Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Pagu i Cresie przygoda nas niesie

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.06.2012 22:06

Asiu, ta droga na pewno jest, sprawdzałam też na maps.google.com
Zresztą mapka ze zdjęcia jest raczej wiarygodna, bo pochodzi z informacji turystycznej; być może droga ta jest stosunkowo nowa. Jak wynika z mapy, jest ona asfaltowa na całym odcinku. Pytanie tylko, czy nie ma tam zakazu ruchu, ale nie sądzę.

Sama się teraz zastanawiam, dlaczego nią nie pojechaliśmy ;)

Na zacytowanej przez Ciebie mapie drogi oznaczone na biało to asfaltowe drogi (dla samochodów), a na czerwono - ścieżki dla pieszych.

Pozdrawiam :papa:
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 14.06.2012 08:33

Wielkie dzięki, faktycznie na maps.google.com jest, że też sama tego nie sprawdizłam... W takim razie mam mapę do d... ;)

Pozdrawiam
Asia.
martos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martos » 14.06.2012 11:59

Nie tyle o "intymne" co po prostu chciałabym odpocząć w spokoju :) nie chcę plaży jak w naszych Międzyzdrojach - żadna przyjemność wypoczywania dla mnie :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 15.06.2012 18:46

helen napisał(a):Maslinko Rucica jest pięknie położona, ale plaża pokazana przez Rysia, Beritnica, zachwyca na maksa, domyślam się, że tam nie dotarliście. Da się pieszo, tylko troche trzeba pomaszerować.
Rysio a dotarłeś do zatoki Slana? Zobaczcie co znalazłam:
http://www.tiara.sinica.edu.tw/~miki/ko ... slana.html

Witam,
A ile trzeba maszerować z Rucicy do Beritnicy?
mflaku
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mflaku » 26.06.2012 14:44

Witam
Moje tegoroczne zakwaterowanie to Omis.
Mam w planach zrobić jednodniową wycieczkę na górę sv. Jurka, zwiedzić jezioro Crveno i Modro, oraz jeśli starczy czasu wybrać się do Mostaru.
Pytanie mam takie gdzie najpierw zajechać i najlepiej jaka drogą żeby było po drodze, myślałem żeby wczas rano wybrać się na sv. Jurka później jechać na jeziora i jeśli starczy czasu do Mostaru. ??
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 26.06.2012 15:42

Mikromir, nie wiem, czy to pytanie jest do mnie czy do Helen. Helen to lepiej szukać w jej relacjach :)
Od siebie mogę powiedzieć, że z Rucicy do Beritnicy trzeba iść jakąś godzinę, może 45 minut, w zależności od kondycji i ilości zdjęć pstrykanych po drodze. Ale piszę to tylko dlatego, że u kogoś to przeczytałam, bo my tam nie maszerowaliśmy. Zadowoliliśmy się Rucicą :)

mflaku napisał(a):Mam w planach zrobić jednodniową wycieczkę na górę sv. Jurka, zwiedzić jezioro Crveno i Modro, oraz jeśli starczy czasu wybrać się do Mostaru.
Pytanie mam takie gdzie najpierw zajechać i najlepiej jaka drogą żeby było po drodze, myślałem żeby wczas rano wybrać się na sv. Jurka później jechać na jeziora i jeśli starczy czasu do Mostaru. ??

Witaj!
Ambitny plan, muszę przyznać :)
Generalnie na sv. Jurka im wcześniej, tym lepiej. Skręcasz z Jadranki na wysokości dużego Konzuma, dalej są tablice. Wjazd, podziwianie widoków, zjazd - powinny się zamknąć w 3-4 godzinach.

Później najszybciej będzie, jak pojedziesz na Sestanovac, za Brelą skręcasz na autostradę. A stamtąd albo główną drogą na Cista Provo, albo dróżkami przez Zagvozd - do Imotski. Czasowo obie drogi wychodzą podobnie - jedziesz dookoła i szybciej lub pokonujesz mniej kilometrów, ale wolniej.

Imotski ma wiele do zaoferowania, ale jeśli chcesz zobaczyć tylko te dwa jeziorka, to też dobrze, my również od tego zaczęliśmy parę lat temu, potem chce się wracać :)

W zasadzie Mostar jest do zrobienia w czasie tej wycieczki. Jedziecie potem na Ljubuski i do Mostaru, to będzie około 80 km z Imotski (nie liczę dokładnie;)).

W 2008 roku zrobiliśmy z Makarskiej Riviery (Żivogosce) trasę: Żivogosce - Imotski - Mostar - Medjugorje - Żivogosce.
Poczytaj sobie tutaj.

Pozdrawiam :papa:
mflaku
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mflaku » 26.06.2012 22:05

Maslinka Dziekuja ci Bardzo Bardzo ;] zaraz wszystko pospisuja i będę planować następne dni do zwiedzania ;)
pozdRo :D
BeniGosia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BeniGosia » 28.06.2012 12:48

Maslinka a wy gdzie w tym roku podążacie?
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.06.2012 14:17

mflaku napisał(a):Maslinka Dziekuja ci Bardzo Bardzo ;] zaraz wszystko pospisuja i będę planować następne dni do zwiedzania ;)
pozdRo :D

Nie ma za co :)
Wspaniałych wakacji życzę :D

BeniGosia napisał(a):Maslinka a wy gdzie w tym roku podążacie?

Dokąd oczy (i Fabiak) poniosą :P

:papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 22.07.2012 19:05

Witam Wszystkich i pozdrawiam z pieknego i slonecznego Bracza, ktory dzis nie jest az tak sloneczny...
Szykuje sie chyba male zalamanie pogody, 2 pochmurne dni, ale jakos to przezyjemy.

Aktualnie jestesmy na campie w Supetarze i miasteczko bardzo mi sie podoba - ladna starowka i jest co robic wieczorami. Wyspa jest piekna, zwiedzamy duzo miasteczek, gorzej z plazami, do ktorych jest trudny dostep, no chyba ze kajakiem :)

Dzisiaj wybieramy sie na rybarska vecer. Koncze, bo czas sie konczy... Trzymajcie kciuki za pogode.

Pozdrav :)
Aguha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 22.07.2012 19:17

No niektórzy to mają całkiem dobrze ;)

Przyjemności :)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 22.07.2012 19:20

Wspaniałości życzę ( w pogodzie też ) , bawcie się , odpoczywajcie , łapcie energię na zimowe dni i relację :D

Pozdrawiam serdecznie
Piotr
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 22.07.2012 19:36

Bawcie się wspaniale. Pogoda na pewno się wyklaruje. Samych wspaniałości Wam życzymy,
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 22.07.2012 19:53

maslinka napisał(a): gorzej z plazami, do ktorych jest trudny dostep, no chyba ze kajakiem :)

8O Przecież do Babiego lazu tylko ok. 2 km całkiem prostą dróżką w stronę Splitskiej, a potem całkiem przyjemne zatoczki do penetrowania kajakiem i tak można dopłynąć do zatoczki Zastup i przy okazji odwiedzić Myszę
:wink:

Pozdrawiam
K
Ostatnio edytowano 22.07.2012 22:07 przez krombocher, łącznie edytowano 1 raz
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 22.07.2012 19:56

A po powrocie zapraszamy do forum/viewtopic.php?t=33626&highlight
:lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Po Pagu i Cresie przygoda nas niesie - strona 43
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone