ogorek napisał(a):z czystej kalkulacji lepiej wynająć
Właśnie ... a moze ktoś zna ceny wynajmu ? Typowego RIB-a ? I czy trzeba mieć jakieś "papiery" czy na piękny uśmiech dają ?
pozdrawiam, Michał
joker1980 napisał(a):Ja w tym roku wynajmowałem riba Sacs 475 z 80KM Yamaha. Wynajmowałem go od firmy Rib4Rent (nie jest to reklama) - temat tej firmy był już wcześniej tu poruszany na forum.
Podsumowując:
- za 5 dni wynajmu zapłaciłem 1500 zł plus koszty paliwa
Jestem zadowolony i z czystym sumieniem mogę polecić.
Shadi napisał(a): (...) W aucie mam wtedy luz a przy dobrym załadowaniu i wywazeniu przyczepki prędkość 130 na autostradzie to żaden problem. Spalanie to około 9,5l/100 .
Rysiu200 napisał(a):Baska, szukam na stronie wagi i nie ma:
http://pontony-bark.pl/pontony-motorowe ... -360s.html
Te 45 kg o ktorych piszesz, to chyba sam ponton (gumjak) bez podlogi i akcesoriów? Nie widzę dlugosci 390, tylko 360 i 420.
Shadi napisał(a):................... do 80/90 kmh?
Zgodnie z przepisami tak jest, ale jak jechałem w maju na Pag bez przyczepy i przy prędkości 130/h zostałem wyprzedzony przez Land Rovera z 8 metrową łodzią to doszedłem do wniosku że chyba można
Rysiu200 napisał(a):Baska, szukam na stronie wagi i nie ma:
@Shadi: FAjny pomysł, przyczepka mi wygląda na Brenderup? Takie przykrycie to w zestawie, akcesorium czy samoróbka? Ile Cie wyniosła taka przyczepka?
majkik75 napisał(a):ogorek napisał(a):z czystej kalkulacji lepiej wynająć
Właśnie ... a moze ktoś zna ceny wynajmu ? Typowego RIB-a ? I czy trzeba mieć jakieś "papiery" czy na piękny uśmiech dają ?
pozdrawiam, Michał
smoki3 napisał(a):joker1980 napisał(a):Ja w tym roku wynajmowałem riba Sacs 475 z 80KM Yamaha. Wynajmowałem go od firmy Rib4Rent (nie jest to reklama) - temat tej firmy był już wcześniej tu poruszany na forum.
Podsumowując:
- za 5 dni wynajmu zapłaciłem 1500 zł plus koszty paliwa
Jestem zadowolony i z czystym sumieniem mogę polecić.
FAJNIE.
To tak jak z "Wyższością Świąt Wielkiej Nocy na Światami Bożego Narodzenia"
Dla mnie takie podejście nie ma nic wspólnego z ekonomią. A pomimo wakacji większość z nas musi się z nią liczyć. 5 dni pływania X 1500,- x 10 lat = 15.000,- A to tylko pięć dni pływania w roku.
Jeśli jest to jednorazowa przygoda mogę się z tym zgodzić.
Jeśli jedziemy na wakacje dwutygodniowe to mamy już sumę co najmniej 3000,- a przez 10 lat 30.000,- Zakładając nawet że na pewno damy radę znaleźć i zarezerwować sprzęt Rib-a o takich parametrach. Nie jednokrotnie widziałem ceny za wynajem takiego sprzętu za jeden dzień po 100 Euro i więcej. Na stronie tego wynajmującego (w chwili pisania tych paru słów) są jednostki do wynajęcia w cenach 1600,- - 1800,-zł za te parę dni.
Z a 15.000,- zł mamy już niezły sprzęt do pływania. (O 30.000,- tysiącach nie wspomnę.) Ponton z silnikiem, używaną łódkę 3,5- 5 metrową z silnikiem. Oprócz tego tygodnia w Chorwacji będziemy mogli ich spędzić dwa, jeszcze zrobić kilka wypadów na wodę w Polsce.
Pozd.
ogorek napisał(a):na niektórych stronach w UK czy Niemczech oferują 3.8 Honwave
http://www.robertowenmarine.co.uk/honda-marine?sort=rating&order=DESC
Ale nie wierzę, że nie ma nic nowszego - równie dobrego. Mój uzywałem gdzieś 7 lat temu.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...