W tym roku pierwszy raz do Czarnogóry.
Zapytuję więc, zna ktoś jakieś spokojne miejsce na rozbicie namiotu (coś jak Broće, Slano lub Grebaśtica w Cro) najlepiej na prywatnym polu namiotowym?
Sołtys napisał(a):Byłem w tamtym roku w Czarnogórze i przejechałem całe wybrzeże, przejżałem chyba wszystkie pola namiotowe w zatoce Kotorskiej ale niestety nie zatrzymałem się na żadnym. Warunki sanitarne niestety nie są zbyt ciekawe by tam nocować a co dopiero wypoczywać. Udało mi się jednak znaleźć niedrogą kwaterę jakieś 3 km za kotorem jadąc od południa, cena porównywalna a warunki przynajmniej te sanitarne nie do porównania.
fafikdog napisał(a):W tym roku pierwszy raz do Czarnogóry.
Zapytuję więc, zna ktoś jakieś spokojne miejsce na rozbicie namiotu (coś jak Broće, Slano lub Grebaśtica w Cro) najlepiej na prywatnym polu namiotowym?
Gajus.ems napisał(a):fafikdog napisał(a):W tym roku pierwszy raz do Czarnogóry.
Przyglądałem się campingom w CG na całości wybrzeża, na jednym z nich CRVENA GLAVICA ok 4 km od Budvy na południe odpoczywałem parę dni ( wspaniały widok na wyspe Sw Stefan ). Widziałem kilka niewiekich campów , ale napewno nie były one spokojne, były natomiast głośne i zatłoczone. Wypoczynek na campach w CG preferuje młodzież , mało jest rodzin z małymi dziećmi.
Stan sanitarny campów jest fatalny. Mnie osobiście to tak bardzo nie przeszkadza z uwagi na wspaniałe krajobrazy, ale już mojej rodzinie tak. Fatalnie wg mojej oceny prezentują się reklamowane ( forum o CG) campy w mjsc. BULJARICA k. Petrovaca. ( tłok, bliskość jardanki, zaplecze sanitarne). Mam takie jeszcze jedno spostrzeżenie, a mianowicie w nocy panuje bardzo duża wilgotność ( bezposrednia bliskość wysokich gór) i namiot jest niemalże mokry co nie jest przyjemne, rano szybko wysycha.
Proszę tego nie odbierać jako zniechęcanie, po prostu piszę czego można sie spodziewać. Warto jechać do Czarnogóry bez względu na warunki. Jest równie pięknie jak w CRO a przy tym taniej.
Proponuję pojechać i samemu sie przekonać ( zawsze można wrócić do CRO)
GAJUS
fafikdog napisał(a):Sołtys napisał(a):Byłem w tamtym roku w Czarnogórze i przejechałem całe wybrzeże, przejżałem chyba wszystkie pola namiotowe w zatoce Kotorskiej ale niestety nie zatrzymałem się na żadnym. Warunki sanitarne niestety nie są zbyt ciekawe by tam nocować a co dopiero wypoczywać. Udało mi się jednak znaleźć niedrogą kwaterę jakieś 3 km za kotorem jadąc od południa, cena porównywalna a warunki przynajmniej te sanitarne nie do porównania.
Cena porównywalna do czego?