Na pewno warto. Zza szyb niewiele widać a to, co widać wystarczająco zanęca.
Ja w każdym razie miałam dosyć udawania, że Wiedeń jest wyłącznie tranzytowym punktem na mapie. Ale niecałe dwa dni w mieście to żenująco mało
bonar napisał(a):
icon_eek.gif - zagadka - czy ktoś wie co oznacza liczba 24 widoczna w centralnym oknie wierzy zegarowej ratusza icon_question.gif
Zdjęcie zrobione 23 grudnia 2006 roku, więc pewnie oznacza Wigilie,
która powinna nastąpić w dniu następnym
Frohe Weihnachten, to pewne icon_biggrin.gif Skłaniam się ku weldonowej odpowiedzi icon_wink.gif
Chociaż... A może to 24 kiermasz świąteczny?
woka napisał(a):Mahadarbi ...
Przez Ciebie zaraz dostanę "fioła"
woka napisał(a):Nie wiem dlaczego ale nie mam odruchu pstrykania. Szybciej zrobię zdjęcie lecącemu jastrzębowi (ptak, taki mimi orzeł) niż w mieście. Może to dobrze, może źle.
bonar napisał(a):bonar napisał(a):
icon_eek.gif - zagadka - czy ktoś wie co oznacza liczba 24 widoczna w centralnym oknie wierzy zegarowej ratusza icon_question.gif
Zdjęcie zrobione 23 grudnia 2006 roku, więc pewnie oznacza Wigilie,
która powinna nastąpić w dniu następnymFrohe Weihnachten, to pewne icon_biggrin.gif Skłaniam się ku weldonowej odpowiedzi icon_wink.gif
Chociaż... A może to 24 kiermasz świąteczny?
Brawo
bonar napisał(a):Codziennie jest o konkretnej godzinie otwierane okno. Łączy się to - z tego co pamiętam - z przedstawieniem kawałka muzyki, lub fanfar.
Swoją drogą, sypiesz jak z rękawa wieloma ciekawostkami związanymi z Wiedniem. Mieszkałeś tam czy wyjątkowo upodobałeś sobie to miasto?
bonar napisał(a):Jak wcześniej wspominałem, wytłuszczając tekst, poprzedni system do tego się przyczynił, długie lata serce nas bolało, małżonka jako matka wylała morze łez za córką, która wyemigrowała, by tam dokończyć studia i inne doktoraty, bo ... (daruję sobie), dzisiaj jako Polka reprezentuje austriacki MEN. Czy o taką POLSKĘ WALCZYŁEM
Powrót do Austria - Österreich