Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PODACA 2014

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 07.05.2014 11:40

Podaca jako miejscowość wypoczynkowa jest bardzo ok. Ładna plaża północna, z pięknymi widokami na Pljesac, i rykoszetem na Hvar, piękne góry. Jest sklep, kantor, są restauracje gdzie można smacznie zjeść, jest fajna promenada do samego Gradac'a. ....i od dwóch lat promenada w drugą stronę do...Zaostroga (też fajna)!! :D
marcin_plock
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_plock » 07.05.2014 11:43

VONPLES napisał(a): ....i od dwóch lat promenada w drugą stronę do...Zaostragu (też fajna)!! :D

Byliśmy w 2011, wtedy jeszcze nie było w drugą stronę.
draywer
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) draywer » 07.05.2014 12:44

Witam serdecznie wszystkich cro-maniaków. Jestem tu po raz pierwszy, więc bardzo proszę o wyrozumiałość :oops: Tak jak wy polubiłem Chorwację :D i w tym roku również wybieramy się z rodziną i gronem przyjaciół do tego jakże urokliwego miejsca. Tym razem przyszedł czas aby odwiedzić południową część Chorwacji i wybór padł na Podacę. I tu kieruję do was pytanie :?: : czy ktoś może gościł u pana Marko Stankovica przy ul. Zvirine 7. Znaleźliśmy tę kwaterę poprzez stronę adriaticonline.cz i już zrezerwowaliśmy sobie pokoje na początku sierpnia, lecz chciałbym, z waszą pomocą dowiedzieć się czegoś więcej o tej kwaterze, właścicielu itp. Jeśli możecie to pomóżcie będę bardzo zobowiązany. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do zobaczenia w Podacy.
Adam z Wrocławia.
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 07.05.2014 13:54

draywer napisał(a):Witam serdecznie wszystkich cro-maniaków. Jestem tu po raz pierwszy, więc bardzo proszę o wyrozumiałość :oops: Tak jak wy polubiłem Chorwację :D i w tym roku również wybieramy się z rodziną i gronem przyjaciół do tego jakże urokliwego miejsca. Tym razem przyszedł czas aby odwiedzić południową część Chorwacji i wybór padł na Podacę. I tu kieruję do was pytanie :?: : czy ktoś może gościł u pana Marko Stankovica przy ul. Zvirine 7. Znaleźliśmy tę kwaterę poprzez stronę adriaticonline.cz i już zrezerwowaliśmy sobie pokoje na początku sierpnia, lecz chciałbym, z waszą pomocą dowiedzieć się czegoś więcej o tej kwaterze, właścicielu itp. Jeśli możecie to pomóżcie będę bardzo zobowiązany. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do zobaczenia w Podacy.
Adam z Wrocławia.

My do Podacy wybieramy się 5 raz z rzędu!! Niestety na temat tej kwatery nie mogę Ci nic napisać ale myślę, że ktoś się odezwie!! Jedno co mogę stwierdzić to, to że, Podaca jest tak wspaniałym miejscem, że "jakość" kwatery raczej nie ma większego znaczenia!! Pozdrawiam!! Kiedy się wybieracie??
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 07.05.2014 18:44

Mikromir napisał(a):
hatatitla napisał(a): Dodatkowo kartą jeszcze na bramkach bo tam zwykle znacznie mniejsza kolejka niż przy konwencjonalnych okienkach.

Racja. Boleśnie się przekonaliśmy o tych kolejkach, gdy w drodze powrotnej przed Zagrzebiem przegapiliśmy zjazd do bramek na kartę - godzina w korku... :(

dokładnie tak było!
draywer
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) draywer » 08.05.2014 10:40

VONPLES napisał(a):
draywer napisał(a):Witam serdecznie wszystkich cro-maniaków. Jestem tu po raz pierwszy, więc bardzo proszę o wyrozumiałość :oops: Tak jak wy polubiłem Chorwację :D i w tym roku również wybieramy się z rodziną i gronem przyjaciół do tego jakże urokliwego miejsca. Tym razem przyszedł czas aby odwiedzić południową część Chorwacji i wybór padł na Podacę. I tu kieruję do was pytanie :?: : czy ktoś może gościł u pana Marko Stankovica przy ul. Zvirine 7. Znaleźliśmy tę kwaterę poprzez stronę adriaticonline.cz i już zrezerwowaliśmy sobie pokoje na początku sierpnia, lecz chciałbym, z waszą pomocą dowiedzieć się czegoś więcej o tej kwaterze, właścicielu itp. Jeśli możecie to pomóżcie będę bardzo zobowiązany. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do zobaczenia w Podacy.
Adam z Wrocławia.

My do Podacy wybieramy się 5 raz z rzędu!! Niestety na temat tej kwatery nie mogę Ci nic napisać ale myślę, że ktoś się odezwie!! Jedno co mogę stwierdzić to, to że, Podaca jest tak wspaniałym miejscem, że "jakość" kwatery raczej nie ma większego znaczenia!! Pozdrawiam!! Kiedy się wybieracie??

Bardzo dziękuję za szybki odzew, może jednak ktoś gościł u tego pana i podzieli się wrażeniami z pobytu.
My do Podacy wybieramy się między 02.08 - 13.08.2014. Pozdrawiamy.
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 09.05.2014 21:55

Zapytam ponownie: Czy Ktoś był w Villa Jelena w Podaca?
Absolut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Absolut » 10.05.2014 08:24

Ja nie byłem, a czy ktoś wie jak wygląda ulica Ribarska w Podacy, ba nawet nie ma jej wymienionej na mapie, a mam wynajęty apartament przy tej ulicy. Będę wdzięczny za jakieś fotki, info itp. pozdrawiam wszystkich
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.05.2014 09:07

Absolut napisał(a):a czy ktoś wie jak wygląda ulica Ribarska w Podacy, ba nawet nie ma jej wymienionej na mapie

Wędrując po Podacy, widziałam strzałkę kierującą na tę uliczkę - to było między Kacica Miosica a Prvosvibanjską na tej mapce:
podaca-2014-t44135.html#p1323066
Drogowskaz był zaraz za tą knajpką przy wjeździe na Primorski Put. Niewyraźnie widać go chyba na google street view. Niestety, nie dotarłam na samą ulicę, szczerze mówiąc była taka jakaś schowana, że trudno było mi odszukać wjazd na nią. W necie jest kilka domów przy niej (gęsta zabudowa w tych okolicach), są zdjęcia na ich stronkach gdzie ją widać. W innych wątkach o Podacy (zeszłorocznym chyba?) ludzie wspominali, że będą mieszkać przy Ribarskiej, może spróbuj ich odszukać i zapytać bezpośrednio.
A pod jakim numerem zamieszkasz?
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 10.05.2014 10:06

Absolut napisał(a):Ja nie byłem, a czy ktoś wie jak wygląda ulica Ribarska w Podacy, ba nawet nie ma jej wymienionej na mapie, a mam wynajęty apartament przy tej ulicy. Będę wdzięczny za jakieś fotki, info itp. pozdrawiam wszystkich

podaca-t24741-225.html#p1005789
Absolut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Absolut » 10.05.2014 11:42

Dziękuję za linki, Ribarska 8, jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z tym adresem, chętnie poczytam, pozdrawiam wszystkich.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.05.2014 12:10

kleeberg napisał(a):
Absolut napisał(a):Ja nie byłem, a czy ktoś wie jak wygląda ulica Ribarska w Podacy, ba nawet nie ma jej wymienionej na mapie, a mam wynajęty apartament przy tej ulicy. Będę wdzięczny za jakieś fotki, info itp. pozdrawiam wszystkich

Barisa to Ribarska 1 i stoi tuż przy magistrali, reszta ulicy biegnie już w stronę morza.
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 10.05.2014 12:50

Mikromir napisał(a):
kleeberg napisał(a):

Barisa to Ribarska 1 i stoi tuż przy magistrali, reszta ulicy biegnie już w stronę morza.

(Mikromir).....jesteś niesamowita!! Szacun od stełego bywalca Podacy!! :!:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.05.2014 17:49

VONPLES napisał(a):(Mikromir).....jesteś niesamowita!! Szacun od stałego bywalca Podacy!! :!:

Dziękuję bardzo, VONPLES. Ogromnie mi miło. :)

Chwilowo mam problem z umieszczaniem zdjęć na forum, bo skończyło mi się darmowe konto na imageshacku, a nie wybrałam jeszcze innego miejsca do przechowywania fotek. Znalazłam zdjęcie fragmentu Podacy gdzie jest Ribarska (robione z góry z drogi do starej Podacy), mogę przesłać na maila zainteresowanym - tylko napiszcie do mnie na maila pod moim avatarem.
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 11.05.2014 09:18

http://pl.tinypic.com/
Prosty programik do wklejania zdjęć!!Pozdrawiam :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne