Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po drugiej stronie Adriatyku - Alba Adriatica

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
iwwoj
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 19.02.2013 10:09

A teraz widoki na góry z tarasów widokowych. O nich opowiem później. :lol:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
iwwoj
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 19.02.2013 10:26

Ostatnie już, wybrane przeze mnie fotki Civitelli.
Później pokuszę się o kilka słów tytułem opisu tego miejsca i wrażeń, jakie pozostawiło w naszej pamięci.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
iwwoj
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 19.02.2013 10:41

I na tym zakończylibyśmy zwiedzanie Civitelli del Tronto.

Kilka słów o niej i naszych wrażeniach.
Zwiedzanie tego miejsca jest świetne. Dużo tu ruin, dużo też wspaniałych widoków. W fortecy jest fajny taras widokowy, który opisać można jak duży balkon, wyciągnięty poza obręb góry, na której położona jest forteca. Słowem wychodzimy w powietrze jak ptaki, z tym, że trzymamy się barierki i mamy pod nogami metalowy balkon. Słowem świetnie.

Jest tam też muzem, w którym pokazywane są liczne pamiątki po Burbonach, broń biała i palna. Jest też kilka sklepików i poczta.
Poza tym widoki - bezcenne. :lol: :lol: :lol:
iwwoj
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 19.02.2013 10:55

Widzę po liczniku, że ktoś z Was tu od czasu do czasu zagląda.
Tak jak w poprzednich wątkach, pokuszę się teraz o słów kilka podsumowania wakacji we Włoszech.

PODSUMOWANIE

Wyjaz wakacyjny do Alba Adriatica był pierwszym, z naszym późniejszych wojaży zagranicznych. Pierwszym, pojechanym własnym autem. Pierwszym realizowanym od początku do końca przez nas samych. I dobrze. Udało się i odtąd prawie wyłącznie jeździmy własnym sumptem. I tu musze powiedzieć, że zdradziliśmy tę zasadę dwa razy. Pierwszy raz - Egipt, a dugi Turcja.

Egipt jeszcze nie był przeze mnie opisywany, natomiast Turcję możecie przeczytać w tym dziale.

Tu miejsce na autoreklamę Zapraszam do obejrzenia i przeczytania wątku "Turcja Egejska"

Lecimy dalej.
Podobało nam się bardzo. Bardzo też polecamy Wam podobną wycieczkę wakacyjną.
Mam nadzieję, że tych kilka zdjęć i parę słów pozytywnie przyjmiecie.

Obrazek

Pozdrawiam.
Wojtek
iwwoj
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 19.02.2013 10:58

:lol: :lol: :lol: A teraz czekam na komentarze :lol: :lol: :lol:
:papa: :papa: :papa: :papa: :papa: :papa: :papa: :papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 20.02.2013 14:02

IWWOJ

Dopiero teraz trafilem do Twojej relacji, bardzo słuszne to miejsce muszę powiedzieć. Jak masz coś jeszcze z Italii - nie zawahaj się wrzucić :)

:papa:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.02.2013 14:19

iwwoj napisał(a):Mam nadzieję, że trochę Was to zainteresuje. :oczko_usmiech:

Cześć Wojtku,
także dopiero teraz trafiłem na Twoją relację, a jestem żywo zainteresowany, bo przymiarki do Italii robię.
Cari saluti :wink:
iwwoj
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 20.02.2013 16:47

walp napisał(a):
iwwoj napisał(a):Mam nadzieję, że trochę Was to zainteresuje. :oczko_usmiech:

Cześć Wojtku,
także dopiero teraz trafiłem na Twoją relację, a jestem żywo zainteresowany, bo przymiarki do Italii robię.
Cari saluti :wink:

tony montana napisał(a):IWWOJ

Dopiero teraz trafilem do Twojej relacji, bardzo słuszne to miejsce muszę powiedzieć. Jak masz coś jeszcze z Italii - nie zawahaj się wrzucić :)

:papa:

Dzięki, pozdrawiam. Zapraszam do obejrzenia i przeczytania "Zimowego Rzymu".
ewa.krakuska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.krakuska » 20.02.2013 23:01

z zaciekawieniem oglądnęłąm i przeczytałam relację,

w tym roku wybieram się na kilka dni do Włoch i zbieram informacje do tym kraju.

fajne miejsca zwiedziliście
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 20.02.2013 23:50

Zdjęcia super 8) podążałem Waszymi śladami z przyjemnością...
iwwoj
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 21.02.2013 09:13

ewa.krakuska napisał(a):z zaciekawieniem oglądnęłąm i przeczytałam relację,
w tym roku wybieram się na kilka dni do Włoch i zbieram informacje do tym kraju.
fajne miejsca zwiedziliście

Dziekuję, miejsca były rzeczywiście fajne, a o kilku z roztragnienia nie napisałem. :oops:

CROberto napisał(a):Zdjęcia super 8) podążałem Waszymi śladami z przyjemnością...

Dziękuję CROberto, cieszę się, że się nie zanudziłeś i poświęciłeś czas na moją relację. Bardzo mi miło. :lol:
iwwoj
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 02.03.2013 16:59

Zapraszam do obejrzenia i przeczytania nowego wątku "W kraju faraonów i nie tylko". Właśnie go rozpocząłem.
Pozdrawiam.
- Wojtek
Nemhain
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nemhain » 07.01.2017 15:04

Szkoda, że zdjęć nie widać, relacja świetna i czytałam z zainteresowaniem bo własnie mamy plan jechać do Abruzji w okolice Alba Adriatica. Czy z perspektywy czasu polecasz to miejsce na kwaterę tak żeby i pozwiedzać i pozwiedzać?
Poprzednia strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Po drugiej stronie Adriatyku - Alba Adriatica - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies