boboo napisał(a):Ad. 4. Koło nie jest wymagane. Bosak nie wiem, ale bez niego jak bez ręki. Są fajne "składane/rozciągane", nie przeszkadzają na pokładzie.
Dodatkowo 2 (jeśli dobrze pamiętam) litry picia na każdego członka załogi.
Ad. 9. Wbij sobie na telefon albo tableta mapy offline regionu, po którym będziesz pływać.
Bimini!!!
No to oprócz wyciągarki i wagi silnika (mój waży 75 kg) mamy tak samo:S@lmo napisał(a):Ja do zakładania i zdejmowania silnika z pawęży zamontowałem wyciągarkę elektryczną w suficie kręgosłup mam połatany, a do pomocy nie mam nikogo (żona waży mniej od silnika
S@lmo napisał(a):3. Ubezpieczenie OC - wiem, że nie jest obowiązkowe, ale chcę się ubezpieczyć, bo moc mojego silnika jest zbliżona do 15kW i wolę wydać parę złotych niż potem na wodzie wczytywać się w regulaminy i dyskutować ze strażą, poza tym licho nie śpi.... Widziałem w PZU, że istnieje możliwość ubezpieczenia w pakiecie z Casco, ale nie wiem jaka jest wymagana kwota OC aby Chorwaci się nie czepiali. Czy może mi ktoś podać aktualną kwotę OC w kunach obligatoryjną w Chorwacji dla mojego zestawu (410cm/14,7kW) - będę mógł porównać z ofertami u naszych ubezpieczycieli. Czy jest to obecnie minimum 3,5mln kun?
No to opiszę słowami, co dalej:S@lmo napisał(a):@ boboo
film dobry, tylko najciekawszego nie pokazali... tzn. co dalej . Bo taki ruch to jestem, z trudem, ale w stanie ostrożnie wykonać. Natomiast jest to dopiero wstęp do akrobacji, które zaczynają się potem (...)
boboo napisał(a):znalazłem filmik na dysku i wrzucilem go na YouTube
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...