Re: Pociąg z Krakowa (via Katowice) do Rijeki i Splitu w 202
napisał(a) marekkowalak » 10.09.2021 16:24
Chris_M napisał(a):Chyba że zabraknie dla Ciebie miejsca na pokładzie, bo tani przewoźnik w ramach overbookingu sprzedał o połowę więcej biletów niż jest miejsc w samolocie.
Akurat Ryanair jest jedyną linią w Europie, która nie stosuje overbookingu - to jest bardziej domena większych przewoźników niż tych tanich. Tanich nie stać na rekompensaty.
Dla mnie samolot do Chorwacji to mało atrakcyjna opcja, bo po pierwsze w samochód włożę o wiele więcej bagażu (a także wina i bośniackiej kawy na powrocie), po drugie dla mnie również większość czasu to zwiedzanie (także po drodze), a po trzecie mam to samo zboczenie co yooshky - podróż autem cieszy mnie na równi z pobytem w Cro.
Natomiast na wersję z autokuszetką jak najbardziej bym, się pisał! Przynajmniej w jedną stronę. Pod warunkiem oczywiście, że nie będzie kosztować połowy pensji... Już od kilku lat mam w planach przejazd autokuszetką Belgrad - Bar, która ma ogromne powodzenie, więc myślę, że taka opcja z Krakowa i Katowic miałaby wielkie szanse powodzenia. Po oddaniu A1 już nawet nie byłby konieczny pociąg z Warszawy, bo do Katowic zrobi się bardzo blisko...