Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pod namiot między Kotorem, a Budvą

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fafikdog
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 10.06.2008 14:43

W tym roku pierwszy raz do Czarnogóry.
Zapytuję więc, zna ktoś jakieś spokojne miejsce na rozbicie namiotu (coś jak Broće, Slano lub Grebaśtica w Cro) najlepiej na prywatnym polu namiotowym?
Sołtys
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sołtys » 13.06.2008 15:37

Byłem w tamtym roku w Czarnogórze i przejechałem całe wybrzeże, przejżałem chyba wszystkie pola namiotowe w zatoce Kotorskiej ale niestety nie zatrzymałem się na żadnym. Warunki sanitarne niestety nie są zbyt ciekawe by tam nocować a co dopiero wypoczywać. Udało mi się jednak znaleźć niedrogą kwaterę jakieś 3 km za kotorem jadąc od południa, cena porównywalna a warunki przynajmniej te sanitarne nie do porównania.
fafikdog
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 13.06.2008 20:06

Sołtys napisał(a):Byłem w tamtym roku w Czarnogórze i przejechałem całe wybrzeże, przejżałem chyba wszystkie pola namiotowe w zatoce Kotorskiej ale niestety nie zatrzymałem się na żadnym. Warunki sanitarne niestety nie są zbyt ciekawe by tam nocować a co dopiero wypoczywać. Udało mi się jednak znaleźć niedrogą kwaterę jakieś 3 km za kotorem jadąc od południa, cena porównywalna a warunki przynajmniej te sanitarne nie do porównania.

Cena porównywalna do czego?
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 14.06.2008 10:49

fafikdog napisał(a):W tym roku pierwszy raz do Czarnogóry.
Zapytuję więc, zna ktoś jakieś spokojne miejsce na rozbicie namiotu (coś jak Broće, Slano lub Grebaśtica w Cro) najlepiej na prywatnym polu namiotowym?

Przyglądałem się campingom w CG na całości wybrzeża, na jednym z nich CRVENA GLAVICA ok 4 km od Budvy na południe odpoczywałem parę dni ( wspaniały widok na wyspe Sw Stefan ). Widziałem kilka niewiekich campów , ale napewno nie były one spokojne, były natomiast głośne i zatłoczone. Wypoczynek na campach w CG preferuje młodzież , mało jest rodzin z małymi dziećmi.
Stan sanitarny campów jest fatalny. Mnie osobiście to tak bardzo nie przeszkadza z uwagi na wspaniałe krajobrazy, ale już mojej rodzinie tak. Fatalnie wg mojej oceny prezentują się reklamowane ( forum o CG) campy w mjsc. BULJARICA k. Petrovaca. ( tłok, bliskość jardanki, zaplecze sanitarne). Mam takie jeszcze jedno spostrzeżenie, a mianowicie w nocy panuje bardzo duża wilgotność ( bezposrednia bliskość wysokich gór) i namiot jest niemalże mokry co nie jest przyjemne, rano szybko wysycha.
Proszę tego nie odbierać jako zniechęcanie, po prostu piszę czego można sie spodziewać. Warto jechać do Czarnogóry bez względu na warunki. Jest równie pięknie jak w CRO a przy tym taniej.
Proponuję pojechać i samemu sie przekonać ( zawsze można wrócić do CRO)
GAJUS
fafikdog
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 14.06.2008 11:53

Gajus.ems napisał(a):
fafikdog napisał(a):W tym roku pierwszy raz do Czarnogóry.

Przyglądałem się campingom w CG na całości wybrzeża, na jednym z nich CRVENA GLAVICA ok 4 km od Budvy na południe odpoczywałem parę dni ( wspaniały widok na wyspe Sw Stefan ). Widziałem kilka niewiekich campów , ale napewno nie były one spokojne, były natomiast głośne i zatłoczone. Wypoczynek na campach w CG preferuje młodzież , mało jest rodzin z małymi dziećmi.
Stan sanitarny campów jest fatalny. Mnie osobiście to tak bardzo nie przeszkadza z uwagi na wspaniałe krajobrazy, ale już mojej rodzinie tak. Fatalnie wg mojej oceny prezentują się reklamowane ( forum o CG) campy w mjsc. BULJARICA k. Petrovaca. ( tłok, bliskość jardanki, zaplecze sanitarne). Mam takie jeszcze jedno spostrzeżenie, a mianowicie w nocy panuje bardzo duża wilgotność ( bezposrednia bliskość wysokich gór) i namiot jest niemalże mokry co nie jest przyjemne, rano szybko wysycha.
Proszę tego nie odbierać jako zniechęcanie, po prostu piszę czego można sie spodziewać. Warto jechać do Czarnogóry bez względu na warunki. Jest równie pięknie jak w CRO a przy tym taniej.
Proponuję pojechać i samemu sie przekonać ( zawsze można wrócić do CRO)
GAJUS

