Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pociagem z krakowa do zagrzebia i zadaru

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawel35

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel35 » 28.07.2003 11:50

podrozowalem n tej trasie w lipcu. jesli ma ktos pytania dotyczace w/w tematu chetnie odpowiem
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 28.07.2003 15:17

No to opowiedz : jak długo, w jakich warunkach, ile kosztuje,co robić żeby zapłacić mniej.
pawel35

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel35 » 29.07.2003 08:18

Łukasz napisał(a):No to opowiedz : jak długo, w jakich warunkach, ile kosztuje,co robić żeby zapłacić mniej.

czas przejazdu z krakowa do zagrzebia to ok 17 godzin. dalej do zadaru pojechalem autobusem czyli dodatkowo 4 godziny. polaczenie w sumie niezle. przesiadka w budapeszcie. warunki. coz z krakowa do budapesztu kursuja wegierskie wagony ktore jak na miedzynarodowy pociag przystalo sa popropstu zdewastowane. do skladu dolaczone sa 2 wagony polskie tzn. kuszetka i sypialny z czego warto skorzystac. niestety z budapesztu do zagrzebia jezdza rowniez wegierskie wagony a do szalu doporowadza zatrzymywanie sie pociagu na kazdej stacyjce nad balatonem. niestety pociagi na tyerenie wegier sa zwyczajnie przeladowane co moze byc pewna niewygoda. z zagrzebia do kazdego miejsca w hr jezdza komfortowe autobusy. koszt przejazdu. niestety jestem zbyt wygodny i kupilem bilet kolejowo w polsce na cala trase krakow-zagrzeb-krakow i zaplacilem lacznie z miejscem w wagonie sypialnym (z powrotem z budapesztu) 750 PLN, do tego koszt przejazdu z zagzrbia do zadaru 2x 60 PLN. widzialem ludzi kupujacych bilety u konduktorow na slowacji a potem u wegrow. w sumie podo0bno mozna zaoszczedzic okolo 250 PLN.
anabelle
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anabelle » 29.07.2003 13:20

Według mnie lepiej jechac przez Wiedeń. Ja w zeszłym roku jechałam tak : koło 21 pociąg z W-wy do Wiednia (ale z Krakowa też wyjeżdża taki pociąg o podobnej porze) , w Wiedniu jest o 7 rano a o 8 z tego samego dworca pociąg do Zagrzebia, w Zagrzebiu jest o 15, wydaje mi sie że ten pociąg jedzie też dalej tzn do Rijeki, ale nie dam głowy bo wysiadałam w Zagrzebiu. Za bilet tam i z powrotem zapłaciłam koło 450 PLN , ale wiem że w tym roku bilety poszły w górę ze względu na cenę Euro. Oczywiście kupując na granicy można sporo zaoszczędzić. Obydwoma pociągami podróżuje się bardzo dobrze. Jadąc z Wiednia do Zagrzebia pociąg jedzie przez Alpy i widoczki są niesamowite. 8)
Monka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monka » 22.08.2003 07:30

pawel35 napisał(a):podrozowalem n tej trasie w lipcu. jesli ma ktos pytania dotyczace w/w tematu chetnie odpowiem

mam pytanie, dotyczace rezerwacji w pociagach, sa one przydzielone do konkretnego pociagu, wiec najlepiej kupowac je na stacji przed wyjazdem, interesuje mnie czy moge zdac sie na wszechobecne EURO i nim placic w kasach, lub karta czy tez musze sobie zrobic zapas "ichniejszej" waluty????
jade przez KOLIN (czechy) i Budapeszt a potem juz posto do Splitu :-)
Monika

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone