bkusmier napisał(a):PS. @desperadek - dostałem od Ciebie prv, nie mogę jeszcze pisać prywatnych wiadomości, napisz mi Twój nr tel to Ci odpowiem
Po 4 poście PW są aktywne.
bkusmier napisał(a):PS. @desperadek - dostałem od Ciebie prv, nie mogę jeszcze pisać prywatnych wiadomości, napisz mi Twój nr tel to Ci odpowiem
baunty napisał(a):izabelka76 napisał(a):......zauważyłam kilka wad mojego pontonu:
1. łódka odrobinę łamała się przy większych falach - Zamierzamy zrobić sztywną podłoge, i ponton wozić na przyczepie
2. ponton odrobinę myszkował, i tu pojawia się pytanie : lepiej zrobić jeden, czy np. 3 kile jak w pontonach od Zodiaca?
3. Brakuje osłony przed chlapaniem fal - ma ktoś jakiś patent?
4. Brakuje echosondy i plotera gps- doradzi ktoś jaki model wybrać ?
Czy ktoś zastosował jakieś ułatwiające życie patenty i chciałby się nimi podzielić ?
Ciekawe plany z tymi przeróbkami.
Jak chcecie zrobić 3 kile
yzedef napisał(a):baunty napisał(a):izabelka76 napisał(a):Hej, po zrobieniu z rodzinką na pontonie około 1000 kilometrów w ciągu 2 tygodni, zauważyłam kilka wad mojego pontonu:
1. łódka odrobinę łamała się przy większych falach - Zamierzamy zrobić sztywną podłoge, i ponton wozić na przyczepie
2. ponton odrobinę myszkował, i tu pojawia się pytanie : lepiej zrobić jeden, czy np. 3 kile jak w pontonach od Zodiaca?
3. Brakuje osłony przed chlapaniem fal - ma ktoś jakiś patent?
4. Brakuje echosondy i plotera gps- doradzi ktoś jaki model wybrać ?
Czy ktoś zastosował jakieś ułatwiające życie patenty i chciałby się nimi podzielić ?
Ciekawe plany z tymi przeróbkami.
Jak chcecie zrobić 3 kile
To ja jeszcze zapytam co to za ponton i jaki silnik ? bo to może pomóc forumowym ekspertom w doradzeniu Tobie.
1000 kilometrów na pontonie jak dla mnie imponujący wynik, średnio codziennie po 70 kilometrów.
smoki3 napisał(a):Ta 20Hp na 450cm, to góra dla dwóch lekkich ludzi i bez dodatkowego osprzętu aby weszła w ślizg.
smoki3 napisał(a):pasztecik napisał(a):
Pływałem razem z nimi, na dokładnie tym samym zestawie. Bark bt450 + tohatsu mfs 20es. Zestaw naprawdę fajny.
Ta 20Hp na 450cm, to góra dla dwóch lekkich ludzi i bez dodatkowego osprzętu aby weszła w ślizg.
smoki3 napisał(a):O ślizgu zapomnij przy 20Hp.
lew napisał(a):.....jak ktoś ma "dryg" do pływania na dinghy to i na 4HP potrafi wejść w śliżg, mnie osobiście się nie udało
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...