lew napisał(a):.......no tak, nie mam odpowiednich warunków fizycznych i nie znam się na żeglowaniu, dlatego nawet z 6 konną Hondą w śłizg nie wchodziłem, co więcej- nie umiały tego zrobić również dzieciaki ważące połowę tego co ja i bawiące się w skippera na "jachtwiku". Najlepiej radził sobie kolega wędkarz pływający po Biebrzy i Narwi i ważący więcej niż ja.
lew napisał(a):.....powiem więcej ,nie mogliśmy wywrócić ciągniętych za nami flamingów ,jednorożców i pawia z dziewczynami (zastrzeżeni- waga słomkowa) trzeba było dmuchańce wozić pojedynczo
smoki3 napisał(a):pasztecik napisał(a):smoki3 napisał(a):pasztecik napisał(a):
Pływałem razem z nimi, na dokładnie tym samym zestawie. Bark bt450 + tohatsu mfs 20es. Zestaw naprawdę fajny.
Ta 20Hp na 450cm, to góra dla dwóch lekkich ludzi i bez dodatkowego osprzętu aby weszła w ślizg.
Głupoty piszesz. Ten ponton z całym osprzętem i paliwem waży ze 150 kg. Do tego 4 dorosłych facetów, i płyniesz w ślizgu. Płyneliśmy z Rogožnicy na złoty róg w ślizgu przez 70% czasu...
Osprzęt łódki jest jaki jest, ale pływa nieźle. Bawiąc się samemu, ważąc 75 kg udało mi się rozbujać do ~46 km/h na płaskiej wodzie.
Na analizowanie głupot kolego, to będziesz miał czas jak na pokładzie będziesz miał czterech mężczyzn po 100-120 kg i pełen osprzęt pontonu, a nie jest jaki jest. O ślizgu zapomnij przy 20Hp.
Weź największy, na jaki Cię stać i który nie narusza specyfikacji pontonu (maksymalna moc). No i uwzględnij transport, czyli miejsce w "bagażniku".zip20 napisał(a):(...) za jakim silnikiem się rozglądać - Ponton 3,8m podłoga alu
Nie ukrywam ze cena ma duże znacznie (...)
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...