Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Początek lipca czy wrzesień???

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 30.03.2008 11:27

Byłem w maju w lipcu i we wrześniu. Choć w tym roku jadę w lipcu, plany były na wrzesień, zdecydowanie polecam wrzesień!!!!

Maj to dla Chorwatów czas na ostatnie remonty!!! Od rana do wieczora słychać było betoniarki, szlifierki spawarki itp. Dużo obiektów pozamykanych, kafejki internetowe pozamykane, w porcikach wielkie remonty wszelakiego sprzętu pływającego, mało atrakcji wycieczkowych w morze. Plusy do oczywiście pogoda i mało ludzi. Byliśmy w Podgorze i mieliśmy wrażenie, że jesteśmy najmłodszymi turystami o tej porze roku.
Morze 22 stopnie, na plaży panie w czepkach na głowie, zapomnijcie o toplesie!

Lipiec. Pięknie, kocham 35 stopni w cieniu, to nie żart!!!! Morze 24 i w górę!
Do tego tłumy ludzi, wiadomo cała Austria, część Węgrów, chyba wszyscy Niemcy w Cro!! Do tego trochę Rosjan, Bułgarów no i my!!!! Wszędzie kolejki, w knajpkach sporo trzeba się na czekać na konsumpcję! Nadal jest pięknie, bo to w końcu CRO!!!!! Atrakcji nie trzeba szukać, same Cię znajdą!!!! Reszty się domyślcie.

Wrzesień. Ciepło od 25 stopni w górę, morze od 22 stopni w górę! Trochę wiatrów, deszczyku i burz!!! Cudownie!!! Wszystko otwarte, wszystkie atrakcje dostępne, brak kolejek, brak opłat za niektóre parkingi. Na plaży pełno miejsc!!! Dominują młodzi ludzie, młode rodziny z dziećmi przedszkolnymi. no i mój piesek luźno sobie chodzący!!!! Wcześnie ciemno! Wiecie jakie to ma plusy? Nie trzeba czekać do dziesiątej godziny aby zobaczyć w pełni oświetlone urokliwe miejsca i usiąść sobie w romantycznym miejscy, a i wszelka obsługa żwawiej się rusza!!! Targowiska bogate we wszystko, co urodzi cro-ziemia.

W tym roku jadę w lipcu, tylko dlatego, że parę lat temu obiecałem znajomym pokazać CRO, a że mają syna w wieku szkolnym, kończy gimnazjum dlatego w rachubę wchodzi ten miesiąc.
Od wczorajszego wieczora są plany jeszcze na maj!!! Znajomi którzy lubią do 25 stopni, wypad na tydzień.

P.S. Mażą mi się Plitvice w drugiej połowie września, bajka!!!!!!!!!
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 30.03.2008 11:28

MWN napisał(a):No tak, nie dałem emotikonów z przymrużeniem oczu to tak wyszło. A nad Bałtyk też jadę przeważnie w czerwcu. Dzień dłuższy o ponad 2 godziny w stosunku do Wrocławia

No i woda odpowiednio schłodzona a nie zupa.... :)

MWN!!! Chłopie to Ty mors jesteś :lol:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 30.03.2008 17:37

Niektórzy tak mówią, ale w ogóle się z tym nie zgadzam :D :D :D :D

Do Cro pojechałem tylko dlatego, że mojej żonie obiecałem, bo tam ma swoje korzenie. I pojadę jeszcze raz, a może i nie raz?
Poprzednia strona

Powrót do Pogoda i klimat

Początek lipca czy wrzesień??? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone