napisał(a) Fatamorgana » 09.10.2011 01:36
Ufff!!!
Dopiero teraz nadrobiłem zaległości- a miałem olbrzymie.
Pogratulować!
Nie przypuszczałem we Vratnej w czasie naszych lutowych nasiadów, że wyjdzie Wam w tym roku TAAAKI wyjazd.
Imotska Kraina- hmmm... znów człowiek bogatszy o wiele informacji.
Dzięki!
A propos objazdówki Cetiny i Omiśa oraz okolic, to.... żałujcie, że w Zadvarje nie trafiliście na schowany z boku mały parking z widokiem na... przepiękne wodospady na Cetinie.
Niewielka tablica widoczna jest tylko od strony Omiśa, dlatego jadący od Sestanovaca jej nie widzą i jadą dalej- na ten punkt widokowy przy samej drodze.
A tymczasem widok w sam dół kanionu i te 2 kaskady robią wrażenie....
Taka perełka na uboczu, gdzie trafia się albo przez przypadek, albo cufal albo się wie i szuka. (ja znalazłem w jakimś folderze zdjęcie i mnie od razu urzekło, więc w Zadvarju szukałem i zobaczyłem tę tablicę z wodospadami w...lusterku, jak ją już minąłem...
Pozdrówka i dzięki za to, że tyle razy miałem co czytać o wakacjach, które spędzaliśmy niemal równocześnie i też zwialiśmy przed załamaniem pogody no i też się wysmażyliśmy w tych tropikalnych upałach Pagu.
Podobieństw jest jeszcze więcej (żółw kempingowy, kajakowanie), ale o tym pogadamy pewnie na kolejnym wspólnym wyjeździe (np. na Świniorce...)