Re: Chorwacja którą miejscowość wybrać
napisał(a) tranquilo » 21.12.2018 11:03
piekara114 napisał(a):Tak jak wiele dróg w miejscowościach na południu PL, więc dla mnie to normalna droga... Najgorszy odcinek jest odnowiony i przyjemny do jazdy...no chyba, że ktoś jeździ samochodem tylko po autostradach to może ta droga być dla niego problemem....
Mieszkam na południu PL i bardzo dużo jeżdżę samochodem. I tak jak kolega wyżej, nie widziałem takich dróg w PL jak na Hvarze. Może faktycznie jakaś dojazdowa do jednego domku gdzieś.
Na pewno też nie jechałem wszystkimi drogami na południu PL więc może akurat tych wąskich i pół metra nad resztą gruntów nie widziałem wyjątkowo, ale jednak wydaje mi się że trochę odpływasz próbując obronić swoją tezę porównując polskie drogi do tej z Hvaru (bez obrazy, nie mam na myśli żadnych złośliwości).
Oczywiście w Polsce są wąziutkie drogi również, ale najczęściej mają pobocze na tej samej wysokości co asfalt, i jak ktoś zjedzie to raczej nic mu się nie stanie, a na Hvarze zjazd z asfaltu oznacza raczej "szukamy ciągnika który nas wyciągnie".
Oczywiście podtrzymuję że droga na Hvarze dla mnie nie stanowi jakiegoś problemu, ale nie ma się co oszukiwać, wymaga więcej skupienia bo jest dość wąska i można z niej zjechać przy wymijaniu się zwłaszcza z większymi pojazdami.