Jakiś konkretny namiar na CRVENA GLAVICA? Może długość i szerokość geograficzna (przydatne do Google Earth i POI w nawigacji). Albo nr tel lub email?
Dzięki.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 14.06.2008 21:17

Cervena Glavica jest w sw Stefanie

http://maps.google.pl/?ie=UTF8&ll=42.25 ... 7&t=h&z=14

O kempingach proponuję poczytać tu:

http://www.mojebalkany.com/forum/viewtopic.php?t=5

Moje opinie są tu:

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 88&v=2&s=0

i ogólnie zgadzam się z Gajusem. Jezeli nie przeszkadza ci że załatwiając się będziesz stał w fekaliach, że prysznic jak go postawiono za Gierka tak do dziś działa a zasłonka ma na oko 10 lat to możesz jechać.
Na kempach rzeczywiście bardziej młodzież ale są też takie z rodzinami
Ceny są śmieszne - 2 osoby za noc zapłacą mniej niż 10 euro. Byłem przeżyłem nie polecam specjalnie ale skoro wytrzymał 40 latek ( i jego żona) to wytrzyma także ktoś młodszy

z opowieści znajomych mogę polecić kemp na wyspie Ada Bojana przy Albani. Stan urządzeń nie odbiega od południa Chorwacji, ludzie też jacyś kulturalniejsi tylko naturyści (podobno kemp jest obecnie pół na pół naturystyczny)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.06.2008 21:42

W 2006 roku chciałem jechać pod namiot do Czarnogóry, ale właśnie te opisywane przez kolegów warunki sanitarne kempingów oraz plaże bez drzew mnie zniechęciły - mimo, że taniej niż w Cro i też pięknie.
Sołtys
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sołtys » 15.06.2008 21:28

fafikdog napisał(a):
Sołtys napisał(a):Byłem w tamtym roku w Czarnogórze i przejechałem całe wybrzeże, przejżałem chyba wszystkie pola namiotowe w zatoce Kotorskiej ale niestety nie zatrzymałem się na żadnym. Warunki sanitarne niestety nie są zbyt ciekawe by tam nocować a co dopiero wypoczywać. Udało mi się jednak znaleźć niedrogą kwaterę jakieś 3 km za kotorem jadąc od południa, cena porównywalna a warunki przynajmniej te sanitarne nie do porównania.

Cena porównywalna do czego?

Cana kwatery była porównywalna do cen tych obleśnych kempingów. Był jednak mały szczegół, kwatery te nie były w 100% przeznaczone dla turystów. Rodzina ta wynajmowała poprostu pokoje w których mieszkają na codzień, my akurat trafiliśmy na pokój córki która wyjechała na wakacje. Z początku czuliśmy się trochę dziwnie ale w sumie było całkiem przyjemnie i komfortowo.
Gajus.ems
Cromaniak
camp Cervana Glavica

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 18.06.2008 13:00

Camp ten znajduje sie w mjsc. MILOCER kilka km na południe za Budvą. Nie potrafię podać namiarów( nie zna sie na tym ) ale jest dobrze widoczny na stronie Google Earth, łącznie z kilkoma zdjęciami. Spałem na nim kilka lat temu. O tym że jest FKK dowiedziałem sie na miejscu, ale nie ma problemu są trzy plaże i naturyści unikają glówniej. Na campie nie widziałem golasów. Mnóstwo ciekawych ( zacienionych ) miejsc na campie, mało ludzi , sądze że z uwagi na cenę. Wtedy za 2 osoby dorosłe+ dziecko , auto, namiot, lodówka ( są boksy lodówkowe) prąd, opłate klimatyczną zapłaciłem ok 18-19 euro. Taniocha była w sklepiku na campie. Ale zaplecze sanitarne to porażka, skocznie, chlor i czyszczenie wodą ze szlaufu. Prysznice w zasadzie odkryte. Odwiedziłem ten camp w ubiegłym roku w drodze do Albani, ludzi było malutko, sklepik nieczynny(zdewastowany) ale sanitariaty jakby wyremontowane. O ceny nie pytałem. Rozmawiałem z małżeństwem z Sosnowca ( byli z przyczepą campingową). Twierdzili są sa trochę rozczarowani warunkami na campach w Czarnogórze a ten w MILOCER wydał im sie najciekawszy dlatego zostali. No i jesze jedno ten cam jest naprawde świetnie położony, bajkowe plaże i widok na symbol Czarnogóry tj wyspe sw Stefan.
Pozdrawiam GAJUS

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone