Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PODACA 2013

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 09.06.2013 20:29

Dzięki za informacje :-)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.06.2013 07:47

VONPLES napisał(a):W ubiegłym roku mieszkałem na najbardziej wysuniętym cyplu (widać na zdjęciu duży czerwony dach) i codziennie rano zapaleńcy nurkowania chodzili sobie na małą plaże

A którędy oni tam sobie chodzili?
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 10.06.2013 09:26

Mikromir napisał(a):
VONPLES napisał(a):W ubiegłym roku mieszkałem na najbardziej wysuniętym cyplu (widać na zdjęciu duży czerwony dach) i codziennie rano zapaleńcy nurkowania chodzili sobie na małą plaże

A którędy oni tam sobie chodzili?

A po stromych schodkach prosto w Jadran!! :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.06.2013 09:40

VONPLES napisał(a):A po stromych schodkach prosto w Jadran!! :)

...bo tak myślę, czy te strome schodki to od jakiegoś prywatnego domu nie były czasem, i się do nich nie dostanę, w owym domu nie mieszkając :wink: Moi chłopcy byliby tą plażyczką zachwyceni, bo zajmują się głównie snorkellingiem w Chorwacji.
Ale ten Twój dom to też tak na zdjęciu wygląda, jakby do niego dojścia nie było, a jakoś tam musiałeś dotrzeć :oczko_usmiech:
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 10.06.2013 14:09

Pytania do tambylców :)
Czy poza Studenacem jest jeszcze jakiś handel w Podacy?
Czy w miejscowościach okolicznych (np. Gradac) jest jakiś większy sklep?
Czy jest jakaś tania knajpa z ciekawym żarciem?
literat
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) literat » 10.06.2013 14:38

Co prawda nie jestem tambylcem, ale sprawdziłem, że w Ploce jest Lidl - pewnie warto zrobić pare kilomentrów. Ja będę w Podacy (po raz pierwszy) od 7 do 14 lipca w Apartmani Anci (zawiaduje tym Kosovic). Może przy okazji ktoś zna te apartamenty ?
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 10.06.2013 15:42

Marek358 napisał(a):Pytania do tambylców :)
Czy poza Studenacem jest jeszcze jakiś handel w Podacy?
Czy w miejscowościach okolicznych (np. Gradac) jest jakiś większy sklep?
Czy jest jakaś tania knajpa z ciekawym żarciem?

Studenac to niestety jedyny sklep w Podacy. Praktycznie kupić można w nim wszystko co jest potrzebne do życia na urlopie!! Obok niego są "bazarki" owocowo - warzywne i sklepik z pieczywem a z rana można zaopatrzyć się w swieże ryby!! Gospodarze przed swoimi domami również oferują warzywa i owoce!! Wszyskim piszę, że ich smak jest zdecydowanie lepszy niż tych oferowanych u nas!! W Gradacu jest Konzum to taki rodzaj dyskontu chorwackiego!! W Gradacu jest też zdecydowanie więcej knajp z "ciekawym żarciem" niż w Podacy. W Podacy największa knajpa znajduje się przy głównej trasie naprzeciw Studenaca. Inne są przy południowej plaży i przy drodze na plażę północną!! Może piszę trochę skomplikowanie...ale chyba opisałem już całą Podacę sklepowo - restauracyjną!! Pozdrawiam!! Na zakończenie 3 razy byłem w Podacy i.......w niej robiłem wszystkie zakupy!!
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 10.06.2013 15:48

literat napisał(a):Co prawda nie jestem tambylcem, ale sprawdziłem, że w Ploce jest Lidl - pewnie warto zrobić pare kilomentrów. Ja będę w Podacy (po raz pierwszy) od 7 do 14 lipca w Apartmani Anci (zawiaduje tym Kosovic). Może przy okazji ktoś zna te apartamenty ?

Tak w Ploce jest Lidl, ale skoro chcecie skorzystać z autentycznych marketów chorwackich to, proponuję na trasie Podaca - Mostar w Metkovicu (Chorwacja) jest wielki market (po prawej stronie przed miastem) Konzum!! Podobny a może większy jest w Makarskiej ....zawsze tam zaopatrujemy się w wina wyjeżdżająz z Chorwacji (po prawej stronie przed miastem) :D !!
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 10.06.2013 15:56

Mikromir napisał(a):
VONPLES napisał(a):A po stromych schodkach prosto w Jadran!! :)

...bo tak myślę, czy te strome schodki to od jakiegoś prywatnego domu nie były czasem, i się do nich nie dostanę, w owym domu nie mieszkając :wink: Moi chłopcy byliby tą plażyczką zachwyceni, bo zajmują się głównie snorkellingiem w Chorwacji.
Ale ten Twój dom to też tak na zdjęciu wygląda, jakby do niego dojścia nie było, a jakoś tam musiałeś dotrzeć :oczko_usmiech:

Dostaniesz się bez problama....chociażby z ulicy Hercegovackiej. I wierz mi, że nawet jesli są to jakieś prywatne "schodki" to NIKT Ci nie zabroni z nich skorzystać!! Pozdrowienia dla chłopaków i życzę im niezapomnianych, wspaniałych przezyć snorkeling'owych!! :D
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.06.2013 16:01

VONPLES napisał(a):Dostaniesz się bez problama....chociażby z ulicy Hercegovackiej. I wierz mi, że nawet jesli są to jakieś prywatne "schodki" to NIKT Ci nie zabroni z nich skorzystać!! Pozdrowienia dla chłopaków i życzę im niezapomnianych, wspaniałych przezyć snorkeling'owych!! :D

Serdeczne dzięki! :D
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 12.06.2013 18:11

Witam wszystkich

Widzę że większość z Was zawita w Podacy w sierpniu, my od 13-27 lipca będziemy gościć w apartamentach Juric.

Czy do Podacy trzeba zjechać tym samym zjazdem z autostrady co do Breli?

Pozdrawiam
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 12.06.2013 18:16

luks napisał(a):Witam wszystkich

Widzę że większość z Was zawita w Podacy w sierpniu, my od 13-27 lipca będziemy gościć w apartamentach Juric.

Czy do Podacy trzeba zjechać tym samym zjazdem z autostrady co do Breli?

Pozdrawiam

My planujemy zjechać ostatnim zjazdem z autostrady i jechać przez Ploce i Gradac, z uwagi na ewentualne korki przy Makarskiej.
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 14.06.2013 17:32

No ...odetchnąłem z ulgą!! Mamy rezerwację dla 7 osób!! Nasi "gospodarze", ktorych znamy już 4 lata, Państwo Kvesić, Ruźa i Grgo po raz kolejny pomogli w znalezieniu zakwaterowania tym razem również dla naszych przyjaciół!!
Reasumując 4-14 sierpień (kolovoz) PODACA....ul. Hercegovacka 3 i 5 !! Zapraszamy na wieczór z polską gitarą przy chorwackiej Rakiji!! Polskie piwo mile widziane :lol: :D :lol: :roll:
signum69
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) signum69 » 14.06.2013 19:10

VONPLES napisał(a):No ...odetchnąłem z ulgą!! Mamy rezerwację dla 7 osób!! Nasi "gospodarze", ktorych znamy już 4 lata, Państwo Kvesić, Ruźa i Grgo po raz kolejny pomogli w znalezieniu zakwaterowania tym razem również dla naszych przyjaciół!!
Reasumując 4-14 sierpień (kolovoz) PODACA....ul. Hercegovacka 3 i 5 !! Zapraszamy na wieczór z polską gitarą przy chorwackiej Rakiji!! Polskie piwo mile widziane :lol: :D :lol: :roll:

Czy brak umiejętności śpiewania nie będzie dysfkalifikujący ?
Bo zlećieć na Hercogovacką to ja mogę szybciutko :D :mrgreen:
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 14.06.2013 19:45

signum69 napisał(a):
VONPLES napisał(a):No ...odetchnąłem z ulgą!! Mamy rezerwację dla 7 osób!! Nasi "gospodarze", ktorych znamy już 4 lata, Państwo Kvesić, Ruźa i Grgo po raz kolejny pomogli w znalezieniu zakwaterowania tym razem również dla naszych przyjaciół!!

Czy brak umiejętności śpiewania nie będzie dysfkalifikujący ?
Bo zlećieć na Hercogovacką to ja mogę szybciutko :D :mrgreen:

Śpiewać każdy może,...może lepiej lub może gorzej.....ALE NIE O TO CHODZI....."zlatywanie" jest podstawą!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne