piotrf napisał(a):Piękny projekt i ciekawa realizacja Nie każdy pojedzie do Indii by zobaczyć stare , a ta świątynia pozwala zrozumieć w jak misterne , koronkowe zdobienia są ubrane i jak to w ogóle wygląda
piotrf napisał(a):Wiolu , dziękuję za przypomnienie tego co już zaczynało się zacierać w pamięci i pokazanie wielu miejsc , gdzie mnie nie było
piotrf napisał(a): Widzimy się w następnej relacji
Pozdrawiam
Piotr
wiola2012 napisał(a):Ostatniego dnia przed powrotem do domu, odwiedziliśmy perełkę architektoniczną. I może nie jest to budowla stara, nie ma bogatej historii, ale jest warta odwiedzin.
BAPS Shri Swaminarayan Mandir, jest rzeczywistym miejscem kultu dla imigrantów z Indii, a dla innych nacji wyjątkową atrakcją turystyczną. Jest to zespół świątyń, w skrócie nazywany przez Hindusów BAPS.
wiola2012 napisał(a):I to byłby koniec mojej opowieści .
Dziękuję za towarzystwo, było mi naprawdę bardzo miło .
megidh napisał(a):wiola2012 napisał(a):Ostatniego dnia przed powrotem do domu, odwiedziliśmy perełkę architektoniczną. I może nie jest to budowla stara, nie ma bogatej historii, ale jest warta odwiedzin.
BAPS Shri Swaminarayan Mandir, jest rzeczywistym miejscem kultu dla imigrantów z Indii, a dla innych nacji wyjątkową atrakcją turystyczną. Jest to zespół świątyń, w skrócie nazywany przez Hindusów BAPS.
Też byłam w tej świątyni, ale nie w Chicago, lecz w Londynie. Opisałam tą wizytę w mojej relacji tutaj.
Procedura wybudowania tych świątyń była taka sama. Również taki sam jest sposób zwiedzania i całkowity zakaz wnoszenia aparatów fotograficznych czy kamer. Zapewne tak samo jest w pozostałych takich świątyniach na całym świecie.
megidh napisał(a):wiola2012 napisał(a):I to byłby koniec mojej opowieści .
Dziękuję za towarzystwo, było mi naprawdę bardzo miło .
Szkoda, że to już koniec. Bardzo ciekawie pokazałaś ten kawałek świata, do którego ja zapewne nigdy się nie wybiorę.
Mnie również było bardzo miło być gościem w Twojej relacji.
megidh napisał(a):wiola2012 napisał(a):Nie trafiłam wcześniej na tę relację, a wydawało mi się, że wszystkie Twoje czytałam. Zapiszę ją sobie
Jeśli nam zamkną forum, to nie zdążysz się z nią zapoznać, bo czasu do 14 lutego zostało już mało .
wiola2012 napisał(a):Moja intuicja mi podpowiada, że nie zamkną, ale jakby co powinnismy zrobić bazę kontaktów ( czy alternatywnych adresów) . Szkoda by było , żebyś np. Ty Gosiu, nie pisała więcej relacji. Można je zamieszczać na własnym blogu ( np. Google oferuje taki), ale musielibyśmy znać adresy.
wiola2012 napisał(a):Jednak jestem dobrej myśli