Mikromir napisał(a):VONPLES napisał(a):W ubiegłym roku mieszkałem na najbardziej wysuniętym cyplu (widać na zdjęciu duży czerwony dach) i codziennie rano zapaleńcy nurkowania chodzili sobie na małą plaże
A którędy oni tam sobie chodzili?
VONPLES napisał(a):A po stromych schodkach prosto w Jadran!!
Marek358 napisał(a):Pytania do tambylców
Czy poza Studenacem jest jeszcze jakiś handel w Podacy?
Czy w miejscowościach okolicznych (np. Gradac) jest jakiś większy sklep?
Czy jest jakaś tania knajpa z ciekawym żarciem?
literat napisał(a):Co prawda nie jestem tambylcem, ale sprawdziłem, że w Ploce jest Lidl - pewnie warto zrobić pare kilomentrów. Ja będę w Podacy (po raz pierwszy) od 7 do 14 lipca w Apartmani Anci (zawiaduje tym Kosovic). Może przy okazji ktoś zna te apartamenty ?
Mikromir napisał(a):VONPLES napisał(a):A po stromych schodkach prosto w Jadran!!
...bo tak myślę, czy te strome schodki to od jakiegoś prywatnego domu nie były czasem, i się do nich nie dostanę, w owym domu nie mieszkając Moi chłopcy byliby tą plażyczką zachwyceni, bo zajmują się głównie snorkellingiem w Chorwacji.
Ale ten Twój dom to też tak na zdjęciu wygląda, jakby do niego dojścia nie było, a jakoś tam musiałeś dotrzeć
VONPLES napisał(a):Dostaniesz się bez problama....chociażby z ulicy Hercegovackiej. I wierz mi, że nawet jesli są to jakieś prywatne "schodki" to NIKT Ci nie zabroni z nich skorzystać!! Pozdrowienia dla chłopaków i życzę im niezapomnianych, wspaniałych przezyć snorkeling'owych!!
luks napisał(a):Witam wszystkich
Widzę że większość z Was zawita w Podacy w sierpniu, my od 13-27 lipca będziemy gościć w apartamentach Juric.
Czy do Podacy trzeba zjechać tym samym zjazdem z autostrady co do Breli?
Pozdrawiam
VONPLES napisał(a):No ...odetchnąłem z ulgą!! Mamy rezerwację dla 7 osób!! Nasi "gospodarze", ktorych znamy już 4 lata, Państwo Kvesić, Ruźa i Grgo po raz kolejny pomogli w znalezieniu zakwaterowania tym razem również dla naszych przyjaciół!!
Reasumując 4-14 sierpień (kolovoz) PODACA....ul. Hercegovacka 3 i 5 !! Zapraszamy na wieczór z polską gitarą przy chorwackiej Rakiji!! Polskie piwo mile widziane
signum69 napisał(a):VONPLES napisał(a):No ...odetchnąłem z ulgą!! Mamy rezerwację dla 7 osób!! Nasi "gospodarze", ktorych znamy już 4 lata, Państwo Kvesić, Ruźa i Grgo po raz kolejny pomogli w znalezieniu zakwaterowania tym razem również dla naszych przyjaciół!!
Reasumując 4-14 sierpień (kolovoz) PODACA....ul. Hercegovacka 3 i 5 !! Zapraszamy na wieczór z polską gitarą przy chorwackiej Rakiji!! Polskie piwo mile widziane
Czy brak umiejętności śpiewania nie będzie dysfkalifikujący ?
Bo zlećieć na Hercogovacką to ja mogę szybciutko
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne