Faktycznie Brac jest cudowna, byłam w miejscowości Sumartin - mała cicha wioska, 2 restauracje, swiezy rybny targ. Bylismy również na Zlatnim Rogu (Bol) - faktycznie robi wrazenie, ale ja osobiscie nie chciałabym tam spędzic dłużej niz jednego dnia - ogrom turystów + pełno bot taxi + dmuchane zamki do wodnych zabaw, glosna muzyka, bary. Ja preferuję raczej spokój, miejsca gdzie nie muszę oglądać osiłków napinających swoje mięśnie i pań w kozaczkach (?!!!!).
Polecam jednak Peljesac - cudowne miejsca, widoki niezapomniane. A co do Korculi - każdy znajdzie cos dla siebie. Niezapomniane wrazenie wywarła na mnie Pupntaska Luka - zatoka na poludniu wyspy, bardzo głęboka z przejrzystym dnem i mnóstwem rozgwiazd. Na pewno jeszcze tam wrócę.
Przesyłam linka do mojego domku na Korculi - http://www.apartamentychorwacja.pl/apar ... relax/4282, dodam że jest to bardzo ciche miejsce a do morza było 50 metrów. Wokół zatoki nie ma turystów, może przez cały mój 2 tygodniowy pobyt znalazło sie tam kilkoro. także cała zatoka na własność
Dziewczynki, a może znacie jakies fajne miejsca - domki, w podobnym stylu, które mogłbyście mi polecic na max 4 osoby ? ale musi to byc koniecznie ciche miejscie.
Karola