AdamBeata napisał(a):Dziś poranek z przebojem,
Płynę do domu, idę do auta i wykręcam akumulator. Biorę jeszcze kable rozruchowe i schodzę z tym balastem do skałki pakuję w torbę z Ikei i wszystko na koło ratunkowe i płynę z tym do łódki. Niech ktoś spróbuje przepłynąć ze sporym akumulatorem jakieś 30m na delikatnej fali i potem jeszcze go wrzucić z koła do RIBa aby przypadkiem nie wpadł do wody
ogorek napisał(a):Jak spędzasz na wodzie 6 godzin (jak @Rysio przykładowo) to wychodzi prawie 50l dziennie - to już całkiem sporo.
Rysio napisał(a):Woda z sokiem + jakieś radlery do lodówki na ponton.
AdamBeata napisał(a):
........ bo nie mam pojęcia ile km zrobiłem każdego dnia.
....... liczyła się zabawa, wolność i podziwianie piękna i szczerze mówiąc nie obchodziło mnie z jaką prędkością płynę i chyba ani razu nie włączyłem ani nawigacji (bo ta mi tylko prędkość pokazuje, innych funkcji nigdy nie uruchomiłem) ani nawet echosondy bo woda taka przejrzysta że jak już jest około metra to nie da się tego przegapić. Patrzenie na obrotomierz też mi się znudziło bo płynę na tyle na ile warunki pozwalają albo po prostu pyrkam wzdłuż brzegu........
baunty napisał(a):AdamBeata napisał(a):
........ bo nie mam pojęcia ile km zrobiłem każdego dnia.
....... liczyła się zabawa, wolność i podziwianie piękna i szczerze mówiąc nie obchodziło mnie z jaką prędkością płynę i chyba ani razu nie włączyłem ani nawigacji (bo ta mi tylko prędkość pokazuje, innych funkcji nigdy nie uruchomiłem) ani nawet echosondy bo woda taka przejrzysta że jak już jest około metra to nie da się tego przegapić. Patrzenie na obrotomierz też mi się znudziło bo płynę na tyle na ile warunki pozwalają albo po prostu pyrkam wzdłuż brzegu........
I właśnie o to chodzi na wakacjach a nie o statystyki
ogorek napisał(a):Pomierzyłem RIB-a i teoretycznie SUP wejdzie z prawej pomiędzy konsolę a tubę ale musi się oprzeć na przedniej ławeczce. Muszę znaleźć kogoś z takim SUP-em lub ze sklepu pożyczyć aby przymierzyć.
Nie chciałbym kazdorazowo pompować. Tu przewaga dłuższej jednostki nad moją (przy takim bagażu)
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...