Peknie Panie, siadom i cytom
Pozdrav.
ania006 napisał(a):cześć Mariusz
Pozwolisz, że się cichutko dosiądę?
Jak zwykle niesamowite zdjęcia i relacja pozwalająca się rozmarzyć
Oko Szefa przymknięte więc będę śledziła ciąg dalszy wycieczki z wygodnego fotela... z tylnej kanapy
Pozdrawiam
Joanka23 napisał(a):Czytam, czytam i mimowolnie się uśmiecham. Dokładnie tydzień po Was dreptaliśmy praktycznie tymi samymi ścieżkami po Sighishoara. Kapitalnie klimatyczne miejsce, aż nam żal było stamtąd wyjeżdżać.
Joanka23 napisał(a):Na Transfogarską nie pchaliśmy, bo wiedziałam wcześniej, że do 30.06 zamknięta - ja słyszałam, że coś tam remontowali a jeszcze jakieś błoto się przez nią przelało, czy jakoś tak... w każdym razie my skierowaliśmy się na Brasov... a na przez Sibiu w drodze powrotnej
Joanka23 napisał(a):Jedno wiem na pewno - do Rumunii jeszcze wrócimy! To niesamowicie ciekawy, ale i odlotowy kraj...
Joanka23 napisał(a):Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy Waszych przygód
Interseal napisał(a):Mnie aż tak bardzo nie zauroczyła, ale fakt - miasteczko klimatyczne i bardzo ładne.
Interseal napisał(a):Skąd miałaś takie świeże informacje na temat trasy? Ja tylko w kilku standartowych miejscach przeczytałem że od 15.06. jest otwarta...
Interseal napisał(a):Nooo....i dokąd Was zaniasło przez Brasov, albo inaczej - skąd wracaliście przez Sibiu?
Interseal napisał(a):
Joanka23 napisał(a): [Byłeś na cmentarzu? Podobno jest to najbardziej stromy cmentarz w Europie albo i na świecie?
(...)
Do tej pory "banany" na buzi mamy co Rumunię wspominamy...
Crayfish napisał(a):Sighishoara
Ślicznie!
Niesamowicie kolorowe miasteczko.
Pięknie chwyciłeś naturalne kolory.
(...)
Przypomina krajobrazy na Słowackiej Trasie Wolności.
Wysokogórska droga - MA MOC.
Chciałbym kiedyś przejechać się ta trasą. Musi być bajkowo.
Interseal napisał(a):Dobre światło było, choć w zasadzie w południe powinno z nim być najgorzej.
pelkin1971 napisał(a):Patrzyłem na google maps i widziałem, że jest tylko jeden most przez Dunaj na granicy Rumunia-Bułgaria
Giurgiu - Ruse