HubertBiad napisał(a):Czy ktoś już w tym roku jechał do południowej Dalmacji przez Bośnię i Hercegowinę? Chodzi mi dokładnie o to czy na granicy w Bośni jest kontrola? Bo kiedyś wyczytałem że jest tam droga tranzytowa, którą przelatuje się Bośnię bez kontroli. Czy to prawda?
piamir napisał(a):Witam. Przekraczałem granicę bośniacką w Neum kilkanaście razy. Zawsze w sierpniu. Nigdy nie było kolejek, nie sprawdzali nam też dokumentów, ale "zieloną kartę" trzeba mieć obowiązkowo. Raz kilkaset metrów na przejściem granicznym zatrzymała nas policja i kazała sobie okazać tylko "zieloną kartę".
jorgus111 napisał(a):HubertBiad napisał(a):Czy ktoś już w tym roku jechał do południowej Dalmacji przez Bośnię i Hercegowinę? Chodzi mi dokładnie o to czy na granicy w Bośni jest kontrola? Bo kiedyś wyczytałem że jest tam droga tranzytowa, którą przelatuje się Bośnię bez kontroli. Czy to prawda?
Nie prawda Między Hr a BiH na drodze tranzytowej jest normalna granica tylko nie wszystkich zatrzymują do kontrolipiamir napisał(a):Witam. Przekraczałem granicę bośniacką w Neum kilkanaście razy. Zawsze w sierpniu. Nigdy nie było kolejek, nie sprawdzali nam też dokumentów, ale "zieloną kartę" trzeba mieć obowiązkowo. Raz kilkaset metrów na przejściem granicznym zatrzymała nas policja i kazała sobie okazać tylko "zieloną kartę".
HubertBiad napisał(a):jorgus111 napisał(a):HubertBiad napisał(a):Czy ktoś już w tym roku jechał do południowej Dalmacji przez Bośnię i Hercegowinę? Chodzi mi dokładnie o to czy na granicy w Bośni jest kontrola? Bo kiedyś wyczytałem że jest tam droga tranzytowa, którą przelatuje się Bośnię bez kontroli. Czy to prawda?
Nie prawda Między Hr a BiH na drodze tranzytowej jest normalna granica tylko nie wszystkich zatrzymują do kontrolipiamir napisał(a):Witam. Przekraczałem granicę bośniacką w Neum kilkanaście razy. Zawsze w sierpniu. Nigdy nie było kolejek, nie sprawdzali nam też dokumentów, ale "zieloną kartę" trzeba mieć obowiązkowo. Raz kilkaset metrów na przejściem granicznym zatrzymała nas policja i kazała sobie okazać tylko "zieloną kartę".
Czyli granica jest i zieloną kartę trzeba mieć. Ale na dowód też wpuszczają jeżeli jedzie się dalej do Chorwacji?
pam napisał(a): Promem można wjechać od drugiej strony wyspy (od Novalji) ale wydaje mi się, że to się nie opłaca.
Badi napisał(a):florian46 napisał(a):A ja w piątek wyjeżdżam na Pag i mam nadzieję, że norma deszczu i gradu na lipiec została już wykorzystana.
Pozdrawiam!
My w poniedziałek i mamy tą samą nadzieję
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne