barabasz napisał(a):Do wyjazdu zostały 12 dni Odliczamy i nie możemy się doczekać !
Ta impreza czwartkowa jest w Podaca czy tej dalszej mieścinie ?
Może ktoś z Was już wrócił z tego rocznej wyprawy do Podaca i podzieli się informacjami oraz zdjęciami ?
VONPLES napisał(a):Mikromir napisał(a):I jeszcze mnie ciekawi, czy komary tną, bo na forum w tym sezonie straszą komarami w Chorwacji
Przez pięć dotychczasowych wyjazdów do Chorwacji, nie uciął mnie żaden komar..... komarzyca zresztą też
literat napisał(a):Witam,
Sorki, że tak późno ale musiałem (i chciałem) coś sprawdzić dla koleżanki z forum Ceny w knajpach wydaje mi się, że normalne - jak na Chorwację oczywiście. Karlowačko 0,5 w knajpie 15 kun, sałatka z hobotnic 60-80 w zależności od knajpy. Ja mieszkam przy południowej plaży więc knajpki lekko "droższe" niż przy północnej Woda nie jest jakoś rewelacyjnie ciepła (pływałem już w cieplejszych) ale słyszałem rozmowy, że była dużo cieplejsza tylko dwa dni ostro wiało i troszkę pomieszało pokłady wody. Co do komarów to są, ale to nie te ilości co w Polsce. Spacerując wieczorem czy też siedząc na tarasie może jakaś sztuka się przybłąka i to wszystko.
Do Mikromir:
Tam gdzie oznaczyłaś liniami to nie jestem pewien czy tam wogóle jest plaża. Połaziłem trochę dwoma odnogami tej ulicy o dziwniej nazwie i niestety nie znalazłem ogólnodostępnych zejść. Owszem były jakieś schodki ostro w dół ale bramki były zamknięte. Możliwe, że tak jak nam Wam gospodarze powiedzą, że możecie schodzić tą lub inną bramką bo to są zaprzyjaźnieni gospodarze i cała filozofia. Najważniejsze to się nie martwić i nie nakręcać. Swoją drogą Podaca jest przewspaniała
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne