mattom napisał(a):Czas do wyjazdu się kurczy - więc i pytanie mi się nasunęło.
Jadę w tym roku z pontonem (360) + 10 KM na pawęży w 4 suwie do spokojnego pływania w koło Pagu we 2 osoby, ale nie mam jeszcze skompletowanej linii paliwowej - w jaki zbiornik się zaopatrzyć. Ponton dość duży jak na dwie osoby 360x166 - więc teoretycznie miejsca mi nie braknie - ale z drugiej strony zastanawiam się, czy lepiej kupić 22l + kanister 5l jako zapas, czy kupić mały baniaczek 12l i jako zapas wziąć kanister 10l.
Ponton na noc będzie zostawał przy bojce przy apartamencie - ale do bojki mam do pokonania ... 70 schodów w dół zgodnie z radami myslałem o zabieraniu zbiornika na noc - ale jak myślę o lataniu z 22l bańką przez 10 dni, to mi się lekko odechciewa.
Jakie macie zbiorniki w swoich pływadłach.
Opłynięcie całego Pagu (wyspy) pontonem 4,5m i 30-konnym silnikiem spotrzebowało 25 litrów benzyny.mattom napisał(a):Jadę w tym roku z pontonem (360) + 10 KM na pawęży w 4 suwie do spokojnego pływania w koło Pagu
(...)
Ponton dość duży jak na dwie osoby 360x166 - więc teoretycznie miejsca mi nie braknie - ale z drugiej strony zastanawiam się, czy lepiej kupić 22l + kanister 5l jako zapas, czy kupić mały baniaczek 12l i jako zapas wziąć kanister 10l.
(...)
ale jak myślę o lataniu z 22l bańką przez 10 dni, to mi się lekko odechciewa.
Jakie macie zbiorniki w swoich pływadłach.
boboo napisał(a):Ponton 360 wcale nie jest dość duży na dwie osoby.
Nie zapominaj, że on ma silnik 10 KM. Jak pisał Rysio, trudno mu będzie zeżreć w dzień jeden 12-litrowy bak.smoki3 napisał(a):Ja bym wzioł 22l:) Pamiętam, że lubisz popływać długie trasy jednorazowo (...)
boboo napisał(a):...i idąc do kwatery (pod górę)
Teraz (Lumbarda) będę taką mieć.Rysio napisał(a):Kto normalny wybiera taką kwaterę Kwatera ma być tak, że gumjakiem można na podwórko wjechaćboboo napisał(a):...i idąc do kwatery (pod górę)
Choć też nie do końca tak różowoboboo napisał(a):Teraz (Lumbarda) będę taką mieć.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...