swider1985 napisał(a):smoki3 napisał(a):swider1985 napisał(a):Akcja ratowanie Węgla brak paliwka gość kiwał wszystkim ale tez nikt nie podpłyną wszyscy mysleli ze machajac pozdrawia
Ja w tamtym roku miałem dwie takie akcje. Nie robiłem zdjęć ani filmu ponieważ uważałem za nie ładne wykorzystywanie czyjegoś nieszczęścia.............................
Pozdrawiam Marek.
Kontra to raczej niezatapialna maszyna szkoda ze nie robią takich pod 5.5m
Jeśli faktycznie potrzebujesz łodzi 5,5 metra, to ten 1 metr mojej 4,5m łupinki robi różnicę. W/g certyfikatu na morzu Kontrą może płynąć 6 osób. Po wodach śródlądowych 10 osób. My pływamy 2 osoby plus pies i jeszcze mamy miejsca jak na małym lotniskowcu. Myślę, że pływając w cztery osoby dorosłe te 4,5 metra Kontry też stanowi bardzo wygodną opcję. Tą motorówkę można przy kupnie nowej maszyny zestawić w rożne konfiguracje do wyboru i koloru. Z kierownica , pod rumpel, z bakistami które są jednocześnie ławkami, z krzesłami (bardzo wygodnymi-trzymanie boczne- moja konfiguracja).
Kontra w/g mnie ma trzy bardzo istotne zalety. Pierwsza to ta podana wyżej, wiele możliwości konfiguracji łodzi.
Dodatkowo dwie nautyczne. Pierwszą jest nieprawdopodobna stabilność na wodzie. Druga to dzielność na falach porównywalna z RIB-ami, wsparta jednocześnie nie przenoszeniem drgań na pokład pod dużymi obciążeniami.
Sprawdziłem to dokładnie "organoleptyczne " na swojej łodzi. Płynąc na pełnej szybkości po falach co najmniej metrowych. Dodatkowo nie stałem za sterem, a siedziałem tak jak małżonka w fotelu! Na normalnym laminacie w takiej sytuacji szyję z głową miał bym gdzieś w okolicach kości ogonowej, następnie przez tydzień chodził bym po lądzie na czworaka. Tu siedząc w fotelu czułem się jak "Basza".
Pies na wakacjach.