napisał(a) signum69 » 28.07.2013 22:28
Marek358 napisał(a):signum69 napisał(a):No i pierwszy dzień stał się faktem. Jest bardzo gorąco na szczęście klima działa
Nowy asfalt na drodze do plaży południowej ku wygodzie plażowiczów i nowy tunel ( 4350 metrów za 20 kun) prowadzący przez góry do Makarskiej (zjazd Zagvozd) ku wygodzie kierowców Szybko, przyjemnie i na światowym poziomie.
pozdrawiam
Twoim zdaniem lepiej jechać przez Zagvozd (i dalej przez Makarską) czy lepiej jechać do Vrgoraca i dalej naokoło przez Ploce?
No coż...
Z Vrgorac do Ploce jest pare km plus dojazd do Podaca, My pojechaliśmy tunelem trochę z ciekawości, znajduje się on tuż za zjazdem w Zagvozd i wyskakuje się na nowym rondzie w kierunku Makarskiej .Nawigacja pokazała od tego ronda 38 km do Podaca.Na pewno jest więc szybciej zakładając że nie będzie korków na odcinku Makarska-Podaca. Myślę,że sporo zależy od pory dnia. Świetne jest też wrażenie jak się "wylatuje" z tego tunelu - miałem wrażenie że wjedziemy zaraz do Jadrana. Ogolnie ja bym wybrał tunel chyba jednak jest szybciej- trzeba pamiętać ze do Vrgorac autostradą też jest do przejechania kawałek.
Tak czy inaczej jakoś dojedziecie a na miejscu już tylko plaża ,słońce, cieplutka woda w morzu i zimne karlovacko
pozdrawiam