Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Byczą Krew do Egeru, edycja 2017.

Aż 20% całej populacji Węgier mieszka w stolicy państwa – Budapeszcie. Na terenie państwa znajduje się Balaton czyli największe europejskie jezioro. W Budapeszcie znajduje się bardzo dobrze rozwinięty system metra, które otwarto już w 1896 roku – starsze w Europie jest jedynie metro londyńskie. Węgry są ojczyzną wielu dziś używanych wynalazków. Pochodzi stąd długopis, syfon, kostka Rubika i zapałki. Na Węgrzech aż do 1941 roku obowiązywał tu ruch lewostronny.
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 30.05.2016 19:58

Eger, edycja 2017- Klik :)

Tak sobie pomyślałam, że może znajdą się chętni na spacer uliczkami Egeru, na kąpiel w radioaktywnych ;) basenach i na wizytę w winnych piwniczkach ;) Dlatego też, zapraszam na krótką relację z tego pięknego miejsca.

Na początek dodam, że plan wyjazdu był taki: Zwiedzanie Egeru zaczynamy od piwniczki nr 1, później przechodzimy do piwniczki nr 2, następnie do piwniczki nr 3. Kolejny dzień zwiedzania zaczynamy od piwniczki, w której podobało nam się najbardziej i lecimy dalej :oczko_usmiech:
Na szczęście udało się zobaczyć coś jeszcze ;)

26- 29 maja ;) 2016
Po Byczą Krew do Egeru.

DSC06618.JPG
Ostatnio edytowano 21.05.2017 19:31 przez Roxi, łącznie edytowano 4 razy
piekara114
Opiekun działu
Re: Po Byczą Krew do Egeru

Postnapisał(a) piekara114 » 30.05.2016 20:07

Jestem. Eger wspominam miło, bo to pierwszy zagraniczny wyjazd...
AniaJ.
Cromaniak

Postnapisał(a) AniaJ. » 30.05.2016 20:30

Lubię wino, spacer uliczkami też nie do pogardzenia :wink:
Dałam się namówić 8)
dangol
Weteran

Postnapisał(a) dangol » 30.05.2016 20:36

Plan zwiedzania podobny do tego, który kiedyś wprowadziliśmy w życie. Na szczęście Eger nie jest duży, więc coś poza piwniczkami uda się zobaczyć, a radioaktywne kąpiele przed i po winie wręcz wskazane :)
mysza73
Weteran

Postnapisał(a) mysza73 » 30.05.2016 20:38

Chętnie się przejdę :oczko_usmiech:, a winko mogę zostawić smakoszom, bo pewnie kwasior :wink:
ajdadi
Weteran

Postnapisał(a) ajdadi » 30.05.2016 20:50

Będę z chęcią oglądał...tylko coś data mi nie pasuje 8)
Pozdrawiam
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 30.05.2016 21:00

Roxi napisał(a):26- 29 czerwca 2016
Po Byczą Krew do Egeru.

Powrót do przyszłości? ;)

Chętnie pospaceruję z Wami :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2016 21:07

Powrót do przeszłości :wink:
Eger znam z przed ery CRO :lol:
tiwa
Cromaniak

Postnapisał(a) tiwa » 30.05.2016 21:46

Byłem kilka lat temu, na kilkudniowej majówce :D , w Egerze i okolicach. Było super, a wino kupione w plastikach (w Dolinie Pięknych Pań :) ) lepsze niż butelkowane dostępne w Polsce w podobnej cenie (ok.18-20zł/l).
pzdr. :wink:
ruzica
Cromaniak

Postnapisał(a) ruzica » 30.05.2016 21:49

W Egerze nie byłam(jeszcze), ale jak winko to jestem :wink:
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 30.05.2016 22:03

Niecierpliwie czekam na ciąg dalszy. Eger i okolice w planach - może na ten rok, więc taki mini przewodnik bardzo się przyda :wink:
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 30.05.2016 22:21

Roxi napisał(a):26- 29 czerwca 2016
Po Byczą Krew do Egeru.

To jeszcze nam na relację trzeba będzie trochę poczekać. :wink: :D
Jak już tutaj niektórzy zauważyli.

Po piwniczkach się już tam włóczyłem. Cielsko w basenach wygrzewałem. :)
Ale zerknę bo dla południowców (jak ja) to czasami jest to szybki wyjazd "ciepłowniczy". :)
Na śląsku 15 stopni, a tam prawie dwa razy więcej. No i bliżej niż do Chorwacji.
feniks7
Croentuzjasta

Postnapisał(a) feniks7 » 30.05.2016 23:13

Chętnie poczytam, tym bardziej, ze sam z chęcią zrealizowałbym taki plan :mrgreen:

Roxi napisał(a): Dlatego też, zapraszam na krótką relację z tego pięknego miejsca.

26- 29 czerwca 2016
Po Byczą Krew do Egeru.

A data - jak najbardziej naturalna :wink: , po odwiedzeniu tylu piwniczek....pewnie w którejś były wrota czasu :oczko_usmiech:

pzdr f
piotrf
Weteran

Postnapisał(a) piotrf » 30.05.2016 23:28

Z Krosna to dystans około 300 km , więc piwnice Egeru ( ich zawartość też :wink: ) i pozostałe atrakcje nie są mi obce :
Sporo czasu jednak minęło od ostatniej wizyty minęło , więc z chętnie z Wami pospaceruję :D

feniks7 napisał(a):A data - jak najbardziej naturalna :wink: , po odwiedzeniu tylu piwniczek....pewnie w którejś były wrota czasu :oczko_usmiech:

Takich wrót jest tam sporo :oczko_usmiech:

Pozdrawiam
Piotr
krakusowa
Koneser

Postnapisał(a) krakusowa » 31.05.2016 06:19

W Egerze nie byłam :cry: więc chętnie poczytam i pooglądam :D
Następna strona

Powrót do Węgry - Magyarország

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies