Joan65 napisał(a):bardzo proszę o namiary na sprawdzoną wypożyczalnię aut w Atenach (najlepiej bez blokowania karty).... Peloponez czeka...
Mikromir napisał(a):Joan65 napisał(a):bardzo proszę o namiary na sprawdzoną wypożyczalnię aut w Atenach (najlepiej bez blokowania karty).... Peloponez czeka...
Niestety, wypożyczalnia Athens Car Rental, z której korzystałam, blokowała depozyt na karcie. Ale samochody mają całkiem ok, dość nowe - nasz miał raptem niecałe 3 miesiące.
mysza73 napisał(a):A podzielisz się ze mną? ... proszę
piekara114 napisał(a):Spróbuj tu Escape Car Rental Athens - ale to lokalna wypożyczalnia, więc na nówki samochody nie licz (choć mi takie pasują, bo niczego nie wymagają i niczym się nie przejmują). W Atenach mam jeszcze wypisaną sunnycars.com i Abbycar Mam też zanotowane, że niektóre wypożyczalnie mają zakaz wywozu samochodu na wyspy, więc warto to sprawdzić zawczasu...
Joan65 napisał(a):
Bardzo dziękuję, dotąd korzystałam z wypożyczalni wyłącznie na wyspach i tam w ogóle nie ma żadnego problemu...
DziękiJoan65 napisał(a):http://www.motopower-naxos.com
za 7 dni (w 2017 wrzesień) płaciłam 155 Eur, 30 Eur zaliczki na konto (car group A (Chevrolet matiz or similar) included third party insurance, all taxes, unlimited kilometers, free delivery & collection"
Na Paros jeździliśmy busami i autostopem (było super)
Na Amorgos - na miejscu w Katapoli przy porcie wypożyczyliśmy
Na Milos - Giourgias Car Rental z wyprzedzeniem
Na Krecie polecam autotrip.gr (2 razy korzystaliśmy full 15 dni wyszło 17 Eur/dzień)
Na Tinos - vidalis rent a car & tourist services
mysza73 napisał(a):A podzielisz się ze mną? ... proszęJoan65 napisał(a):Mikromir napisał(a):Może znów będziesz miała łut szczęścia i znajdziesz COŚ niespodziewanego... na innej wyspie?...
Mam takie sekretne miejsce ale na Naxos .
Mikromir napisał(a):...
Po mszy dostojne Greczynki rozdawały wszystkim greckie słodycze - tę straszliwie słodką mieszankę bakalii z galaretkami w cukrze pudrze - wszystkim wychodzącym z kościoła, nie mam pojęcia z jakiej okazji...
...
...i Czarna Perła...
...a małżonek wyżywałbym się za sterami...
ogorek napisał(a):Kiedyś pytałem się czemu ciasto rozdaja w torebaczkach po mszy to wytłumaczyli mi, ze msza była w intencji osoby X
I rodzina tej osoby robi wtedy słodycze i rozdaje uczestnikom mszy
ogorek napisał(a):Co do "udki" to szacuję spalanie 0,5km na 1l benzyny czyli mówiąc językiem samochodowym 200 l / 100km