pabbllo_ldz napisał(a):Cóż właściciel http://www.odpłyniesz.pl sam sobie strzela w kolano.
Opisz cała sprawę w 1 poście, to postaramy się im zrobić odpowiednią reklamę.
pabbllo_ldz napisał(a):Cóż właściciel http://www.odpłyniesz.pl sam sobie strzela w kolano.
croa-noob napisał(a):Cześć wszystkim!
(...) Do rzeczy. Mam mały ponton dmuchany z dwoma plastikowymi wiosełkami (intex seahawk 2), do tego oczywiście kamizelki dla 2-ch osób, które mają na nim pływać. Nie chodzi o to, żeby zwiedzać przy jego pomocy okoliczne wyspy, bo zdaję sobie doskonale sprawę z tego, że to sprzęt raczej do basenu niż na otwarte morze. Mimo wszystko, cały sens używania takiego pontonu polega na tym, żeby jednak odpłynąć odrobinę od ludzi, poopalać się w spokoju, może zrobić sobie jakąś maleńką wycieczkę wzdłuż brzegu (na odległość max 200-300m oczywiście).
(...)
Gdybyśmy się wybrali na małą wycieczkę takim pontonikiem wzdłuż brzegu, to czy np. grożą nam jakieś konsekwencje w przypadku przepływania w pobliżu portów żaglówkowych (tych akurat ze 2-3 w Opatiji widziałem na mapie)?
Wojtexio napisał(a):Witam jakie są ceny wynajmu Łodzi bądź pontonu w cro na dobę??
panadol79 napisał(a):Pytanko techniczne : mam małego zodiac cadet 240cm. Ponton jest tylko 2 komorowy i zastanawia mnie jedna rzecz : zawory sa przy obydwu komorach. pompujac od zera czy to przez jeden zawor czy to przez drugi powietrze trafia poczatkowo zdecydowanie do obydwu komor po czym jak osiagnie jakas niezaduza wartosc idzie do tej do ktorej ja pompuje. zaczalem sie martwic czy nie mam jakiejs nieszczelnsci pomiedzy komorami ale gdy jest juz napompowany czy spuszcze powietrze z jednej komory czy z drugiej - trzyma je. czy tam jest jakis sprytny zawor pozwalajacy napompowac wstepnie 2 komory jednym wentylem ?
tczprka napisał(a):
A nie jest tak, że pompując pierwszą komorę druga się podnosi i niejako samoczynnie zaciąga powietrze? Komory są dość sztywne i unoszenie/napełnianie jednej komory powoduje "zmianę geomertii" całości pontonu... może to jest przyczyną?
panadol79 napisał(a):tczprka napisał(a):
A nie jest tak, że pompując pierwszą komorę druga się podnosi i niejako samoczynnie zaciąga powietrze? Komory są dość sztywne i unoszenie/napełnianie jednej komory powoduje "zmianę geomertii" całości pontonu... może to jest przyczyną?
Nie nie - zdecydowanie pompuje sie z drugiej komory - do tego stopnia ze na upartego bym poplynal na tym cisnieniu
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...