360 zł za bilet w jedną stronę
https://podroze.gazeta.pl/podroze/7,114158,27676395,z-polski-do-chorwacji-pojedziemy-pociagiem-juz-w-przyszlym-roku.html#do_w=58&do_v=313&do_st=RS&do_sid=675&do_a=675&s=BoxOpImg15
naszastruga napisał(a):360 zł za bilet w jedną stronę
https://podroze.gazeta.pl/podroze/7,114158,27676395,z-polski-do-chorwacji-pojedziemy-pociagiem-juz-w-przyszlym-roku.html#do_w=58&do_v=313&do_st=RS&do_sid=675&do_a=675&s=BoxOpImg15
LUKASQ napisał(a):Zaczyna się pomalutku klarować scenariusz jednosezonowej trasy pociągiem PL CRO i do widzenia. 720zl od osoby w obie strony hmm.. no i moim zdaniem, owszem taniej wcześniej kupisz, ale lekko taniej w sensie max 30 40 zł.
LUKASQ napisał(a):Zaczyna się pomalutku klarować scenariusz jednosezonowej trasy pociągiem PL CRO i do widzenia. 720zl od osoby w obie strony hmm.. no i moim zdaniem, owszem taniej wcześniej kupisz, ale lekko taniej w sensie max 30 40 zł.
Dla mnie, gdzie do granicy SK mam 70 km, nawet dla 2 osób cena jest nieatrakcyjna. Muszę doliczyć do tego dojazd do Krakowa lub Katowic i parking tam na miejscu, czyli min. 100 zł jeszcze. Za ok. 1500/1600 zł dojadę w okolice Splitu, poruszam się po miejscu i wrócę. Aby cena była dla mnie atrakcyjna musiałaby spaść do poziomu 150 zł/os. i to bez wielkiego polowania na taką cenę i być dostępna ok. 4 tyg. przed wyjazdem, a poza sezonem na tydzień przed (spontaniczny wyjazd).andrzejzabrze napisał(a):Dla dwóch osób atrakcyjna oferta. Podobna kwota co samochodem.
piekara114 napisał(a):Dla mnie, gdzie do granicy SK mam 70 km, nawet dla 2 osób cena jest nieatrakcyjna. Muszę doliczyć do tego dojazd do Krakowa lub Katowic i parking tam na miejscu, czyli min. 100 zł jeszcze. Za ok. 1500/1600 zł dojadę w okolice Splitu, poruszam się po miejscu i wrócę. Aby cena była dla mnie atrakcyjna musiałaby spaść do poziomu 150 zł/os. i to bez wielkiego polowania na taką cenę i być dostępna ok. 4 tyg. przed wyjazdem, a poza sezonem na tydzień przed (spontaniczny wyjazd).andrzejzabrze napisał(a):Dla dwóch osób atrakcyjna oferta. Podobna kwota co samochodem.
Bravik napisał(a):
Napiszę do RegioJet by, broń Boże, nie zmuszali Cię do podróży ich pociągiem. Czy odpuszczą - nie wiem.
Ty nie pojedziesz, ale ten świat nie kręci się wokół Ciebie. Jedź czym chcesz, ale po co negujesz na starcie coś, co jeszcze dobrze nie wystartowało.
anakin napisał(a):Bravik napisał(a):
Napiszę do RegioJet by, broń Boże, nie zmuszali Cię do podróży ich pociągiem. Czy odpuszczą - nie wiem.
Ty nie pojedziesz, ale ten świat nie kręci się wokół Ciebie. Jedź czym chcesz, ale po co negujesz na starcie coś, co jeszcze dobrze nie wystartowało.
A Tobie się wydaje, że wokół Ciebie się kręci?
Nie wszystkim musi to pasować i każdy ma prawo do własnego zdania.
Niestety nie będzie ono zawsze tożsame z Twoim.
Przywyknij.
Będzie Ci łatwiej w życiu.
anakin napisał(a):Bravik napisał(a):
A Tobie się wydaje, że wokół Ciebie się kręci?
Nie wszystkim musi to pasować i każdy ma prawo do własnego zdania.
Niestety nie będzie ono zawsze tożsame z Twoim.
Przywyknij.
Będzie Ci łatwiej w życiu.
piekara114 napisał(a):@Bravik
Nie zapominaj, że to jest forum wymiany informacji i punktów widzenia. To że Ty skorzystałeś, jadąc najpierw do Wiednia i trafiłeś bilet za nieduże pieniądze nie znaczy, że każdemu pasują opcje kilku przesiadek i przedłużania drogi o nie wiadomo ile. Nie każdy będzie tak zachwycony taką podróżą jak Ty. Wymieniamy się tu swoimi spostrzeżeniami i dla mnie opcja mało ciekawa (koszt, czas, brak auta na miejscu, ograniczenie w bagażu) i jak można tu przeczytać nie tylko dla mnie mało ciekawa....
empire13 napisał(a):Tu nie chodzi o to, czy cena jest atrakcyjna czy nie.
Łatwo policzyć przy ilu osobach koszty są niższe niż samochodem.
Kolej to dobra opcja dla kogoś, kto nie ma auta albo posiada auto niekoniecznie gotowe na takie trasy.
Wtedy można porównywać kolej vs autokar vs samolot.
A przesiadka do pociągu w Warszawie i potem do jakiegoś środka transportu w Splicie to nie przesiadki?? Bo dla mnie jednak przesiadki...Bravik napisał(a):Poza tym jedna przesiadka w Wiedniu to jednak nie kilka przesiadek.
Powrót do Alternatywne środki lokomocji