Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pochwalcie się planami wakacyjnymi 2003r.

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Darmar
Croentuzjasta
Pochwalcie się planami wakacyjnymi 2003r.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 02.01.2003 21:22

Gdzie jedziecie ,jakie macie plany?Wszystcy Obecni pochwalcie sie tym!!.Ja spędze wakacje na Makarskiej(10)i dalej na połódniu w Czarnogórze(7dni).Wiem że wcześnie ale tak zawsze planuje!!!!
Jak macie już jakieś plany to piszcie-można się spotkać.
Darmar
Ostatnio edytowano 19.02.2003 09:44 przez Darmar, łącznie edytowano 1 raz
MiStEr17
Już czas

Nieprzeczytany postnapisał(a) MiStEr17 » 03.01.2003 00:16

Hej!
W Makarskiej chlopie spędzisz super wakacje to jest naprawde super miejscowość nie mam porownania do innych ale tam jest naprawde super. Polecam Ci pizze na ulicy marineta 11 w centrum makarskiej tylko tam jest pizza z grilla a nie z piekarnika to duza roznica w samku i bardzo tania. jak jestes glodomorem to popros o jambo - tego nie ma w menu ale jak mu powiesz to on da doplacasz 15 kun do ceny pizzy w menu. Sory ze to tak pomotane przeczytajcie pare razy to skapujecie - jestem zmeczony. zastanawiam sie co sie skłoniło do podrozy do makarskiej. Ja zasugerowealem sie wlasnie tym portalem czytajac niektore recenzje.

Jak widać w nicku jestem gówniarzem ale zarabiam na wakacje sam. 2 lata temu zebralem na wakacje w Hiszpanii na tych wakacjach co były na Chorwacje. sprzedawalem gazety - to jest potezny zysk niz sie moze wydawac. tak wogole to z wroclawia jestem i tu taka mozliwość sprzedazy maja studenci i uczniowie. W tym roku jade jednak na sprawdzony juz zbiór wisni przez mojego brata. wroce do polski 2 tyg przed powrotem do szkoly - do maturalnej wtedy pojde. i jesli bedzie na wisniach ok, a powinno bede mail wtedy 18-stke :). jesli nie tfuuu tfuuu to kase biore i jade do chorwacji a dokladnie na wyspe rab. z pierwsej opcji przekladam hajc na wakacje 2004 i jade do turcji

Interesuje was to ?
Napisałbym dokładniej ale jakos mi sie nie chce.
pozdrawiam
blackwild
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) blackwild » 03.01.2003 01:22

oczywiście że Makarska a po drodze Plitvice - a na sam koniec Crikvenica :)
Miniu
Pisak.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miniu » 03.01.2003 14:27

Ja chce jechac do Pisak. A co dalej jeszcze nie wiem. Może jeśli wyszukam duzo informacji o Czarnogórze i to ciekawych to tez tam pojadę.
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 03.01.2003 16:37

Miniu Jeśli interesuje Cie choć troche Czarnogóra to przejżyj te linki jest sporo informacji.
http://strony.wp.pl/wp/czarnogora/index.htm
http://users.cg.yu/ulcinj/pol.htm
grazka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazka » 04.01.2003 10:39

Jadę do Podgory 7 km od Makarskiej.Zwasze jeździłam przez Niemiecką TUI ale jak w tym roku zoboczyłam ceny w ich ofercie to to zwaliło mnie z nóg.Poszukałam w internecie i znalazłam jak na mój gust ciekawą ofertę bezpośrednio z Chorwacji po mailowłam z właścicielem zaliczkowałam i jadę.Zwsze jeździliśmy w 2 miejsca tz 7 dni w jednym miejscu i 7 dni w drugim , ale w tym roku rodzinka się zbutowała i jedziemy w jedno na 17 dni.Wędkujemy nurujemy i odpoczywamy.Po obejrzeniu linek o Czarnogórze miałabym ochotę zobaczyć te strony ale trudno może za rok.Uważam że wybrana przezemnie miejscowość jest dobrym miejscem wypadowym do takich miejscowości jak Brela Tucepi Makarska Pisak OMIS oraz oczywiście Dubrownik o Hwarze oraz Brac nie piszę poniważ juz tam byłam.Pozdrawiam i życzę emocji przy planowaniu wakacji Grazka
romek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romek » 05.01.2003 11:03

Również lubię wcześnie planować trasy wakacyjnych wyjazdów,to bardzo przyjemne zajęcie.W tym roku chciałbym pojechać na południe w okolice Dubrownika,zajrzeć do Czarnogóry,będę próbował popłynąć z Dubrownika do Grecji a stamtąd przez Włochy do Polski.Ciekawe czy ktoś z Państwa próbował takiego wariantu,lub ew. tylko do Włoch z Dubrownika.Jazda magistralą jest pasjonująca,uwielbiam to i te widoki mimo,że tylko ja prowadzę,chciałbym jednak spróbować czegoś innego, jeszcze nigdy nie byłem we Włoszech , ani tym bardziej w Grecji.Może ktoś ma informacje na ten temat,proszę o kontakt- adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
sam służę informacjami o pobycie w Chorwacji(polecam Brist koło Gradaca-Riviera Makarska). :D :)
romek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romek » 05.01.2003 11:04

Również lubię wcześnie planować trasy wakacyjnych wyjazdów,to bardzo przyjemne zajęcie.W tym roku chciałbym pojechać na południe w okolice Dubrownika,zajrzeć do Czarnogóry,będę próbował popłynąć z Dubrownika do Grecji a stamtąd przez Włochy do Polski.Ciekawe czy ktoś z Państwa próbował takiego wariantu,lub ew. tylko do Włoch z Dubrownika.Jazda magistralą jest pasjonująca,uwielbiam to i te widoki mimo,że tylko ja prowadzę,chciałbym jednak spróbować czegoś innego, jeszcze nigdy nie byłem we Włoszech , ani tym bardziej w Grecji.Może ktoś ma informacje na ten temat,proszę o kontakt- adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
sam służę informacjami o pobycie w Chorwacji(polecam Brist koło Gradaca-Riviera Makarska). :D :)
grazka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazka » 05.01.2003 12:53

Płynełam do Grecji z Wenecji z powrotem wysiadaliśmy w Anconie.Przetrenowałam wtedy wszystkie obcje i to było licząc paliwo autostrady najlepsze rozwiązanie.Prom zatrzymuje się w trzech miejscach t.j Igoumenitsa - ląd stały, Korfu - wyspa, Patrasso - półwysep tam jest najbardziej egzotycznie, cena promu bez względu gdzie się płynie jest taka sama , więc biorąc mentalność nas polaków najlepiej płynąć najdalej za te same pieniądze, są tam też oferty familijne.Rozważaliśmy wtedy też płynąć z Chorwacji ale ceny i ruch proowy były nieatrakcyjny, może teraz coś się zmieniło.Adres lini którymi płynełam możne rezerwować w Orbisie bez żadnych prowizji http://www.strintzis.gr .W skrócie mówiąc Włochy jak dla mnie są za bardzo komercyjne ,Grecja podobała mi się ale największe wrażenie zrobiła na mnie Chorwacja, biąrąc pod uwagę odległość, cenny, czystość wody,i brak oprawy w całą sztuczność jaką przynosi cywilizacja.Decyzja należy do ciebie.Życzę zrealizowania planów i dużo przyjemności z planowania.W razie pytań pisz na www.cro.pl lub na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Sylwia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwia » 05.01.2003 13:20

Ja też chciałabym jechac do Makarskiej, ale do wakacji jeszcze daleko.
W zeszłym roku mieliśmy wykupione wczasy w Podgorze, ale niestety z przyczyn niezależnych ode mnie nie pojechaliśmy i cóż, wczasy przepadły! :?
Mam nadzieję że odbijemy sobie w tym roku i uda nam się pojechać! :)
Jeszcze żadnych konkretów nie planuję, bo jeszcze dużo czasu, ale chciałabym żeby to była Dalmacja - Makarska.
Trzymajcie kciuki żeby tym razem się udało! :P
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 05.01.2003 17:42

poniewaz nie lubie upalow i na wakacjach mam duzo roboty to planujemy gdzies na poczatku czerwca na Korčule. Tam ma domek nasz kum :D , takze nie mamy zbyt wielu kosztow.
Januszek

Nieprzeczytany postnapisał(a) Januszek » 10.01.2003 12:28

Ja pojadę równierz w czerwcu ze względów ekonomicznych jak równierz z powodu małej ilości turystów.Plany mam takie-wyspa Pag aby ponurkować(kolega polecił) a drugu tydzień w okolicy Splitu lub wyspa Murter wszystko oczewiście w ,,ciemno". :P
hania8888
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania8888 » 16.01.2003 17:09

Widzę, że mimo śniegu za oknem większość z nas jest już myslami w Chorwacji :)))) Bardzo dobrze, trzeba się jakoś podtrzymywać na duchu. My w tym roku planujemy pojechac autkiem do Wloch na kilka dni a stamtad promem do Hrvatskiej, w okolice Makarskiej juz na 2 tyg.. W zwiazku z tym mam pytanie czy ktoś z was przecwiczyl juz moze taka podróż i jak ona wygląda jeśli chodzi o ceny.
grazka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazka » 16.01.2003 18:17

Na stronie chorwacja onlinie w linkach jest rozkład jazdy promów Jordaniji.Promy z Włoch do Chorwacji płyną z Ancony i Bari do Splitu Zadaru Dubownika na Hwar i Malejkat nie ma podanych cen albo ja nie umiem wejść na tę stronę.Grażyna
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 17.01.2003 13:49

Możliwość rezerwacji i kupno biletów na stronach
http://www.promy.pl/trasy_wlochy_chorwacja.html
http://www.croatia.com.pl/
Osobiście nie robiłem takiej trasy.
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko