Re: do pani z gliwic
napisał(a) Jacynty » 07.06.2009 09:12
julia245 napisał(a):jak najlepiej dojechac z gliwic na pag jaka trasa pani jechala dziekuje
co prawda nie do mnie skierowane pytanie , ale mogę podpowiedzieć taki wariant.
trasa- przez Cieszyn centrum, lub obwodnicą,do zjazdu nr.70 .Na tym zjeździe na Żilina. Granica w miejscowości Svrčinovec.Kilometr za granicą pod wieżą Eiffla jest stacja benzynowa i tam można kupić winietki.Dalej przez Cadca-Żilina- Bratysłava.W Bratysłavie atostrada ciągle na Vien (A) i Budapest (H)..one rozdzielaja się kilometr przed granicami .Na Węgrzech kierować się na Csorna.Odcinek od granicy ok 15 km do zjazdu na Csorna ,Szombathely jest niepłatny.Po zjeździe jest po paru kilometrach Jánossomorja ,potem Csorna , Szombathely i Kormed.Cały czas droga nr 86.. Ostatnia miejscowość to Redics tam na rondzie prosto i jest granica.Z kolei zaraz za granicą małe rondo i na Dolga Ves i Lendava.To aby ominąć platne "hitre cesty" czyli drogę szybkiego ruchu.(Tym kawalkiem nigdy nie jechałem)W Lendavie na Mursko Sredisce i granicę -HR- dalej Cakovec ,Varażdin.Po Varażdinie, autobana leci cały czas po lewej stronie, niekiedy parę metrow obok. W dowolnej miejscowości można na nią wjechać.Np. w Komin.Na niej na Zagrzeb, a jeszcze łatwiej Split. W Lućko jest wjazd na A1 . Zjazd z autostrady na Zadar, przed Zadarem przez most i Pag.