napisał(a) bartosz-w » 12.09.2008 01:45
Właśnie wszedłem do domu. Jeśli chodzi o Makarską to pogoda przedstawia się tak. Jak wyjeżdżaliśmy 1.09 to było brzydko aż do splitu- łącznie z deszczem, natomiast wjazd na te góry przed Brelą to jak inny świat (słońce i ta temperatura). Cały czas pobytu w Tucepi nie schodziło poniżej 32 stopni, woda super, ostatnich kilka dni przyniosło duże fale popołudniami- były naprawdę spore jak wszedłem po kolana do wody to fala potrafiła być do szyi a dodam że mam 2 metry. Oczywiście z ustaniem nie było szans, ale zabawa super. To był mój pierwszy raz w Cro i się zakochaliśmy. Tucepi jest fantastyczne. Płaciliśmy za dwie dorosłe osoby i dziecko 6 lat 25 euro za dobę u Mladena na ul. Kamena 31 choć ceny gdzie indziej wołali od 40 euro wzwyż. Tam jest tak fajnie, że 250 km od Makarskiej w stronę Polski Temp potrafiła spaść o 10 stopni. Chorwację we wrześniu naprawdę polecam. Nie czuć końca sezonu, słońce zachodzi około 20, wieczory i noce ciągle ciepluteńkie- klima w pokoju jak najbardziej się przydawała. Może nam się udało w tym roku z pogodą, ale naprawdę było super. Jedźcie jeśli tylko możecie jeszcze w tym roku. Przyjechałem do Siewierza w 14,5 godziny z przerwą na kolację bez szaleństw z prędkością podróżną 140-150 km/godz. więc czasowo jak nad Bałtyk. Acha, nie kupujcie fig- one tam rosną prawie na co trzecim drzewie i są niczyje:) Ja w pierwszym dniu kupiłem, a moje sknerstwo do dzisiaj mi tego nie może wybaczyć.