mapach google i widze tam tylko sklep Studenak , czy jest jakiś inny sklep w Podacy?
Nasz apartament jest pierwszy po prawej przy wjezdzie do Podacy i tam obok jest jakis budynek wygladający na sklepik
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 06.07.2014 08:10

Nic nie wiem o sklepie w tym miejscu. Niedaleko Waszego apartamentu jest przy plaży mała knajpka, estetycznie taka sobie, nie korzystałam, więc o menu się nie wypowiem. Przy tej promenadzie obok plaży była też pani sprzedająca owoce. Dalej przy końcu plaży jest jeszcze stragan z mydłem, powidłem i dmuchańcami oraz stoisko w warzywami i owocami.
Największy sklep to rzeczywiście Studenac przy jadrance + stragany z owocami, warzywami i pieczywem obok niego, natomiast kawałek dalej w stronę Bristu widziałam jeszcze jeden sklepik po lewej - może zauważysz jakiś szyld z jadranki w street view.
edenka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) edenka » 06.07.2014 08:58

Dziękuję za odpowiedź:) chodzi mi głównie o sklep z pieczywem lub piekarnię.Na śniadanie zakupy robi nasza młodzież, a jak mam słuchać jak to daaaaleko do sklepu....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone