CROberto napisał(a):To buziak możepomoże
Jak widać zazwyczaj pomaga.
Dzięki.
Mikromir napisał(a):...ale i tak nie przebiją tych w starożytnej Messene.
Generalnie - ruiny w Archea Messene wydały mi się ciekawsze (szczególnie stadion). Jednak w przypadku muzeów było już zupełnie odwrotnie...
ogorek napisał(a):- może wystarczy już wykopalisk z tej epoki ...
Mikromir napisał(a):Tu jest to miejsce "z telewizora", gdzie zapalają olimpijski ogień.
Mikromir napisał(a):Spacerujemy wśród ruin, starając się rozpoznać jaką rolę pełniły poszczególne kupy kamieni...
Z ciekawości, czym miałeś lecieć i jak bilety kupowane?te kiero napisał(a):Jutro startujemy na Pelo, niestety pierwsze problemy, przebookowali nas na lotnisko Ateny, zamiast Patra - Araxos, które spłonęło:
Dasz radę.te kiero napisał(a):Ogarniam transfer... mam nadzieję, że się wszystko się uda.
CROberto napisał(a):Byłem zafascynowany w kolejnych latach,w kolejnych miastach ten entuzjazm przygasał...
maslinka napisał(a):Mikromir napisał(a):Spacerujemy wśród ruin, starając się rozpoznać jaką rolę pełniły poszczególne kupy kamieni...
A tego z kolei nie lubię przy oglądaniu starożytnych pozostałości. Kupy kamulców, przy których potrzeba duuużo wyobraźni... Ja mam raczej bujną, ale nie wiem, czy aż tak
Buber napisał(a):Też jak Agnieszkę wkurza mnie, że trzeba dużej dozy wyobraźni, żeby sobie zilustrować jak to kiedyś wyglądało, wolałbym żeby to odbudowali i pomalowali kolorkami z epoki .
te kiero napisał(a):Jutro startujemy na Pelo, niestety pierwsze problemy, przebookowali nas na lotnisko Ateny, zamiast Patra - Araxos, które spłonęło:
https://wiadomosci.wp.pl/grecja-pozar-s ... 826332289a
Ogarniam transfer... mam nadzieję, że się wszystko się uda.
ogorek napisał(a):Przez pierwsze lata pływania RIB-em po Grecji (w tym dużo po PEO) starałem się dopłynąć we wszystkie zakąłdane miejsca niezależnie od wiatru i fali ...
Aby zwiedzić, zobaczyć, odchaczyć.
Teraz już duużo bardziej na luzie.
Mikromir napisał(a):A nam bardzo podobała się kolekcja zwierzątek jak z promocji starożytnego Lidla...
Październik też się nadaBuber napisał(a):słuchaj no to full serwis w tej Olimpii, myślę, że jest tam co robić przez cały dzień.
Podoba mi się, pewnie tam pojadę, ale nie w letnie upały.
Ciekawy jestem kiedy jest najlepiej w Greece coś zwiedzać .. pewnie kwiecień, maj ?