Sol-Wagon napisał(a):właśnie na Austrię nie będę miał, bo będę miał Słoweńską (pierwsza część urlopu Słowenia)...
A jak zamierzasz do tej Słowenii dojechać? Chyba przez Austrię z winietą.
Raul73 napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):właśnie na Austrię nie będę miał, bo będę miał Słoweńską (pierwsza część urlopu Słowenia)...
Interseal napisał(a):Raul73 napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):właśnie na Austrię nie będę miał, bo będę miał Słoweńską (pierwsza część urlopu Słowenia)...
Przez Węgry?
ANIUSIAK napisał(a):Ja chciałabym się dowiedzieć czegoś innego.. Jadąc na Cro przez Bled chcemy jechać przez Villach i potem na Karawankentunnel. Problem w tym, że nie chcemy kupować słoweńskiej winiety. Nie wierzę do końca google maps i wole spytać, czy jest zjazd przed bramkami autostrady na drogę 637 tak aby nie wjechać gdzies bez winiety?
Interseal napisał(a):Raul73 napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):właśnie na Austrię nie będę miał, bo będę miał Słoweńską (pierwsza część urlopu Słowenia)...
Przez Węgry?
A droga z Villach na skróty do Kranjskiej Gory znowu nie taka straszna... no może dla mnie łagodniej wygląda, bo na co dzień jeżdżę podobnymi.
Przez Węgry?
A droga z Villach na skróty do Kranjskiej Gory znowu nie taka straszna... no może dla mnie łagodniej wygląda, bo na co dzień jeżdżę podobnymi.
Raul73 napisał(a):ANIUSIAK napisał(a):Ja chciałabym się dowiedzieć czegoś innego.. Jadąc na Cro przez Bled chcemy jechać przez Villach i potem na Karawankentunnel. Problem w tym, że nie chcemy kupować słoweńskiej winiety. Nie wierzę do końca google maps i wole spytać, czy jest zjazd przed bramkami autostrady na drogę 637 tak aby nie wjechać gdzies bez winiety?
Nie ma
Pierwszy zjazd po stronie słoweńskiej to Jesenice-zachod. Teoreycznie od tunelu do tego zjazdu powienien to być odcinek darmowy - ale nie jest. A znając słoweńską policję, właśnie tam będzie się zasadzać z łapankami na winiety.
Sol-Wagon napisał(a):góry trochę znam (wprawdzie nie Alpy)...po pierwsze nie mieszkam na płaskim terenie...
ale jeśli mam okazję ograniczyć podjazd na "1" biegu przez kilka km (itp.) to po co mam się tam pchać...
Mosqito napisał(a):Raul73 napisz proszę skad masz te informacje, może dotarłeś do czegoś co jest bardziej miarodajne i się przyda.
Raul73 napisał(a):
Sam tytuł "Leisure & Hardcore" mówi za siebie
Nie wiem którędy jedziesz z Brzozowa lub okolic do Barwinka, ale podjazd z Królika Polskiego na Szklarską, to taka miniatura tamtego przejazdu
franki napisał(a):Nie chodzi o ominięcie Karawanken, bo 6,5 Euro to nie jest wydatek, tylko o to żeby jeszcze się nacieszyć widokami.. Do Bledu ruszamy z Mikulova, więc mamy do przejechania ok 500 km.
A może pojechać tędy
Powrót do Słowenia - Slovenija