Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pod namiot z dziećmi

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiewióra
Plażowicz

Postnapisał(a) wiewióra » 16.05.2011 07:41

Dzięki serdeczne Just!
A czy wieczorem jest coś dla dzieci? W Simuni była wieczorna godzinna dyskoteka/zabawa dla maluchów - w celu dobicia ;) - po tej imprezie zasypiały w locie na materac.
Generalnie byłaś/eś zadowolony z San Marino?
Just/Rzeszów
Podróżnik

Postnapisał(a) Just/Rzeszów » 20.05.2011 10:46

Jeśli chodzi o wieczorne zajęcia dla dzieci to niestety nie było nic.
Jedynie tzw wyciągacze pieniędzy, czyli dmuchane zjeżdżalnie, samochodziki, karuzele itd.

Cała rodzinka była zadowolona z pobytu na tym campie. W tym roku planujemy również się tam wybrać.
rafus22
Plażowicz
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Postnapisał(a) rafus22 » 06.04.2013 16:23

Witam wszystkich miłośników i pasjonatów tego forum i nie tylko .Jest to mój pierwszy post na tym forum,otóż mam zamiar wybrać się z żoną i 2 dzieci w wieku 11 lat i 7 , pod namiot na Chorwacje . Juz od jakiegoś czasu czytam na forum rożne tematy i praktycznie mam mętlik w głowie odnośnie wyboru campingu itp... Żeby nie psac nowego tematu prosze was o jakas podpowiedz campingu tak żeby dzieci się nie nudziły ,a druga sprawa to 10 dniowy pobyt na chorwacji jaki może być koszt takiego urlopu (camping nie musi mieć 5 gwiazdek taki średniej klasy oczywiście jak sprawa prądu? ,Mieszkam w okolicach Przemysla. Czy w 25euro jestem w stanie się wyrobić na campingu?Proszę o sugestie i podpowiedzi będę wdzięczny ........ Rafał.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 06.04.2013 16:25

Cześć.

Tak żeby dzieci się nie nudziły to znaczy porządna infrastruktura. W takim wypadku 25 euro/dzień/rodzina może być mało.
piotr68
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotr68 » 06.04.2013 16:28

rafus22 napisał(a):Witam wszystkich miłośników i pasjonatów tego forum i nie tylko .Jest to mój pierwszy post na tym forum,otóż mam zamiar wybrać się z żoną i 2 dzieci w wieku 11 lat i 7 , pod namiot na Chorwacje . Juz od jakiegoś czasu czytam na forum rożne tematy i praktycznie mam mętlik w głowie odnośnie wyboru campingu itp... Żeby nie psac nowego tematu prosze was o jakas podpowiedz campingu tak żeby dzieci się nie nudziły ,a druga sprawa to 10 dniowy pobyt na chorwacji jaki może być koszt takiego urlopu (camping nie musi mieć 5 gwiazdek taki średniej klasy oczywiście jak sprawa prądu? ,Mieszkam w okolicach Przemysla. Czy w 25euro jestem w stanie się wyrobić na campingu?Proszę o sugestie i podpowiedzi będę wdzięczny ........ Rafał.

camping za 25 euro z dwójką dzieci i atrakcjami dla nich to raczej zapomnij. W sezonie musisz liczyć 45-55 euro/doba. Podrzuć w jaki rejon chcesz jechać to spróbuję pomóc.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.04.2013 16:43

rafus22 napisał(a):Witam wszystkich miłośników i pasjonatów tego forum i nie tylko .Jest to mój pierwszy post na tym forum,otóż mam zamiar wybrać się z żoną i 2 dzieci w wieku 11 lat i 7 , pod namiot na Chorwacje . Juz od jakiegoś czasu czytam na forum rożne tematy i praktycznie mam mętlik w głowie odnośnie wyboru campingu itp... Żeby nie psac nowego tematu prosze was o jakas podpowiedz campingu tak żeby dzieci się nie nudziły ,a druga sprawa to 10 dniowy pobyt na chorwacji jaki może być koszt takiego urlopu (camping nie musi mieć 5 gwiazdek taki średniej klasy oczywiście jak sprawa prądu? ,Mieszkam w okolicach Przemysla. Czy w 25euro jestem w stanie się wyrobić na campingu?Proszę o sugestie i podpowiedzi będę wdzięczny ........ Rafał.

Pierwsza sprawa - nie pod namiot na Chorwację, lecz pod namiot do Chorwacji. :idea:
Druga sprawa - w jakim terminie chcecie jechać :?:
rafus22
Plażowicz

Postnapisał(a) rafus22 » 06.04.2013 19:49

Przepraszam pod namiot do Chorwacji . Nie jestem zwolennikiem gwaru i dzieci również nie musi byc rozwinięta infrastruktura. atrakcją będą na pewno kąpiele w morzu. Co do rejonu to jest mi obojętne Dalmacja ,lub Istria .Moze jakiś prywatny camping mam zamiar jechać w ciemno 1.07.2013 lub 18.08.2013 od 7 do 10 dni.
marcinos75
Odkrywca

Postnapisał(a) marcinos75 » 08.04.2013 22:37

Witam, my byliśmy z dwójką dzieci na campie Kovacine na Cresie. Cień, plac zabaw, boisko, b. czyste sanitariaty, fajna plaża - mozna dojść pieszo deptakiem do miasteczka. Kamping spokojny, po 22 cisza i spokój. My byliśmy bardzo zadowoleni.
marcinos75
Odkrywca

Postnapisał(a) marcinos75 » 08.04.2013 22:40

Aha, płacilismy ok 25 euro pod koniec sierpnia /początkiem września. Polecam zdecydowanie termin po 18.08.

Link :http://www.camp-kovacine.com/en/
rafus22
Plażowicz

Postnapisał(a) rafus22 » 09.04.2013 19:06

czy w takim terminie po 10.08.2013 jest jeszcze pogoda i możliwość kąpieli?
marcinos75
Odkrywca

Postnapisał(a) marcinos75 » 09.04.2013 20:19

Oczywiście, że tak .Dwa lata temu w połowie września była super pogoda, ciepła woda w morzu ... Zawsze jezdzimy po sezonie ( wrzesień) i jest w sam raz. Jasne, że może zdarzyć się załamanie pogody, ale w lipcu czy sierpniu tez istnieje takie prawdopodobieństwo.
mariusz_1974
Podróżnik

Postnapisał(a) mariusz_1974 » 30.04.2013 08:16

Witam. Jest to mój 1 post na forum i mam pytanie szczególnie do użytkownika marcinos75 - jak jest na Kovacine z miejscami na namiot po połowie sierpnia? Planujemy z żoną i dziećmi (6 i 8 lat)wybrać sie na Camping do Chorwacji od 10 lub 11 sierpnia na 2 tygodnie. Rozważamy także camping Slatina w Martinscicy na Cresie (ale tam czytałem podajże na forum cro.pl że w sezonie brakuje miejsc pod namiot.
Byliśmy niedaleko na Baldarinie na Punta Kriza.
AniaJ.
Cromaniak

Postnapisał(a) AniaJ. » 30.04.2013 09:44

Nam trzy lata temu na Slatinie nie udało się znaleźć miejsca - i to nie chodzi o to, że marudziliśmy i nie było dobrego miejsca, ale nie było miejsc w ogóle. Poradzono nam na przyszłość rezerwowanie, ale ja nie jestem jego zwolenniczką - wolę pojechać i obejrzeć camp zanim na nim zamieszkam :wink:

Na Kovacine nie byliśmy, z opisów brzmi fajnie, zwłaszcza fakt, że można do Cresu pójść na pieszo.

My byliśmy na campie Bijar w Osorze, świetne miejsce na wypoczynek :D Mnóstwo cienia, sosnowy las, duży, ale nie ogromny, porządne sanitariaty. Dla nas to jeden z fajniejszych campów na jakich byliśmy.
Ostatnio edytowano 30.04.2013 10:05 przez AniaJ., łącznie edytowano 1 raz
Fatamorgana
Koneser

Postnapisał(a) Fatamorgana » 30.04.2013 09:57

Mariusz- poczytaj relację Maslinki z Cresu i Pagu (Po Pagu i Cresie przygoda nas niesie) - ona tylko na kempingi jeździ i zawsze je sprawdza (od czasów Peljesaća- sanitariaty przede wszystkim... :D :lol: :wink: ) zanim zdecyduje czy zostać.
Ewentualnie napisz do niej.
mariusz_1974
Podróżnik

Postnapisał(a) mariusz_1974 » 30.04.2013 10:07

Dzięki za odpowiedź. Z jednej strony rozważamy wyjazd w miejsca znane na camping - na wyspie Cres, Losinj, KRK lub Murter, z drugiej strony zastanawiamy się nad opcją wyjazdu na inny camping w rejon którego nie widzieliśmy "na żywo", zastanawiamy się również nad jakimś campingiem na Pagu lub znacznie dalej na Paljesiaczu - ale to już tylko z noclegiem po drodze.

Za wszelkie pomocne rady i wskazówki dziękuję :)

Co do campingów Ja z żoną zacząłem przygodę z Chorwacja od kwatery na Murterze w 2005 roku, później od 2007 roku co rok tylko pod namiot na campingi i to w okresie lipiec, początek sierpnia pobyty 14 do 21 dni na miejscu. I nam taka forma odpoczynku zdecydowanie bardziej przypadła do gustu - kwatera to nie to samo, co przebywanie 24 godz/dobę przez taki okres pod namiotem.
A upały? Wyjeźdżając 1 raz pod namiot tego się obawialiśmy, czy wytrzymamy pod namiotem - zupełnie niepotrzebnie. I tak w czasie dnia przebywa się na plaży lub pływa w wodzie. A nocami w Chorwacji super się pod namiotem śpi.

Pozdrawiam wszystkich
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Pod namiot z dziećmi - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies