Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Pagu i Cresie przygoda nas niesie

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 10.08.2011 18:52

Oj Maslinko, a co to za przerwa techniczna. Najlepsze plaże na koniec, to ja już z cro wrócę, nie możesz chociaż wymienić tych miejsc. Pięknie proszę

Okolice Bosany piękne, na pewno tam zawitamy. Skały i przezroczysta woda cudowne.

A ja teraz na Słoweni jestem. 21 stopni, mam zmarznięty nos i ręce, hmmm mam nadzieję, że jutro Chorwacja przywita nas piękną pogodą. :roll:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.08.2011 19:55

Franz napisał(a):Nie widać, że to Bosana, bo plan amerykański stóp nie ukazuje. ;)

A bo to jest tylko w stronę Bosany, czyli widok w stronę stóp :wink:

Fajnie, że jesteś, Wojtku :D

wikusia napisał(a):OOO, jak miło widzieć jedną z naszych ulubionych plaż 8) . Tę i następną (ze schodkami) może odwiedzimy już za 3 dni :lol:

Ale Wam dobrze :D

ewciaku napisał(a):Oj Maslinko, a co to za przerwa techniczna. Najlepsze plaże na koniec, to ja już z cro wrócę, nie możesz chociaż wymienić tych miejsc. Pięknie proszę

OK, mogę uchylić rąbka tajemnicy, skoro tak ładnie prosisz :wink: :D Najbardziej zachwyciły nas plaże w okolicach Metajny - Zubovići, Kustići, Vidalići (łatwo zapamiętać, bo prawie tak samo się nazywają :wink:)
Chociaż widzieliśmy je z daleka...
Natomiast nasz numer 1 to plaża (zatoczka) Ručica. Za Metajną trzeba jechać kawałek szutrem i jest! Przepiękny widok na Paską Vratę.

Ewcia, życzę wspaniałych wakacji na pięknym Pagu :D W Chorwacji na pewno będzie gorąco!
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 10.08.2011 20:45

maslinka napisał(a):Natomiast nasz numer 1 to plaża (zatoczka) Ručica. Za Metajną trzeba jechać kawałek szutrem i jest! Przepiękny widok na Paską Vratę.

Zapewniam Cię że Rucica nie łapie się nawet na podium. Może w 1 dziesiątce miałaby szanse choć i to byłoby naciągane. Jedyny plus to knajpka z zimnym piwem i innymi napojami. Minusem jest to, że jest łatwo dostępna od lądu bo niemal na nią samą można od Metajny samochodem dojechać a co za tym idzie grubo oblegana. Fakt gdybym nie miał pontonu też by mnie zauroczyła a tak niestety jej notowania poszły mocno w dół, zarówno pod względem widokowym jak i samego plażowania :wink:
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 10.08.2011 21:01

Chłonę te widoczki, bo cóż pozostało, za rok dopiero Cro i Pag :(
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.08.2011 22:23

Rysio napisał(a):Zapewniam Cię że Rucica nie łapie się nawet na podium. Może w 1 dziesiątce miałaby szanse choć i to byłoby naciągane. Jedyny plus to knajpka z zimnym piwem i innymi napojami. Minusem jest to, że jest łatwo dostępna od lądu bo niemal na nią samą można od Metajny samochodem dojechać a co za tym idzie grubo oblegana. Fakt gdybym nie miał pontonu też by mnie zauroczyła a tak niestety jej notowania poszły mocno w dół, zarówno pod względem widokowym jak i samego plażowania :wink:

No właśnie, my nie mieliśmy gumjaka, a przynajmniej nie mieliśmy go TAM. Nie tyle chodzi mi o samą plażę, ile o widoki. A te są, chyba mówię dosyć obiektywnie, powalające :D

Kobieta napisał(a):Chłonę te widoczki, bo cóż pozostało, za rok dopiero Cro i Pag :(

Ty to zdaje się znasz Pag bardzo dobrze :D My w tym roku wyostrzyliśmy sobie na niego apetyt...
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 10.08.2011 22:29

maslinka napisał(a): W Chorwacji na pewno będzie gorąco!

Mam cichą nadzieję , że we wrześniu też :wink: a teraz dogrzewam się Twoją relacją i kombinuję - jak te wszystkie brakujące puzle pozbierać do osobistej , chorwackiej układanki 8)

Pozdrawiam
Piotr
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 10.08.2011 22:41

maslinka napisał(a):No właśnie, my nie mieliśmy gumjaka, a przynajmniej nie mieliśmy go TAM. Nie tyle chodzi mi o samą plażę, ile o widoki. A te są, chyba mówię dosyć obiektywnie, powalające :D

Generalnie plaże i zatoki Kverneru uważam za ładniejsze niż te z Dalmacji (teraz naraziłem się wszystkim którzy twierdzą że prawdziwa Chorwacja zaczyna się od Dalmacji :wink: ) . Widoki z Rucicy - zgadzam się są świetne, ale wystarczyło podpłynąć jakieś 2 kilometry w kierunku zatoki Slana i Rucica przestała mi się podobać :wink:

Klik.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2011 22:59

Ryszardzie wcale się nie naraziłeś - też uważam, że plaże w kvarnerze (Krk, Rab) są ładniejsze niż w Dalmacji, a nawet na Hvarze. Generalnie Chorwacja ma wybrzeże na 6+ i tego zdania będę bronił jak Jurand ze Spychowa Danusi. W tym roku odwiedziłem wybrzeże morza Jońskiego (niby basen morza Śródziemnego), ale różnica na korzyść Chorwacji nieporównywalna. Za rok tylko Chorwacja bo gdzie indziej jest po prostu mało interesująco.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.08.2011 23:03

piotrf napisał(a):Mam cichą nadzieję , że we wrześniu też :wink: a teraz dogrzewam się Twoją relacją i kombinuję - jak te wszystkie brakujące puzle pozbierać do osobistej , chorwackiej układanki 8)

Kombinuj, kombinuj, a ja Ci to będę utrudniać :wink:

Rysio napisał(a):Generalnie plaże i zatoki Kverneru uważam za ładniejsze niż te z Dalmacji (teraz naraziłem się wszystkim którzy twierdzą że prawdziwa Chorwacja zaczyna się od Dalmacji :wink: ) . Widoki z Rucicy - zgadzam się są świetne, ale wystarczyło podpłynąć jakieś 2 kilometry w kierunku zatoki Slana i Rucica przestała mi się podobać :wink:

[url=https://picasaweb.google.com/Ryszard.Mikolaj
/9Sierpnia2011#5639343730747163522]Klik[/url].

Cóż mogę powiedzieć - pięknie :D
Tak jak już napisałam, jeśli kiedyś jeszcze będziemy na Pagu i zdecydujemy się na kwatery, to tylko Metajna! :D

Co do plaż Kvarneru, to coś w tym jest. Na Cresie też były cudne, ale większość trudno dostępna. I może bardzo dobrze, bo dzięki temu nie ma tłumów :)

Cześć Zebik :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 10.08.2011 23:09

maslinka napisał(a):Na Cresie też były cudne, ale większość trudno dostępna.

Dlatego Cres też jeszcze kiedyś odwiedzę, czy z tą co mam czy z większą jednostką pływającą to się okaże. To co widziałem na Cresie pozwala mi przypuszczać czego nie było mi dane zobaczyć ze względu na brak środka komunikacji morskiej :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2011 23:26

Cześć Maslinko
Jeśli Chorwacja to tylko tam gdzie, cicho, głucho i do domu daleko :D Za rok pewnie odwiedzę po raz drugi kvarner bo bardziej "nam" (rodzina) leży niż Dalmacja (zaznaczam, ze wszędzie nie byłem). Cały sprzęt kampingowy mam, a jeszcze z niego nie skorzystałem tak jak Ty. :D :D
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 11.08.2011 08:16

Maslinko Rucica jest pięknie położona, ale plaża pokazana przez Rysia, Beritnica, zachwyca na maksa, domyślam się, że tam nie dotarliście. Da się pieszo, tylko troche trzeba pomaszerować.
Rysio a dotarłeś do zatoki Slana? Zobaczcie co znalazłam:
http://www.tiara.sinica.edu.tw/~miki/ko ... slana.html
fidosanok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fidosanok » 11.08.2011 09:30

Wszyscy zachwalają "gumiaki", ale co z nim robić gdy się mieszka w apartmanach? Szukać kwatery nad samą wodą? Czy można gdzieś w marinach zostawiać? Za takie gumofilce też są opłaty? :wink: :D
awram_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) awram_ » 11.08.2011 14:04

Ach ten 'księżyc':] trzeba przyznać że zachwyca.

O 18 ruszamy na Pag po raz 4!

pozdrowienia :>
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.08.2011 15:13

helen napisał(a):Rysio a dotarłeś do zatoki Slana? Zobaczcie co znalazłam:
http://www.tiara.sinica.edu.tw/~miki/ko ... slana.html

Wielokrotnie :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Po Pagu i Cresie przygoda nas niesie - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone