Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

po powrocie z Istrii

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Salomea
Podróżnik
po powrocie z Istrii

Nieprzeczytany postnapisał(a) Salomea » 23.08.2005 07:50

Witam wszytskich cromaniakow.
W sobotę wróciłam z Istrii, macie pytania- pytajcie!
Pierwszy raz na Chorwacji - a jaki udany!
polecam ten czarujący, egzotyczny zakątek ...
Za kilka dni postaram się dołączyć jakies zdjecia.
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 25.08.2005 08:53

No to klawiatura na kolana i czekamy na opis ......
bo inaczej dolaczysz do coraz bardziej ignorowanej grupki typu " bylem, wrocilem, macie pyatnia to pytajcie...." nie ukrywam ze zaczynam i ja olewac takie posty .... jak Ci sie podobalo to naklikaj cos od serca i od siebie a zyskasz tu ......hm..... sypatie forumowiczow :)))
Pozdrawiam Sasaneczka
Salomea
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Salomea » 26.08.2005 09:26

Witam serdecznie ...
wiadomość informacyjna o powrocie z Istrii została zamieszczona w celu pomocy osobom które wybierają się na Chorwację, a zwłaszcza dla osób które tak jak ja jadą w tamten zakątek świata po raz pierwszy i potrzebują aktualnych wskazówek ...

co do wrażeń ...
są one tak pozytwyne że nie skłamię jeśli napiszę iż były to jedne z najfajniejszych wakacji spędzonych dzięki klimatowi jakie tworzy Chorwacka przyroda i tamtejsza społeczność ...

w tym miejscu od razu zdementuje coniektórych cromaniaków myśli - ale nie jestem nowicjuszem turystyki ... ... ... kraju kwitnącej wiśni nie widziałam :oops:

wakacje spędziliśmy w czterosobowej grupie przyjaciół, odwiedzając po drodze na Chorwację znajomych pod Wiedniem.

na Chorwacji polecam: nurkować, kupić specjane gumowe obówie (40KN), mówić po Polsku, tankować gaz - z którym nie ma już takich problemów,zwiedzić Rowinj który na głowę bije Pulę, polskiego złotego brać w gotówce do wymiany w Chorwackich bankach, a najkorzystniej płacić kartą wszędzie gdzie tylko się da, ...
no i cóż jeszcze ...
byliśmy na 2 kampingach -więc dla osób które mają w planach spędzać podobnie wypoczynek - polecam brać soki i napoje z Polski, my wzieliśmy cały bagażnik (mieliśmy 2) różnego rodzaju prowiantu, także na miejscu zaopatrywaliśmy się jedynie w nabiał, chleb (chorwacki kruh smakuje jak bułka) i zimne piwo. Nie polecam lodów które sprzedawane są w pokazowy sposób, marnie smakują, a 40 km z pn Istri warto przejechać aby zjeść o niebo smaczniejsze w Trieście ....
ot co celniejsze uwagi ...
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 26.08.2005 10:16

Cześć ! Nie mogę zrozumieć co może mieć wspólnego pobyt na dwóch campingach z zabieraniem soków z Polski ! Na obydwóch sklepu nie było, czy co?

Rakiję trzeba popychać "Naranczą" a nie Hortexem - to nie to samo !

Co do chorwackich lodów, to w Omiśku były pierwsza klasa !!! :)

Napiszcie coś więcej o wrażeniach z Istrii !!!

Pozdrawiam. M.onika
CroatiaFan
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroatiaFan » 02.09.2005 18:02

:D :D :D :D :D
ISTRIA po prostu rządzi
byłem tam na początku sierpnia, pierwszy raz i bardzo ale to bardzo mi się tam podobało :D :D :D :D :D
Ludzie którzy tam żyją tworzą mniamniuśny klimat :D poznałem kilku z nich nawet :D
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 02.09.2005 19:20

...cała Chorwacja, od Umagu po Dubrovnik jest wspaniała...:)
ninor77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ninor77 » 11.02.2006 23:01

Witam,

OK - moj pierwszy post :)

Wybieramy sie w dwie pary samochodem do Chorwacji. To nasz pierwszy wyjazd i nic nie wiem o tym kraju poza wiadomościami z forum i zdjeciami - niektóre są zajefajne. W związku z tym mam pytanie odnośnie miejsca do piwerszegow yjazdu. Wiem, że dużo już było takich topiców ale po przeczytaniu tego forum myślę, że skuszę się na wyjazd do Istrii.
Prosiłbym tylo doświadczonych cro-maniaków o wskazówki odnośnie pobytu/zwiedzania.
Chciałbym pokazac jej, że decyzja o wyjeździe tam była 100% trafna (nadal się zastanawia) więc musi byc to połączenie ładnego miasta, plaży (najlepieju z możliwością windsurfingu, oraz takiego usytuowania by spokojnie dojechać do innych polecanych przez was miejscowosci.
Macie jakis taki podręczny plan dzialania na 7-10 dni? plaża jak najbardziej ale chyba nie za dużo - bardziej jedzonko, winko itp

Z góry dzięki
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 12.02.2006 09:54

Jak chcesz szeroko u na tym forum polecany Rabac to masz gotowca na mojej stronie sasaneczka.eza.pl . Z tym ja byłam 14 dni ale w 10 też mozna sie nie nudzic tym bardziej.
Do tego jakiś przewodniczek i większa mapa Istrii i myślę ze tylko dobry humor bedzie Wam potrzebny dalej ;) ....no i kasa ;)

Z innych propozycji stawiłabym na Rovinj albo ktoras z satelitarnych miejscowości noclegowych Puli.

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko