Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pochwalcie się planami wakacyjnymi 2003r.

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 18.01.2003 00:06

Pewno,że do Chorwacji,moje dzieci nie chcą o niczym innym słyszeć.A wchodzą w taki wiek ,że coraz częściej przychodzi mi się z nimi nie zgadzać.Do dzisiaj uśmiecham się na wspomnienie,jak kilka lat temu mój syn wówczas jeszcze szczeniak gdy przyjechaliśmy z Włoch do Rabacu i wyszliśmy wieczorem nad morze nagle przystanął popatrzył na nas i powiedział jak stary:"jak ja się tu dobrze czuję".Tydzień we Włoszech nie zrobił na nich żadnego wrażenia
Leon1

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon1 » 18.01.2003 01:56

A ja planuje siedziec na budowie swego domu na wispie Ciowo, Sveti Kriz 3 km od Trogiru.
hania8888
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania8888 » 21.01.2003 14:04

Grazka i Darmar, dziękuję bardzo i kłaniam się nisko :D
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 22.01.2003 07:18

Ja w tym roku najprawdopodobniej "zdradzę" :mrgreen: Chorwację dla Korsyki lub Andaluzji. Zależy od długości urlopu-Korsyka osiągalna jest bez problemu samochodem(z Poznania blizej niz do Dubrovnika i drogi nieporównywalnie lepsze) a o Andaluzji myślę jakbym mógł wyskoczyc na 3 tygodnie. Korsyka podobno jest przepiękna i dzika a przy tamtejszych kierowcach Chorwaci do zdyscyplinowani Szwajcarzy :devil: .
Do HR będzie mi tęskno ale po 4 latach z rzędu postanowiliśmy sobie zrobic małą przerwę. Choćby dlatego że za rok za dwa pojawią sie dzieciaki :D -i z nimi zamierzamy odświeżać wspomnienia...
mac1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mac1 » 22.01.2003 10:22

Maciej napisał(a):Ja w tym roku najprawdopodobniej "zdradzę" :mrgreen: Chorwację dla Korsyki lub Andaluzji. Zależy od długości urlopu-Korsyka osiągalna jest bez problemu samochodem(z Poznania blizej niz do Dubrovnika i drogi nieporównywalnie lepsze) a o Andaluzji myślę jakbym mógł wyskoczyc na 3 tygodnie. Korsyka podobno jest przepiękna i dzika a przy tamtejszych kierowcach Chorwaci do zdyscyplinowani Szwajcarzy :devil: .
Do HR będzie mi tęskno ale po 4 latach z rzędu postanowiliśmy sobie zrobic małą przerwę. Choćby dlatego że za rok za dwa pojawią sie dzieciaki :D -i z nimi zamierzamy odświeżać wspomnienia...

Tak samo myślę. Tez padło na Korsykę i Sardynię. Ale zobaczymy. Troche kosztów pochłania prom. Pozdrawiam. Tez Maciek.
ari
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ari » 22.01.2003 16:42

Witam wszystkich Forumowiczów pierwszy raz w tym roku,
Po uroczych dwa razy z rzędu wakacjach w Chorwacji, w tym roku postanowiliśmy skoczyć do Grecji ewentualnie do Turcji, tak dla odmiany.
Ale już dzisiaj zarezerwowałem sobie miejsce na rok 2004 w Chorwacji, niedaleko Makarskiej. Tam naprawde warto wracać
Pozdrawiam,
Ari
:D
mateo

Nieprzeczytany postnapisał(a) mateo » 22.01.2003 17:32

W zeszłym roku była Hiszpania(droga impreza-paliwo-autostrady-ceny).A więc w tym roku Chorwacja na połódnie w okolicy Dubrownika. Może na troche dłużej zobaczy się, wszystko zależy od kasiorki. :lol:
Januszek

Nieprzeczytany postnapisał(a) Januszek » 24.01.2003 20:23

Interesują mnie kampingi na wyspie Pag lub na Krk ewentualnie Rab.Czy zna ktoś jakieś adresy?jakie są na takich kampach ceny :?:
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 25.01.2003 15:38

Jak interesują Cię campingi na wyspach i całym wybrzeżu Chorwackim jak również campingi w Grecji,Hiszpanii,francji itd. to zajżyj na bardzo pomocną stronke.....http://www.chorwacja-camps.prv.pl/
caspar
wakacje 2003

Nieprzeczytany postnapisał(a) caspar » 02.02.2003 07:02

ja sie wybieram do czarnogory, bede tam pierwszy raz, troche sie juz dowiedzialem jak tam wyglada i jakie tam sa cenny, bede jechal przez slowacje, wegry, chorwacji, bosnie, wlazd ponowny do chorwacji na wysokosci korculi i na czarnogore.

pozdrawiam
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 03.02.2003 20:00

Witam wszystkich marzących o letnich przyjemnościach. Ja lubię sobie trochę poplanować...dowiedzieć się co jest ciekawego w miejscowości gdzie zamierzam spędzić urlop, co warto obejrzeć w pobliżu i z jakich atrakcji skorzystać.

Śledząc opinie na tym forum zdecydowałem ,że we wrześniu pojadę do Tucepi.
Dzięki informacjom na forum i na innych stronach wiem , że warto wjechać na górę Sv Jure 1762m (Darmar), że trzeba w
Omisiu być nad rzeką Cetiną, że będąc w Dubrowniku zwiedzić katedrę i tam za 5 kun zwiedzić skarbiec i koniecznie wejść na mury obronne , że w Makarskiej w centrum pójść na pizze z grila (MiStEr17), i o godz.17 w klasztorze Franciszkanów z XVI w. za 5 kun opłaty obejrzeć największą podobno w świecie kolekcję muszli, żę w Kostinie jest ogród botaniczny. A może ktoś jeszcze coś podpowie...
Pozdrawiam Jareksz
janumax@interia.pl
wakacje 2003

Nieprzeczytany postnapisał(a) janumax@interia.pl » 04.02.2003 13:58

:) byłem w Baśka Voda Makarska ,plaże sąsuper ,dla młodych ludzi nie widzę lepszych miej sc.W tym roku wybieram się na wyspę Ciovo/Trogir/jeżeli możecie proszę o info.plaże ceny apart.itp.piszcie adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. w zamian namiary Baśka Voda,makarska
bardrap
Ja też jadę do Chorwacji!

Nieprzeczytany postnapisał(a) bardrap » 04.02.2003 21:15

W te wakacje jedziemy do Splitu. Odwiedzimy też Brac oraz Plitvice i Dubrownik. Do zobaczenia. Pa! :D
Piotrek.ka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek.ka » 05.02.2003 17:59

Januszek napisał(a):Ja pojadę równierz w czerwcu ze względów ekonomicznych jak równierz z powodu małej ilości turystów.Plany mam takie-wyspa Pag aby ponurkować(kolega polecił) a drugu tydzień w okolicy Splitu lub wyspa Murter wszystko oczewiście w ,,ciemno". :P

WITAJ ! Polecam zarówno wyspę Murter na której byłem 2 lata temu ,jak i Wyspę Pag na której byłem w zeszłym roku .Jeśli intrresują Cię jakieś konkretne informacje - służę pomocą.
Pozdrawiam ,piotrek.
ender

Nieprzeczytany postnapisał(a) ender » 06.02.2003 22:47

:P

Wakacje 2001 i 2002 spedziliśmy w Chorwacji , coż jest pieknie ale w tym roku planujemy pozwiedzać USA ... coś zupełnie innego .....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko