są wagoniki i krzesełka 2-osobowe
http://www.vogel.si/summer/prices-and-i ... ning-times
http://www.vogel.si/summer/prices-and-i ... to-find-us
hncl napisał(a):Witam ponownie,
czy ma ktoś jakiś namiar na sprawdzony apartament w rozsądnej cenie w okolicach Bled, Ukanc, Bohinjska Bistrica itp.?
Pozdrawiam
ogi napisał(a):Czy ktoś pokonywał trasę z centrum Polski do Kranjskiej Gory?
Którędy jechać, jak do Bled i potem kombinować czy przez Podkoren?
ogi napisał(a):Dzięki walp.
Czy są tam strome zjazdy / podjazdy? Trochę obawiam się o mojego focusika
ogi napisał(a):Dzięki walp.
walp napisał(a):ogi napisał(a):Dzięki walp.
Napisz, co to za focusik. Ja przejechałem tę trasę Astrą 105 KM (4 osoby na pokładzie i box na dachu). Nadal twierdzę, że droga nr 109 nie jest trudna.
Zgodnie z opisem trasy, max. Steigung (nachylenie) na trasie wynosi rzeczywiście 18%, ale średnie nachylenie po stronie północnej to 7,3%, a po stronie południowej 6,5%.
Moim zdaniem trasa jest średniej trudności i nie potrzeba ani specjalnych umiejętności, ani wyjątkowego samochodu do jej pokonania.
Gdyby to był trudny odcinek, to Google Maps, czy navi nie proponowałaby trasy np. z Kranjskiej Gory do Villach przez przełęcz.
W rankingach tras rowerowych jest podobnie. Wg klasyfikacji atltimetr.pl (ranking podjazdów rowerowych) jest sklasyfikowana jako średnia (z 713.1 ptk.).
Dla porównania, wspomniany przeze mnie wjazd na Edelweißspitze ma 2140.2 ptk.
(W klasyfikacji tras rowerowych, im większa trudność, tym więcej punktów jest przyznawanych.)
Oczywiście nie namawiam, bo trasa nie jest szczególnie widokowa (jedzie się w terenie zalesionym). Ja potraktowałem ją jako skrót z Kranjskiej Gory do Villach.
W internecie znajdziesz dużo filmów z przejazdu, jak ten wstawiony przez Dawida, a także opinie kierowców, które pomogą Ci zdecydować.
Powrót do Słowenia - Slovenija