Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PODACA 2013

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janusz0990
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz0990 » 05.08.2013 08:54

dziękujemy za informacje :D
marekurek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekurek » 05.08.2013 08:56

Ja już w środę staruję do Podacy z Tychów :-))))))
Jedziemy na dwa auta VW Passat i Audi A6 - oba czarne kombi. Trasa to najprawdopodobniej Zwardoń-Żylina-Bratysława-Wiedeń-Graz-objazd Słowenii-Podaca. Pozdrawiam wszystkich cromaniaków i podacomaniaków.
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 07.08.2013 17:14

Pozdrawiam z Podacy!! 3 dzień urlopu!! Temperatury niesamowite ale to w końcu ...środek lata!!
janusz0990
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz0990 » 08.08.2013 06:40

już jutro wyjeżdżamy ! do zobaczenia :D
marekurek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekurek » 10.08.2013 12:30

Pozdrowienia z Podacy, dzisiaj woda w morzu ma 20,3stC!!!!!!
Trochę wieje, super fale, zimna woda miesza sie z ciepłą.
Zaraz wyruszamy do Mostaru.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 10.08.2013 16:18

Podaca, fajna miejscowość, dobry punkt wypadowy, mieszkałem przy plaży południowej (bardziej zacieniona). niestety trafiłem na mało kontaktowych właścicieli...
jogi125
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jogi125 » 11.08.2013 13:08

poszukuje apartamentów dla 6 osób przy plaży południowej na uboczu może jak jesteście na miejscu to coś podpowiecie
zibi70
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibi70 » 11.08.2013 21:45

Byliśmy w okresie od 29.07-08.08
Oczywiście super .Troszkę mnie przeraził wiatr pierwszej nocy ,ale na szczęście w dzień w miarę spokój. Owszem chyba za nami turystami jakimś komarom też się zachciało ciepłych krajów i się pojawiły. Dawały tylko znać o sobie w długie wieczorne posiadówki i spacery. Jeszcze jedna plaga z którą nikt sobie pewnie nie poradził to trzeba było uważać przy jednym z pryszniców plażowych -siedlisko zrobiły sobie osy.
Oczywiście zaliczony Mostar,Split ,Meczugorje,Stara Podaca,spacery do Gradaca i w drugą stronę...
Nie wiem czy co roku ,ale przy naszym pobycie w sobotę 03.08 w Starej Podace u góry był festyn -fajna zabawa ,ja byłem zachwycony ,ale nie posiedzieliśmy zbyt długo ze względu na dzieci.
Był to mój 3 wyjazd i powiem ,że dla miłośników snurkowania i zwiedzania podwodnego świata poprzednim razem dno w okolicach Biogradu było ciekawsze dno i cała reszta z tym związana.

Aaaaa , po przeczytaniu całego działu już wiem kto niedaleko mnie jednej nocy walczy z gitarą ,dobrze że też praktycznie dzień w dzień z czymś tam walczyliśmy więc nam nie przeszkadzało ...
jma
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jma » 12.08.2013 09:08

ja wrocilem z Podacy, mowiac szczerze to nie wiem czym sie zachwycacie? ciasno, wasko i nic nie ma.
Nic...poza bliskoscia morza, waska plaża, chamskie zostawianie recznikow w celu rezerwacji...
Postawienie auta gdziekolwiek indziej niz na miejscu zakwaterowania , wykluczone.
Jak dla mnie..czarna dziura.
Miejsce moze byc dobre dla rodzin z maluchami.
zibi70
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibi70 » 12.08.2013 09:13

jma napisał(a):ja wrocilem z Podacy, mowiac szczerze to nie wiem czym sie zachwycacie? ciasno, wasko i nic nie ma.
Nic...poza bliskoscia morza, waska plaża, chamskie zostawianie recznikow w celu rezerwacji...
Postawienie auta gdziekolwiek indziej niz na miejscu zakwaterowania , wykluczone.

Przecież wszyscy piszą że ciche i spokojne miejsce. Jak ktoś szuka tłumu ludzi to wybiera większe aglomeracje i po sprawie.
Ręczniki są zostawiane nie tylko tu ale i w Grecji i w Egipcie też się zdarzy ,ale co tu się rozpisywać ,nie ma po co ...........
jma
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jma » 12.08.2013 09:16

ciche cichemu nie rowne, w kazdym razie przed wyjazdem inaczej to sobie wyobrazalem, wypoczynek jako wypoczynek OK. Ale infrastruktura...mnie przerosla..w tym negatywnym znaczeniu.
signum69
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) signum69 » 12.08.2013 09:36

jma napisał(a):ja wrocilem z Podacy, mowiac szczerze to nie wiem czym sie zachwycacie? ciasno, wasko i nic nie ma.

Nikt nie oczekuje od Ciebie zachwytów, miało prawo się nie podobać.
Gdybyś dokładnie przeczytał wpisy miałbyś mgliste pojęcie,że nie ma tam galerii handlowych, dyskotek jak na Ibizie, czteropasmowej autostrady do plaży i kolejki gondolowej do starej Podaca. Dla wielu atutami są kwestie,które Tobie przeszkadzają. Dla mnie problem pozostawienia auta w innym miejscu niż pod apartamentem jest nawet zabawny. Miałem jeździć samochodem na plaże albo do Studenaca?
Dla mnie to też dziura... - mała, kochana "dziura" :lol:
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 12.08.2013 09:41

jogi125 napisał(a):poszukuje apartamentów dla 6 osób przy plaży południowej na uboczu może jak jesteście na miejscu to coś podpowiecie

Apartamenty Kosovic? Ale wątpię czy będzie coś wolnego...
jma
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jma » 12.08.2013 11:21

signum69 napisał(a):

Nikt nie oczekuje od Ciebie zachwytów, miało prawo się nie podobać.
Gdybyś dokładnie przeczytał wpisy miałbyś mgliste pojęcie,że nie ma tam galerii handlowych, dyskotek jak na Ibizie, czteropasmowej autostrady do plaży i kolejki gondolowej do starej Podaca. Dla wielu atutami są kwestie,które Tobie przeszkadzają. Dla mnie problem pozostawienia auta w innym miejscu niż pod apartamentem jest nawet zabawny. Miałem jeździć samochodem na plaże albo do Studenaca?
Dla mnie to też dziura... - mała, kochana "dziura" :lol:

nie rzecz w pozostaawienie auta pod apartamentem, ale po prostu w warunkach umozliwiajacych mi swobodne korzystanie z auta, parking na jakim stalem ( za pizzeria , po prawej stronie idac w kierunku plazy) to dramat wjazdowo-wyjazdowy. Poza tym ..jak moge zaprosic znajomych na piwko gdy do "miasta" :) :) :) nie mozna wjechac autem bo... zaparkowac nie ma gdzie? To sa warunki dla lubiacych dosc kameralne otoczenie.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 12.08.2013 20:55

Generalnie w Chorwacji przy apartmanach zawsze jest mało miejsca na parkowanie. Byłem w Podacy w tym roku 2 tyg. mieszkałem przy plaży północnej i tam też parkowałem ok. 100m od domu, przy samej plaży.
Ręczniki na plaży? nie przesadzaj, ja nie zostawiałem... byli tacy, którzy zostawiali, głównie Czesi, ale choć plaża wąska, ale długa... W Chorwacji są tylko wąskie plaże... polecam Rumunię (w okolicy Constancy piaszczyste plaże mają ok. 500m szerokości hehe).
W Podacy ilość restauracji jest wystarczająca, a jak chcesz jechać na zakupy, to jedź do Splitu-w Podacy jest Studenac. ale to jest wiocha, trzeba było jechać do Paryża. Ja przed wyjazdem wiedziałem gdzie jadę, chociaż byłem tam pierwszy raz i nie żałuję, a Ty nie narzekaj. Chorwacja jest piękna! Znikam już bo się rozpisałem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne