To był "szybki numerek weekendowy" SAMEMU
Wylot 18.45 z Modlina (prawie 2 godziny jechałem do modlina w piątekpopo, gdzie normalnie poniżej godziny)
Cena za bilet do Aten w obie strony 300 PLN
Audi A3 disel w automacie 100 PLN za dzień (byłem przy okienku po północy wiec na niecałem 2 dni 200) plus pełne ubezpieczenie 100 (bo byłem zmęczony i nie chciałem robić wizji auta(
175 km do osrodka mojego znajomego na PEO (między Milia Kiwieri) w 1 godz i 40 zgodnie z ogrniczeniami. 2 AM apartament i lulu
A poranny widok błękitu, drzew obsypanych pomarańczami od razu usunął wszelkie zmęczenie.
Więc jak rodzina nie chce takiej "wyprawy" namawiam na SOLO.
Zielono, pomaranczowo, fantastycznie. mandarynki zrywane z drzewa smakują INACZEJ
Powrót był 17.10 czasu GR (nierdziela). Wyjazd od kolegi 13-ta, 15-ta na lotnisu a mogłem później
Samolot był prawie pełny w obie strony. Sporo młodziezy (czeali potem na bus) a w drodze powrotnej oglądali zdjęcia Akropolu.
Byłem na pysznym obiedziedzie ze świeżych owoców morza (teraz sezon połowu Kalmarów i ryb) we 3-ech gdzie było pysznie, swieżo, suto w bardzo rozsądnych pieniązkach. Pojadłem mandaryne z drzewa, po Rakiji wyąpałem się w basenie i czuję się świetnie mimo 8 godzin podróży
(2 do Modlina, 2 na lotnisku, 2 lotu, 2 dojazdu - tak w zaokrągleniu).
Wracałem w niedzielę popo z Modlina już w "regulaminowym" czasie 50minut.
oczywiście przy więszej ilosci osób koszt wzrasta bo bilety * X ale cena auta czy apartamentu jest taka sama ...