napisał(a) waldi200 » 12.01.2017 16:25
Przykładowa cen z Czech do Splitu za dwie osoby dorosłe + dziecko do 15 lat około 1225 zł w ofercie Citistar tam i powrót , czyli za osobę 408 zł . To wydaje się atrakcyjna cena . Oferta ta jest chyba do 5 osób . Dostępna jedynie w kasie w Czechach , u nas niestety nie . W Kasie IC taki bilet wychodzi bardzo drogo , więc w Polsce nie kupuje się takich biletów . Ja zostawiam auto w Czechach i dalej pociągiem , bo nie mam na rano dojazdu do Bohumina , alternatywa wyjazd o 12 w nocy z Katowic , ale szkoda tracić połowę nocy , lepiej się wyspać , i tak moja droga licząc z domu do Splitu wyniesie ok 26 h , w tym przerwa w Budapeszcie . Co do 20 h w pociągu , to dla mnie nie ma problemu , moja rodzinka jest przyzwyczajona . Byliśmy w Czarnogórze , w Bułgarii , zawsze kuszetka lub sypialny . My wyspani , wypoczęci , a turyści w hotelu z Polski , którzy autem przyjechali cały dzień odsypiali aby dojść do siebie . Samolot odpada , moja rodzinka stwierdziła że w tym roku nie chcą lecieć , więc temat odpada , autobus też bo mamy chorobę lokomocyjną .
Dla przykładu jak to działa podam przykład , jechałem w tamtym roku do Holandii , zapłaciłem za bilet przez całe Niemcy 18 eu , Polacy nieświadomi , kupili bilety w kasie międzynarodowej PKP i przepłacili strasznie . Bilety trzeba wiedzieć jak kupować , ale to osobny temat.
Ostatnio edytowano 12.01.2017 16:48 przez
waldi200, łącznie edytowano 2 razy