Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Początek wrzesia zapowiada się kiepsko :(

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 09.09.2008 12:08

Chorwacja=Pogoda 8)
sandr
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandr » 09.09.2008 12:52

Kacper111 napisał(a):Chorwacja=Pogoda 8)

Podobnie sądziłem i ja, aż do 12.08.2008 8O .
Teraz jestem ostrożniejszy i częściej przeglądam prognozy,
a 12.09 jedziemy ponownie i niestety, nie zapowiada się ciekawie :?
sara---
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sara--- » 09.09.2008 20:35

wlsnie jak na zlosc od 12 zapowiadaja popsucie sie pogody :(
... jak to jest mozliwe, ze przez 2 tygodnie bedzie zimno i padac ??http://www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=EUR|HR|HR000|MAKARSKA&metric=1 Jesli tak bedzie to zaluje, ze nie wybralam cieplejszego kraju na wczasy :? 19 stopni to dla mnie za malo. Ale prawde mowiac to licze na to ,ze prognozy sie nie sprawdza :) .
zum
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zum » 10.09.2008 07:01

No właśnie... od 12 ma byc dosyć kiepsko. Ale dzisiaj dla odmiany wklepałem w pogodynke Sanok-Poland i co mi wyszło... w okolicy 14-16 września w nocy ujemne temperatury i opady śniegu.
Przestałem wierzyć w te strony z prognozami...
sara---
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sara--- » 11.09.2008 07:08

ale te prognozy na Makarska sa wcale nie lepsze 9 stopni w dzien. Zimniej niz w Polsce moglo by byc?? http://polish.wunderground.com/global/s ... /14454.php
Dzis 30 we wtorek 9 :-/
Kurcze chyba jakies cieplejsze ciuchy trzeba wziasc. Przynajmniej jakies bluzy
zum
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zum » 11.09.2008 10:05

to zalezy na jakich stronach szukasz:

tutaj masz 16:
http://www.accuweather.com/world-foreca ... A&metric=1

a tutaj 17:
http://www.zoover.pl/chorwacja/dalmacja ... goda?scr=1

w polsce w tym czasie jednak chyba zimniej ma być.
W sumie to wolałbym cieplej, ale w takim układzie zostaje mi Sycylia, a to troche za daleko żeby jechać w ciemno i bez znajomości języka...
Ariel123
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ariel123 » 11.09.2008 11:44

Ja wyjeżdżam 19, na miejscu będę 20, więc pogoda ma niby być... ale ciekawe jak z temperaturą... :)
sara---
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sara--- » 11.09.2008 12:42

17 stopni to tez mnie jakos nie raduje.
Jutro jade.. turdno jak bedzie na prawde to sie dopiero okaze na miejscu...ale wierze, ze przynajmniej pare dni bedzie cieplych a moze i upalnych :)

jak sprawdzalam w lato pogode dla Polski to taka 14/16 dniowa prognoza tez bardzo rzadko sie sprawdzala.

http://www.makarska.com/index.php?optio ... r&Itemid=0
na tej str. tez temp. ciagle sie zmieniaja. Niestety na jutro mialo byc bez deszczu i 29 a teraz z deszczem 27. Mam nadzieje ,ze to beda 2/3 dni ochlodzenia i pogoda powroci.
sandr
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandr » 11.09.2008 14:11

Też jutro wyjeżdżamy, tym razem do Tucepi.
Co będzie, to będzie (a wierzę, że będzie fajnie) - ważne żeby bezpiecznie wrócić.
s3ala
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) s3ala » 11.09.2008 16:07

damy radę, my jedziemy 15 września do orebic'a. Pogoda będzie lepsza niż w Polsce to po pierwsze a po drugie zawsze to zmiana klimatu i miejsca więc na pewno będzie radośnie. Pozdrawiam wszystkich a najbardziej tych którzy tak jak ja codziennie sprawdzają pogodę w Cro :)
bartosz-w
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartosz-w » 12.09.2008 01:45

Właśnie wszedłem do domu. Jeśli chodzi o Makarską to pogoda przedstawia się tak. Jak wyjeżdżaliśmy 1.09 to było brzydko aż do splitu- łącznie z deszczem, natomiast wjazd na te góry przed Brelą to jak inny świat (słońce i ta temperatura). Cały czas pobytu w Tucepi nie schodziło poniżej 32 stopni, woda super, ostatnich kilka dni przyniosło duże fale popołudniami- były naprawdę spore jak wszedłem po kolana do wody to fala potrafiła być do szyi a dodam że mam 2 metry. Oczywiście z ustaniem nie było szans, ale zabawa super. To był mój pierwszy raz w Cro i się zakochaliśmy. Tucepi jest fantastyczne. Płaciliśmy za dwie dorosłe osoby i dziecko 6 lat 25 euro za dobę u Mladena na ul. Kamena 31 choć ceny gdzie indziej wołali od 40 euro wzwyż. Tam jest tak fajnie, że 250 km od Makarskiej w stronę Polski Temp potrafiła spaść o 10 stopni. Chorwację we wrześniu naprawdę polecam. Nie czuć końca sezonu, słońce zachodzi około 20, wieczory i noce ciągle ciepluteńkie- klima w pokoju jak najbardziej się przydawała. Może nam się udało w tym roku z pogodą, ale naprawdę było super. Jedźcie jeśli tylko możecie jeszcze w tym roku. Przyjechałem do Siewierza w 14,5 godziny z przerwą na kolację bez szaleństw z prędkością podróżną 140-150 km/godz. więc czasowo jak nad Bałtyk. Acha, nie kupujcie fig- one tam rosną prawie na co trzecim drzewie i są niczyje:) Ja w pierwszym dniu kupiłem, a moje sknerstwo do dzisiaj mi tego nie może wybaczyć.
izulka4
Autostopowicz
wyjazd 20 września

Nieprzeczytany postnapisał(a) izulka4 » 12.09.2008 10:38

witam wszystkich:)

czy ktoś jeszcze planuje wyjazd do Cro 20.09? Codziennie obserwuję pogodę i zapowiada się kiepsko..nie wiem czy nie zrezygnować.. :(
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: wyjazd 20 września

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.09.2008 11:50

izulka4 napisał(a):witam wszystkich:)

czy ktoś jeszcze planuje wyjazd do Cro 20.09? Codziennie obserwuję pogodę i zapowiada się kiepsko..nie wiem czy nie zrezygnować.. :(

Jechać ..... i zwiedzać Chorwację :lol:
Ariel123
Plażowicz
Re: wyjazd 20 września

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ariel123 » 12.09.2008 12:52

izulka4 napisał(a):witam wszystkich:)

Ja jadę 19stego. No nie zapowiada się, aż tak strasznie. Nie ma co przesadzać. A jakby pogoda nie dopisywała, to humor poprawi Rakija :P
balbie
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) balbie » 12.09.2008 13:39

My wyjeżdżamy w niedzielę, prognozy niestety fatalne, bo nie dość że deszcze to i niska temperatura, ale różnice między serwisami są spore. Liczę na to że się mylą. Bo zwiedzać chętnie pozwiedzam, ale bym się też poopalała i pokąpała w ciepłym morzu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Początek wrzesia zapowiada się kiepsko :( - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone