barabasz napisał(a):Witam wszystkich
Ja wyruszam do Podaca 20 lipca zostały nam niecałe 3 tyg. teraz odliczamy Jedziemy samochodem w 4 osoby. Jaką trasą najlepiej jechać aby ominąć trochę płatnych autostrad ?
Czytam i czytam... widzę, że w Podaca nie ma żadnych dyskotek, klubów itd... Czyli aby gdzieś potańczyć musimy się udać do Gradaca ? Jak daleko jest to na nogach ? Tak w przybliżeniu ? 15 min ? pół godz. ?
W jeden dzień chcemy wybrać się na wycieczkę statkiem. Są z Podaca jakieś fajne cało-dzienne rejsy z muzyką i jedzeniem oraz jakimiś trunkami ? Czy raczej proponujecie się wybrać do Makarskiej na taki rejs ?
Proszę jeszcze o info co najlepiej zabrać z PL jeśli chodzi o jedzenie . Nie mamy tam wyżywienia więc troszkę chcemy zabrać ale bez przesady. Jakiś makaron, sos , kawa itp. Jak z cenami za napoje typu woda, piwo ?
Można tam wypić jakiegoś dobrego drinka typu kolorowy z parasolką ?
Będę wdzięczna za wszystkie cenne informacje. Czekamy na te wakacje już dwa lata więc musi być super !
Pozdrawiam
Płatne autoceste ...możesz sobie omijać jadąc tak zwaną magistralą adriatycką....dołożysz ze 12 godzin ale dojedziesz do Podacy! W Podacy nie ma żadnych dyskotek ani klubów...jedyne "tańczone" atrakcje odbywaja się w czwartki na plaży!! Do Gradaca z Podacy idąc spokojnie ....spacer trwa godzinę,,,(wiem bo 3 razy tą trasę zaliczyłem)...co do statków czytaj moje wcześniejsze posty na forum....ogólnie ..trunków ujmują z roku na rok!! Wyżywienie (ja zawsze biorę swoje)....jedzenie....my zabieramy dużo wody mineralnej..."nasza" jest o połowę tańsza...makarony, które uwielbiam też biorę nasze...ale pomidory i ziemniaki....są u nich 1000 razy lepsze!!
Piwo...też zabieram z sobą ....generalnie ....napisz do mnie na ..b.ples@kruszgeo.com.pl...z nr telefonu oddzwonię i udzielę jnformacji!!